icon

Je kuracie mäso na Nový rok nevhodné?

Včera o 22:47

Prvý rok mám kvazy vlastnú domácnosť. Roky rokuce, sme nejedli nič čo má krídla , aby neviem čo všetko neuletelo.
Prosím vás , príde mi to trošku mimo. Len mne , alebo ?
Lebo odmietam variť ešte aj 1. Proste budú rezne z kurata a hotovo.

anonym_8342af
Včera o 22:48

však uvidíš cez rok čo všetko ti uletelo. 😉

autor
Včera o 22:59
@anonym_8342af

však uvidíš cez rok čo všetko ti uletelo. 😉

@anonym_8342af a kto to vidí ? Vesmír ? Že henti jedli kura 1.1 tak nevyhraju loto ? Zaujímave

barka1
Včera o 23:01

Booze, povera, ako každá ina. Chceš kura, jedz ho. Nechceš, nejedz.

maca1984
Včera o 23:02

U nás toto neriešime. Akože aby nám štastie neuletelo ? Ale odplávať môže ak zjeme rybu, odkráčať môže ak zjeme prasa/kravu, odskákať môže ak zjeme žabu ? Jeme vždy to, na čo máme kedy chuť.

januska12323
Včera o 23:13

Jedz čo chceš.

anonym_3dfc6e
Včera o 23:17

@anonym_autor uvar špagety a máš vybavené

anonym_eeb841
Včera o 23:29

Na povery neverím. A čudujem sa, keď vidím katolíkov, ako im veria. Tiež máme v rodine jednu, čo sa žehná, keď vidí čiernu mačku, 24.12 drží pôst a neje mäso, na Starý rok nezametá, nesmie jej visieť prádlo ani len uteráky alebo bundy, do domu musí vždy 1.1 vstupit prvy muž, každý večer sa modlí, ale preťahovať zadaných chlapov jej nevadí. Veľmi mi vadia takýto falošní ľudia.
Roky jeme kuracinu na Nový rok, upratujeme, vynašame smeti, visí nám prádlo a žijeme. Čo nám treba , to máme. Štastie je v našich rukách a nie v kurati, ktoré zjeme.

autumn1
Autor odpoveď zmazal
autumn1
Včera o 23:36

Napriklad, mne pride mimo varit na dva dni. Riesenie je take, ze to nerobim. Kazdy mame nieco, co je pre nas mimo ale vies, v com je vyhoda vlastnej domacnosti? Mozes si tam vsetko zariadit podla seba. Chces jest dvojdnove jedlo a kura na Novy rok? Smelo do toho.

anonym_a7f2a6
Včera o 23:44

@anonym_autor To je na Tebe a na každom jednom. Tomu sa hovorí tradície .Aj i nás to je tak..My sme si s mužom tradície priniesli z domu.Rovnako naše deti. Pritom sú to mladý ľudia a nik ich do toho nenútil.A smiala som sa,že u dcéry sa už dnes varila Silvestrovská kapustnica s klobásou .Sami sa rozhodli. Aj Štedrý večer si urobili presne ako bolo u nás aj u jej priateľa. Kapustnica, šalát ryba,opekance aj kostol. A ak si to urobia inak nik sa nebude na nuch hnevať. Aké zvyky, tradície budú mať to je na nich 😉

anonym_a7f2a6
Včera o 23:47
@autumn1

Napriklad, mne pride mimo varit na dva dni. Riesenie je take, ze to nerobim. Kazdy mame nieco, co je pre nas mimo ale vies, v com je vyhoda vlastnej domacnosti? Mozes si tam vsetko zariadit podla seba. Chces jest dvojdnove jedlo a kura na Novy rok? Smelo do toho.

