Je lepší parný hrniec a mixér v 1 Avent alebo Beaba babycook?
Prípadne nejaký iný o ktorom neviem. Máte skúsenosti? Neviem sa rozhodnúť 🙂 Ďakujem

ahojte, čítam príspevky..tiež rozmýšlam nad nejakým pomocníkom. začíname prikromovať. Nerozmýšlali ste nad normálnym parným hrncom (bez mixera) žeby ste tam uvarili napr aj manželovi večeru (zemiaky, ryžu, zeleninu) a potom to oddelili a bud pomixovali alebo popučili? Tiež ma láka ten s mixerom ale tak či tak budem musieť variť aj manželovi..tak "nahlas premýšlam" , že niečo z toho by som možno uvarila rovno v parnom hrnci..aj ceny su o dosť lacnejšie a zmestí sa tam toho vela ..
podla mna je to uplne zbytocne... mam parny hrniec Tefal, iba mi zavadzia, nechce sa mi ho vobec cistit. daju sa v nom pritom robit az tri jedla naraz a kupila som si ho este v osiali zdravej vyzivy. vynimocne ho este pouzijem na lososa na pare. inak pouzivam klasicky parak na buchty. ten som pouzivala pre maleho od veku pol roka do roku na prikrmy, odvtedy uz dusim a varim na cibulke. a na mixovanie uplne staci kupit drahsi a vykonny tycovy mixer 600watovy aj s nadobkou na sekanie. ten pouzivam nonstop na vsetko. ked ma babo rok, budes mixovat coraz menej, tak si dobre zrataj ci sa ti oplati investovat...
ahojte ja mám skúsenosti s oboma a podľa mňa je na varenie a aj mixovanie lepší avent,všetko uvarí, nič nieje tvrdé a krásne všetko rozmixuje na kašu. v beabe je potrebné zeleninu variť dlhšie ako v avente a nemixuje až tak pekne, keď v bebabe mixujem jedlo tak cez zobáčik vyletuje kaša, čo sa v avente nikdy nestalo lebo presne dolieha veko nádoby na misku. ale beaba je lahkšia na údržbu, ale aj tam sa sitko na zeleninu zafarbilo, je pravda, že vrchnák na avente už mám riadne zájdený a nejde to dole, ale nijako to neprekáža používaniu a nie je to ani vidieť, iba keď sa vrch rozoberie. takže pre mňa bola avent tá správna voľba, ceny mixérov sú skoro rovnaké
@annaszs a v avente varis aj cestovinu resp. ryzu? Dakujem za odpoved
My sme spokojni s avent ale ryzu robim zvlast a potom doplnim
@kvetinkova9 ahoj, ano v oboch ju varim a Avent je rychlejsi. Pre mna je Avent top ☺
Ahojte mam Avent. Super to kremovo rozmixuje, na jemno. Voda podla navodu, stlacis naparovanie, vypne sa same. Naparovanie absolutne tiche. Prevratis nadobu , zapnes Mixovanie, je pocut ale vsetko v norme. Ja som s cistenim zatial nemala problemy. ...ale material nabera rad farbu zo zeleniny ako mrkva. ja som zatial varila iba zemiak, mrkvu, a sladky zemiak, mne je jedno ze nadoba alebo pokrievka naberie farbu, pre mna bolo dolezite, aby so ta zelenina Bola co najjemnejsie rozmixovana. s tym som spokojna, a to ja som velky Kritik. ja som to kupila za 100 eur vo Viedni, ale online z obchodu. Ten druhy Produkt nepoznam, ale jedna mamicka pisala ze tam mozes aj ryzu a cestovinu naparit, mozno je to tiez jedna prednost. mne skor islo aby boli zachovane vitaminy zo zeleniny. drzim ti palce.
Po precitani tejto diskusie som velmi vahala, ci kupit Avent alebo nie. Bala som sa tej udrzby. Napokon ale vyhrala lenivost a kupila som. Pre vsetky vahajuce, udrzba je este lahsia ako som dufala. Po vareni som len oplachla v teplej vode. Ani hubku nebolo treba pouzit. Uplne samo to slo. A do umyvacky sa tiez moze dat.
@cokobebe suhlasim 🙂
@cokobebe ahoj ja ho mam tiez kupeny, ale naposledy som otvorila nahodne ten dekel z vnutornej strany a bola som rada, lebo iba oplachnut nestacilo, uz tam boli usadeniny, takze a hubkou to tiez dobre nieslo dole, ale nevedela som ,ze to mozem umyvat aj v umyvacke. aj ked si myslim ze nieje treba lebo nadoba je velmi jednoducha a lahko umyvatelna.
@kvetinkova9 asi neskoro, ale v avente sa ryza urcite varit neda lebo ten parny hrniec ma zo spodu take male otvory , cez ktore vychadza para - ryza by cez ne urcite prepadla. Cestoviny mozno ano, ale este som to neskusala. Ja detom velmi cetoviny nepripravujem.
Maminky,chcem vas velmi pekne poprosit....kupila som parny hrniec avent,ale je bez navodu:( bol by ochotny mi niekto preskenovat tu knizocku? Pripadne mi ju poslat,ak ju uz niekto nepotrebuje? dakujem pekne
Dakujem pekne,maminky prosim vas a je v poriadku,ked naparujem zeleninku a po ukonceni mam v nadobe so zeleninou vela vody?
@kiara11111 to mavam aj ja,
Ahojte, skusala niektora z Vas aj novy parny hrniec od Aventu konkretne "AVENT PARNÝ HRNIEC A MIXÉR 4V1 SCF875" rozhodujem sa medzi novym a starym modelom. Dakujem za info 🙂
@evkastipka Ahoj. Precitaj si celu diskusiu su to len 3 stranky a najdes tam vsetky nase skusenosti ohladom tohto mixeru. Mam ho aj ja a som maximalne spokojna.Uz som o nom pisala viac prispevkov.
@poussin ahoj, precitala som si celu diskusiu este pred napisanim prispevku 🙂 Pytam sa konkretne na novy model parneho hrnca avent, nakolko je to novinka, tak zatial som nenasla nan referencie 🙂
@evkastipka ahoj, ja ho mam, je to super pomocnik - len nakrajas zeleninu, pustis naparovanie a prides az ked zapipa. Je k nemu aj miska na uskladnenie, v ktorej mozes navarene zamrazit alebo zachladit a pristroj Ti ho potom pekne parou zohreje. Misky sa daju dokupit aj viac kusov. Kupovala som ho cez Amazon za cenu vyrazne nizsiu ako u nas.
@nevestickka dakujem za info, uz som aj cez amazon objednala rozdiel v cene bol skoro 20 €... 🙂
@evkastipka ak Ti to az tak neponahla, mozno si mohla chvilku pockat, mne sa vtedy oplatilo vyckavat a kupila som ho o nejakych 50 eur lacnejsie, novy! super kupa 🙂
@nevestickka prosím ako ste ho v tom Amazone našla neviem ho nájsť ? 🙂 ďakujem.

@zuna81 aj mna to najskor vytocilo.. ale teraz to uz neriesim.. hlavne, ze funguje a to uz 4 roky.. 🙂