Je bezpečné konzumovať špagety, ktoré boli celú noc mimo chladničky?
zabudla som dat do chladnicky a celu noc vonku pri otvorenom okne, mozeme to jest v pohode ze? mame asi 24st v byte. ale toto bolo pri otvorenom okne do korona
Nie, nejedz to, v cestovinach a ryzi bez chladnicky sa moze mnozit bakteria bacillus cereus, do 2h od uvarenia treba dat do chladnicky
@sisa_s ok vyhodim.
@anonym_autor Ved ich ochutnaj. Nauc sa pouzivat vlastny rozum a nepocuvaj na slovo inych.
Nie,fuj,cestoviny zvyknu skysnut v teple.
My nevieme ako vyzerajú a chutia ale len z popisu by som vyhodila.
Ak chutia normálne, kľudne ich zjedz. Baktérie v ryži a cestovinách sa môžu množiť, ale určite to nie je bežné, pretože my väčšinou uvaríme ryžu na obed a do večere je vonku, až potom ju odložíme do chladničky a nikdy sa nám nepokazila ani nám z nej nič nebolo. Cestoviny väčšinou varím len na jedno jedlo kvôli konzistencii, ale ak náhodou ostanú, tiež sa za pár hodín nepokazia
Bacillus cereus nesposobuje zmenu chuti, zapach, takze neviete, ci je pritomny, alebo nie na prvy pohlad
Nie,fuj,cestoviny zvyknu skysnut v teple.
@iwesska nemame tu teplo bolo to pri otvorenom okne.
@beata_k názor lekára (sisa_s) a odborníka je určite dôležitejší ako vlastný rozum laika. Je potrebné vedieť rozlíšiť, kedy použiť vlastný rozum a kedy radšej názor odborníka.
@melanta dakujem, ja sa tu nesnazim mudrovat, len v dobrom som sa snazila poradit, ze cestoviny za euro nestoja za otravu jedlom 🙂 ale kazdy si uvazi
@beata_k názor lekára (sisa_s) a odborníka je určite dôležitejší ako vlastný rozum laika. Je potrebné vedieť rozlíšiť, kedy použiť vlastný rozum a kedy radšej názor odborníka.
@melanta Nevediem si evidenciu kto kde pracuje. Moj koment nesmeroval k nej. Bol vseobecne dobre mienenou radou do zivota aby obcas aj sama porozmyslala.
@melanta dakujem, ja sa tu nesnazim mudrovat, len v dobrom som sa snazila poradit, ze cestoviny za euro nestoja za otravu jedlom 🙂 ale kazdy si uvazi
@sisa_s mne je ľúto, keď niekto ako odborník napíše fakt, nie názor ale fakt, ale budú sa tu ženy predbiehať názormi, že veď keď to nezmenilo farbu, chuť, vôňu, tak je to dobre. Chýba kritické myslenie, uvedomenie, že niekedy sú prospešné fakty a nie názor. Už som tu veľa krát čítala, že keď je pleseň iba na kúsku, tak zvyšok je v poriadku, alebo že pleseň v jedle nie je, kým nie je viditeľná.
Toto sa mi stalo pred 3 dňami. Špagety s omáčkou a kuracím mäsom som nechal celú noc na stole v kuchyni. Ráno som si zobral do práce obed. Zvyšok som dal so chladničky a mal som ešte na 3 dní na obec v práci. A nič mi není 😊😊
@melanta Nevediem si evidenciu kto kde pracuje. Moj koment nesmeroval k nej. Bol vseobecne dobre mienenou radou do zivota aby obcas aj sama porozmyslala.
@beata_k v témach, v ktorých je vhodný odborný názor, by človek s kritickým zmýšľaním chcel odborný názor a nie rozmýšľať sám. Nemôžeme vedieť rozmýšľať nad niečím, čo neovládame. Takže tvoja rada bola veľmi zle mienená.
@beata_k v témach, v ktorých je vhodný odborný názor, by človek s kritickým zmýšľaním chcel odborný názor a nie rozmýšľať sám. Nemôžeme vedieť rozmýšľať nad niečím, čo neovládame. Takže tvoja rada bola veľmi zle mienená.
@melanta Ale prosim ta. Mas zly den? Kazdy normalny clovek nezje cestoviny, ktore boli celu noc na linke.
@anonym_autor vyhoď to, špagety stoja pár eur a uvaríš ich za päť minút
My máme bežne čerstvo uvarené jedlo 4- 6 hodín v kuchyni na sporáku. Uvarí sa obed, do večere je vonku, potom sa uprace do chladničky. Cez deň mi to nevadí, som tak naučená z domu. Ale keď varím večer, narvem to do chladničky ešte horúce, lebo nechať niečo vyložené v noci znamená, že sa to pokazí 🙈😃 To sú tie zvyky z rodičovskej kuchyne, pred spaním má byť všetko v chladničke 🙂
@melanta Nevediem si evidenciu kto kde pracuje. Moj koment nesmeroval k nej. Bol vseobecne dobre mienenou radou do zivota aby obcas aj sama porozmyslala.
24 stupnov je dost na taku dlhu dobu bez chladnicky. ja by som to nejedla.
@anonym_autor Mozes,vsak teplotu nemali 40stupnov
Čudujem sa, že ešte žijem. Normálne ich zohrej v jedle. Toľkým jedlom sa plytvá, že až.

Nie, nejedz to, v cestovinach a ryzi bez chladnicky sa moze mnozit bakteria bacillus cereus, do 2h od uvarenia treba dat do chladnicky