icon

Je bezpečné konzumovať špagety, ktoré boli celú noc mimo chladničky?

16. júl 2025

zabudla som dat do chladnicky a celu noc vonku pri otvorenom okne, mozeme to jest v pohode ze? mame asi 24st v byte. ale toto bolo pri otvorenom okne do korona

avatar
sisa_s
16. júl 2025

Nie, nejedz to, v cestovinach a ryzi bez chladnicky sa moze mnozit bakteria bacillus cereus, do 2h od uvarenia treba dat do chladnicky

autor
16. júl 2025
@sisa_s

Nie, nejedz to, v cestovinach a ryzi bez chladnicky sa moze mnozit bakteria bacillus cereus, do 2h od uvarenia treba dat do chladnicky

@sisa_s ok vyhodim.

avatar
beata_k
16. júl 2025

@anonym_autor Ved ich ochutnaj. Nauc sa pouzivat vlastny rozum a nepocuvaj na slovo inych.

avatar
iwesska
16. júl 2025

Nie,fuj,cestoviny zvyknu skysnut v teple.

avatar
januska12323
16. júl 2025

My nevieme ako vyzerajú a chutia ale len z popisu by som vyhodila.

avatar
lana_b
16. júl 2025

Ak chutia normálne, kľudne ich zjedz. Baktérie v ryži a cestovinách sa môžu množiť, ale určite to nie je bežné, pretože my väčšinou uvaríme ryžu na obed a do večere je vonku, až potom ju odložíme do chladničky a nikdy sa nám nepokazila ani nám z nej nič nebolo. Cestoviny väčšinou varím len na jedno jedlo kvôli konzistencii, ale ak náhodou ostanú, tiež sa za pár hodín nepokazia

avatar
sisa_s
16. júl 2025

Bacillus cereus nesposobuje zmenu chuti, zapach, takze neviete, ci je pritomny, alebo nie na prvy pohlad

avatar
melanta
16. júl 2025
@beata_k

@anonym_autor Ved ich ochutnaj. Nauc sa pouzivat vlastny rozum a nepocuvaj na slovo inych.

@beata_k názor lekára (sisa_s) a odborníka je určite dôležitejší ako vlastný rozum laika. Je potrebné vedieť rozlíšiť, kedy použiť vlastný rozum a kedy radšej názor odborníka.

autor
16. júl 2025
@iwesska

Nie,fuj,cestoviny zvyknu skysnut v teple.

@iwesska nemame tu teplo bolo to pri otvorenom okne.

avatar
sisa_s
16. júl 2025
@melanta

@beata_k názor lekára (sisa_s) a odborníka je určite dôležitejší ako vlastný rozum laika. Je potrebné vedieť rozlíšiť, kedy použiť vlastný rozum a kedy radšej názor odborníka.

@melanta dakujem, ja sa tu nesnazim mudrovat, len v dobrom som sa snazila poradit, ze cestoviny za euro nestoja za otravu jedlom 🙂 ale kazdy si uvazi

avatar
beata_k
16. júl 2025
@melanta

@beata_k názor lekára (sisa_s) a odborníka je určite dôležitejší ako vlastný rozum laika. Je potrebné vedieť rozlíšiť, kedy použiť vlastný rozum a kedy radšej názor odborníka.

@melanta Nevediem si evidenciu kto kde pracuje. Moj koment nesmeroval k nej. Bol vseobecne dobre mienenou radou do zivota aby obcas aj sama porozmyslala.

avatar
melanta
16. júl 2025
@sisa_s

@melanta dakujem, ja sa tu nesnazim mudrovat, len v dobrom som sa snazila poradit, ze cestoviny za euro nestoja za otravu jedlom 🙂 ale kazdy si uvazi

@sisa_s mne je ľúto, keď niekto ako odborník napíše fakt, nie názor ale fakt, ale budú sa tu ženy predbiehať názormi, že veď keď to nezmenilo farbu, chuť, vôňu, tak je to dobre. Chýba kritické myslenie, uvedomenie, že niekedy sú prospešné fakty a nie názor. Už som tu veľa krát čítala, že keď je pleseň iba na kúsku, tak zvyšok je v poriadku, alebo že pleseň v jedle nie je, kým nie je viditeľná.

avatar
patrikjames
16. júl 2025

Toto sa mi stalo pred 3 dňami. Špagety s omáčkou a kuracím mäsom som nechal celú noc na stole v kuchyni. Ráno som si zobral do práce obed. Zvyšok som dal so chladničky a mal som ešte na 3 dní na obec v práci. A nič mi není 😊😊

avatar
melanta
16. júl 2025
@beata_k

@melanta Nevediem si evidenciu kto kde pracuje. Moj koment nesmeroval k nej. Bol vseobecne dobre mienenou radou do zivota aby obcas aj sama porozmyslala.

@beata_k v témach, v ktorých je vhodný odborný názor, by človek s kritickým zmýšľaním chcel odborný názor a nie rozmýšľať sám. Nemôžeme vedieť rozmýšľať nad niečím, čo neovládame. Takže tvoja rada bola veľmi zle mienená.

avatar
beata_k
16. júl 2025
@melanta

@beata_k v témach, v ktorých je vhodný odborný názor, by človek s kritickým zmýšľaním chcel odborný názor a nie rozmýšľať sám. Nemôžeme vedieť rozmýšľať nad niečím, čo neovládame. Takže tvoja rada bola veľmi zle mienená.

@melanta Ale prosim ta. Mas zly den? Kazdy normalny clovek nezje cestoviny, ktore boli celu noc na linke.

anonym_1d4a81
16. júl 2025

@anonym_autor vyhoď to, špagety stoja pár eur a uvaríš ich za päť minút

avatar
maja22
16. júl 2025

My máme bežne čerstvo uvarené jedlo 4- 6 hodín v kuchyni na sporáku. Uvarí sa obed, do večere je vonku, potom sa uprace do chladničky. Cez deň mi to nevadí, som tak naučená z domu. Ale keď varím večer, narvem to do chladničky ešte horúce, lebo nechať niečo vyložené v noci znamená, že sa to pokazí 🙈😃 To sú tie zvyky z rodičovskej kuchyne, pred spaním má byť všetko v chladničke 🙂

avatar
luliu
16. júl 2025
@beata_k

@melanta Nevediem si evidenciu kto kde pracuje. Moj koment nesmeroval k nej. Bol vseobecne dobre mienenou radou do zivota aby obcas aj sama porozmyslala.

@lana_b
@beata_k čistý hnus, nie vždy pomôže ochutnať, určite potraviny musia hneď do chladničky, sú nebezpečné mimo chladu, takže NIE, určite by ich nemala jesť, ale hodiť rovno do koša

avatar
mimacaci
16. júl 2025

24 stupnov je dost na taku dlhu dobu bez chladnicky. ja by som to nejedla.

avatar
vorkola
16. júl 2025

@anonym_autor Mozes,vsak teplotu nemali 40stupnov

avatar
april171
16. júl 2025

Čudujem sa, že ešte žijem. Normálne ich zohrej v jedle. Toľkým jedlom sa plytvá, že až.