Je ázijská kuchyňa naozaj zdravá a chutná?
Prečo je u nás o Ázijskej kuchyni povedomie že je zdravá?
Viac nezdravú kuchyňu ako Čínsku som snáď ešte nevidel. a k tomu ešte, Kórejská a Vietnamská? Samá Ryža, a Rezance teda karbohydráty - z ktorých sa najviac priberá. Mimochodom ázijské chute sú celkovo divné. Na všetko dávajú karamel med sójovú omáčku ( sója mimochodom aj keď je v malom množstve zdravá u mužov znižuje hladiny testosterónu) vela soli. všetko je hnedé skaramelizované a nasladlé a všade ryža proste každé čínske jedlo chutí rovnako, každé čísnke jedlo je kópia iného čísnkeho jedla - či si kúpite to, alebo hento - všetko chutí rovnako. Ešte aj na maso dávajú karamel (ďalšie sacharidy). kuracina kačacina a husacina ale aj bravčovina to všetko je v Číne obľúbené. V niektorých provinciách jedia aj psy, opice a netopiere, alebo dokonca aj hmyz (ale stavim sa že aj ten chutí rovnako ako všetko ostatné a buď naň dajú karamel alebo sójovú omáčku). Čínania nevedia nič inovatívne vymyslieť, vedia len kopírovať - aj to zle, ešte aj vlastné jedlá kopírujú lebo všetky sú na jedno kopyto. Preto sú čínania a vietnamci takí nízki lebo stále jedina to isté, nutrienty si zničia teplom keď všetko karamelizujú.
PS: Japonská kuchyňa je viac zdravá (podobne ako Francúzka, Nórska a Islandská), lebo obsahuje veľa rýb a iných plodov mora - plných omega3 - preto sa japonci dožívajú vysokého veku, ale také jedlá ako suši tiež nie sú žiadna sláva - vpodstate sú to také jednohubky kde je namiesto chleba - iný sacharid ryža.
No neviem v kolkych tebou spominanych krajinach si bol a jedol si ich kuchynu alebo to teda poznas z fastfoodu slovenskeho obchodaku 🤷🏼♀️
Napr jedla vietnamskej kuchyne obsahuju naozaj vela zeleneniny, japonci sa dozivaju priemerne najvyssieho veku (ziadne klobasky, slaninky, udeninky a rakovinky traviaceho traktu).
Rovnako nie je absolutne pravda, ze sa pribera najviac z karbohydratov. Pribera sa z kalorii a ak sa bavime cisto o vahe (nie zdravej vyvazenej strave), tak mozes od rana do vecera jest iba karbohydraty a schudnes ak budes v kalorickom deficite.
V juznej amerike jedia zas lamy a morske prasiatka, no a co? 🤷🏼♀️ jedla som to tam aj ja.
@franko_ no zrovna napríklad vietnamská je veľmi zdravá. To je samá zelenina a bylinky. A čo je na ryži/ryžových rezancoch nezdravé? 😃
A neporovnávaj čínske (európske) fastfoody s reálnymi ázijskými jedlami. Evidentne máš o ázijskej kuchyni znalosti len z takýchto akože ázijských lacných bistier u nás 😃
tak sme si prečítali tvoj názor na ázijskú kuchyňu, písaný tak agresívne ako by mal byť jediný platný. Predovšetkým by si si mala naštudovať viac p ázijskej kuchyni a začať navštevovať kvalitné ázijské REŠTAURÁCIE, nie stánky v obchodných centrách. Potom by si nemohla zadrieť takú hovadinu, že všetky čínske jedlá sú na jedno kopyto. A keď už tak bojuješ za zdravú stravu, všimla si si, že takmer všetky ázijské jedlá obsahujú veľa zeleniny, čo sa napr. o slovenských jedlách vôbec nedá povedať? Ale nech už je to akokoľvek, nikto ťa nenúti jesť ázijské jedlá, takže sa tu zbytočne zavzdušňuješ
A napriek tomu je to strava stale zdravsia ako slovenska 🙂
Jaaaj, si mi narobil chute... zajtra idem na nieco vietnamnske, mnam.
Toto pise niekto kto nikdy nejedol pravu azijsku kuchynu.
To co sa jedava v EU okolo nej urcite neslo.

A kde kto kedy uviedol, ze je to zdrave? Ja to jem, pretoze mi to chuti a nie preto, ze si myslim, ze je to zdravsia forma stravovania.