@autumn1 To je pravda .Ale zase keď máš iné povinnosti aj plány nie je vždy možné variť čerstvé. Ja osobne varim celý rok až až..a práve na sviatky sme rozbehaný,navštevujeme sa ako rodina veľa, chodíme na výlety, rôzne podujatia a jedla je všade hruza a všade to isté .U nás čo mojim stravníkom chutí zjedia radi aj na tretí deň. Ak keď málo, ale práve Vianoce áno.

autumn1
Dnes o 00:38
@anonym_a7f2a6

@autumn1 To je pravda .Ale zase keď máš iné povinnosti aj plány nie je vždy možné variť čerstvé. Ja osobne varim celý rok až až..a práve na sviatky sme rozbehaný,navštevujeme sa ako rodina veľa, chodíme na výlety, rôzne podujatia a jedla je všade hruza a všade to isté .U nás čo mojim stravníkom chutí zjedia radi aj na tretí deň. Ak keď málo, ale práve Vianoce áno.

@anonym_a7f2a6 Lenze pri tom mam ja s tym najvacsi problem, nie moji stravnici. Ak nemam ani 15min na nejake cestoviny alebo syr tak to riesim suchou vecerou/obedom alebo donaskou/restauraciou co vo vysledku zaberie este viac casu ako samotne varenie. Pre mna varenie je forma psychohygieny preto taku pol hodinku max 40min si viem najst takmer vzdy a za ten cas viem navarit takmer cokolvek od polievok cez ryby, maso, zeleninu, tofu...

anonym_25d350
Dnes o 02:29

@anonym_autor hej bla bla bla nema sa zametat na 1.sv vianocny-co bordelu na zemi bolo a navstevy si klucky u nas podavali zametalo sa, chces jest kuracie - jedz

anonym_baca16
Dnes o 03:22

@anonym_autor mala si urobiť bravčové 🙄

anonym_e3d1b1
Dnes o 05:18
@autumn1

@anonym_a7f2a6 Lenze pri tom mam ja s tym najvacsi problem, nie moji stravnici. Ak nemam ani 15min na nejake cestoviny alebo syr tak to riesim suchou vecerou/obedom alebo donaskou/restauraciou co vo vysledku zaberie este viac casu ako samotne varenie. Pre mna varenie je forma psychohygieny preto taku pol hodinku max 40min si viem najst takmer vzdy a za ten cas viem navarit takmer cokolvek od polievok cez ryby, maso, zeleninu, tofu...

@autumn1 za 40 minút? 🤔

lindusss2016
Dnes o 07:11

@anonym_autor a ja som tento rok prvykrat pocula tuto vec s uletenim 🤷 nariesim, ako aj ine povery. Nikto ti to nebude kontrolovat...

anonym_5d7bc0
Dnes o 07:47

? Pomoc

anonym_1856d7
Dnes o 07:51

Ja mám 45 rokov a máme to tak od malička. Na nový rok jeme bravčové, hovädzie apd. Rob ako ty myslíš. U nás je to už tradícia.

dzulli1980
Dnes o 07:57

Ja si toto nesiem od detstva ako tradíciu, moji rodičia od svojich rodičov atď. ... nejeme na Nový rok nič s krídlami, aby "nám neuletelo šťastie" ... je to tradícia, to je všetko ... keby mám k dispozícii len kurence či kačku, či morku, urobím ich na Nový rok na obed bez problémov.

anonym_a7f2a6
Dnes o 08:09
@autumn1

@autumn1 Tak super nech Vám to vydrží 🤗 Ja varím 30 rokov teplú stravu aj 3x denne a teraz nech varia aj iný.

anonym_3caacd
Dnes o 08:12

Som vegetarian, mam po probleme😀

anonym_7e4135
Dnes o 09:09

My budeme mat zajtra spagety, so sheimpsami sa odplavi A so spagetami odplazi, kura mame dnes. Tradicie su fajn, a pacia sa mi, ale niektore jedla proste nezjem. Ak mas chut na kura .. urob

tilly
Dnes o 09:18

Nech si kazdy robí čo chce,podla svojich tradícií. My nejeme hydinu, zajace ani ryby na Nový rok.

autor
Dnes o 09:26
@autumn1

@autumn1 no mňa to nebaví každý deň. Celá kuchyňa hore nohami , mám malé dieťa ktoré je na mne zavesene non-stop. Som rada že navarim raz na 3 dni a hotovo. Viem ten čas investovať aj lepšie. Varenie je super. Len tá kuchyňa po Tom .