Je bezpečné použiť 3-dňové rožky na žemľovku?
Ahojte, prosím vás môžem jesť 3 dňové rožky? Dosť ich ostalo, mala som ich odložené v skrinke, kde dávám pečivo v mikroténovom sáčku. Rozmýšlam, že by som z nich urobila žemlovku s tvarohem a slivkami. Môže sa takto staré pečivo ešte jesť, ked ho takto spracujem?
Na zemlovku pouzivam len starsie pecivo.
@anonym_autor Môžeš spraviť žemľovku, alebo ich môžeš nechať vysušiť a postrúhať na strúhanku. A rada do budúcna, keď kúpiš veľa rožkov, daj do mrazničky. Vyberieš si vždy len toľko, koľko potrebuješ a budú, ako čerstvé.
Na zemlovku zásadne pouzivam starsie rozky ked mi ostanú, aj vo vajíčku radšej pouzivam staršie rozky...pokial nie sú plesnive tak im nič nie je
@anonym_autor ak ti nesplesniveli, tak preco by si nemohla? Pecivo spotrebovavam pokial nesplesnivie. Ak je uz tvrdsie, necham vysusit na struhanku. Na zemlovku, alebo aj do fasirky bezne davam dvoj-trojdnove rozky, su vhodnejsie na takuto pripravu ako uplne cerstve.
@anonym_autor ak nesmrdia plesnou, tak ano
@anonym_autor pre kristove rany 🤦🤦

@anonym_autor samozrejme, že može.