icon

Je bezpečné variť mrazené mäso rozmrazené na radiátori?

7. dec 2023

Prosím vás, moj frajer nechal mrazené mäso v tanieri rozmrazit na radiátory🙃nepýtajte sa ma prečo, proste to tam bolo takmer celý deň.. mäso je teraz teple.. môžem ho uvarit alebo radšej nie?

avatar
deti95060810
7. dec 2023

🙄
nie je zelené? ak nesmrdí tak ho poumývaj a uvar...

avatar
hanaxxx
7. dec 2023

Ja by som ho urcite vyhodila, ale ja som velmi opatrna, co sa masa tyka.

autor
7. dec 2023

@deti95060810 nič mu nie je , ani nesmrdí 😁 len mám z toho strach, ale zas nechcem zbytočne panikáriť

avatar
luliu
7. dec 2023

Za mňa vyhodit

avatar
deti95060810
7. dec 2023

ak mu nič nie je - uvar...
alebo počkaj na kamaráta nech sa vyjadrí on keď ho tam dal ...

avatar
anjelicek26
7. dec 2023

Fuha toto nie, tam je namnozenych bakterii uz poriadne za tu dobu...

avatar
tradaaa
7. dec 2023

Tiež by som to vyhodila, bála by som sa. Neriskovala by som salmonelozu alebo nejakú otravu jedlom.

avatar
januska12323
7. dec 2023

Nech si ho je sám keď je taký múdry. Teplé je nemusí ani variť.

avatar
milka1988
7. dec 2023

Minule jeden pan vysvetľoval , že už pri izbovej teplote sa tam množia baktérie že mäso
je najlepšie rozmraziť v chladničke deň vopred. Takže ja osobne by som neriskovala traviace tazkosti kvôli mäsu hádam nestálo tak veľa aby stálo za to mať pokazený žalúdok 🙂

avatar
alickapusinka
7. dec 2023

No mäso by som určite nejedla .Mäso na rozmrazenie patri do chladničky a nie na rádiator.

avatar
katulienkax
7. dec 2023

No, pokial sa bude dusit v tlakovom hrnci hodinu, tak bakterie sa znicia

avatar
hefo
7. dec 2023

Pokiaľ to mäso teraz nesmrdí, a prejde v celom objeme dostatočnou tepelnou úpravou (teda žiadne raw stejky), nevidím problém.