icon

Je bezpečné použiť 3-dňové rožky na žemľovku?

24. júl 2025

Ahojte, prosím vás môžem jesť 3 dňové rožky? Dosť ich ostalo, mala som ich odložené v skrinke, kde dávám pečivo v mikroténovom sáčku. Rozmýšlam, že by som z nich urobila žemlovku s tvarohem a slivkami. Môže sa takto staré pečivo ešte jesť, ked ho takto spracujem?

avatar
barka1
24. júl 2025

@anonym_autor samozrejme, že može.

avatar
biglovemom
24. júl 2025

Na zemlovku pouzivam len starsie pecivo.

avatar
ha_ha
24. júl 2025

@anonym_autor Môžeš spraviť žemľovku, alebo ich môžeš nechať vysušiť a postrúhať na strúhanku. A rada do budúcna, keď kúpiš veľa rožkov, daj do mrazničky. Vyberieš si vždy len toľko, koľko potrebuješ a budú, ako čerstvé.

avatar
rachel36a
24. júl 2025

Na zemlovku zásadne pouzivam starsie rozky ked mi ostanú, aj vo vajíčku radšej pouzivam staršie rozky...pokial nie sú plesnive tak im nič nie je

avatar
vikusjk
24. júl 2025

@anonym_autor ak ti nesplesniveli, tak preco by si nemohla? Pecivo spotrebovavam pokial nesplesnivie. Ak je uz tvrdsie, necham vysusit na struhanku. Na zemlovku, alebo aj do fasirky bezne davam dvoj-trojdnove rozky, su vhodnejsie na takuto pripravu ako uplne cerstve.

avatar
princezna_bosorka
25. júl 2025

@anonym_autor ak nesmrdia plesnou, tak ano

avatar
trisha_r
26. júl 2025

@anonym_autor pre kristove rany 🤦🤦