icon

Je linecké s palmarínom chutné?

2. nov 2024

Ahojte, tento rok asi vynechám maslo a skúsim palmarin do cesta na linecké. Sú veľmi zle alebo ako? Všetko ide hore tak neviem či vymením maslo za palmarin. Pečiem nám domov a aj babkám, sestrám a sestra že však nech dám palmarin že to je podobne. Nikdy som tak nerobila. Je iná chuť? Ďakujem

Strana
z2
saxana000
2. nov 2024

Na suche pouzivam roky iba heru.. palmarin davam iba na slane vykrajovacky lebo ten ma taku svojsku chut a v sladkom mi to.dost vadi.

vandica
2. nov 2024

Za mňa úplne v pohode, ale skôr tu maslovu heru ako bolo spomenuté už vyššie. V plnke je to určite cítiť tu náhradu, ale v takomto ceste to ja osobne až tak necítim a tiež s tým pečiem. Vyskúšaj zatiaľ z polovičnej dávky a uvidíš ako vám to bude chutiť.

mikadooo
2. nov 2024

Skús napiecť tretinovú dávku a ochutnaj. Niekomu to vadí, inému nie. Ja napríklad necítim nejak extra zásadný rozdiel. (Áno, maslové sú lepšie, ale aj palmarínové sa dajú v pohode zjesť). Joj - a ešte cesto myslím, tak ako vyššie píšu, určite nedávaj palmarin do plnky, to nie 🙈🙈🙈.

isis234
2. nov 2024

Do lineckých len maslo

aandrea9
2. nov 2024

S palmarinom to nebude ono. Palmarin dávam do cesta na jablkové pyté a to cesto má úplne inú chuť.

h2
2. nov 2024

No ja neviem. Koľko tým ušetríš? 5€? Viac, ako 10 určite nie. To ti stojí za to?
Keď chceš ušetriť, nech si sestry pečú samé. Môžu si dať Palmarín. 😉

stankadu
2. nov 2024

Radšej Heru, palmarin mi nechutí. Keď som raz skúšala s maslom, tak sa koláče nepodarili 🤨 doteraz nechápem čo som urobila zle. Ako tu bolo poradené, vyskúsaj dopredu a daj koštovať, ale nepovedz, že tam neni maslo, či si všimnete rozdiel.

safranka
2. nov 2024

Náš dedo bol cukrár, vyučil sa ešte za Slovenského štátu. Margarín by s chlebom nejedol. Ale do lineckého cesta vždy používal Heru a na na čokoládové polevy Ivu ( Ceru). Maslo išlo inam.

mandzula
2. nov 2024

Zas to maslo nebude stat stovku. Mne by to teda za tych par eur nestalo.

veronicka1901
2. nov 2024

Ja som minulý rok zistila, že nemám maslo. Tak som do cesta na vanilkové rožky použila Heru a boli veľmi chutné. Ale robila som len polovičnú dávku.

janka1011
2. nov 2024

Mne sa náramne ráta, ako sa všetky a hlavne cukrárky vo fórach bijú do pŕs, aký je palmarín fuj a pečú jedine s maslom...no isteže 😅 Dobre viem, že každá cukrárka trepe margarín takmer všade.
Ale k otázke. V kľude môžeš do cesta použiť palmarín, nikto sa neotrávi a na chuti to naozaj nepoznať a to ja som veľký zástanca masla. Do krému určite len maslo, ale linecké sa aj tak lepšie robí s palmarínom, z masla je strašne krehké a mrví sa, až rozpadáva.

dadulala
2. nov 2024

Tak to radšej nič ako s Palmarinom. Skôr by som skúsila to 60% maslo,objavilo sa teraz v obchodoch,ešte si pamätám ,že moja babička v Cechach zvykla spomínať Zlatu Hanu. Ja používam vždy iba maslo.

domak2
2. nov 2024

Veľa ľudí má alergie, je kopa veganov, veľa ľudí má taký zvyk...skus menšiu dávku a uvidíš ci vám to bude chutiť. Ja väčšinou robím s maslom ale to preto ze peciem dokopy tak dva plechy na cele Vianoce. Okrem medovníkov na školský vypredaj alebo co. Skus a sprav si podľa seba.

margaretka
3. nov 2024

U nás sa roky pieklo všetko len s palmarinom vždy nám chutiloi, ja som sa vekom a časom snažila tiež nahradiť heru a palmarin maslom a zaručene vám poviem odskúšané asi 3x že keď som použila maslo tak Medvedie labky, kokosové a orechové rožky vo formičkach , oriešky ....všetko išlo do koša tak to bolo riadne drahé pečenie už to viac krát neurobím myslela som že je to receptom ale nie bolo to práve maslom má inú konzistenciu, inak reaguje proces pri pečení !
Na linecké hera maslová, vanilkové rožky, aj na krémy hera maslová, nakoľko maslo všetky krémy stekakuce topiace keď máš koláčiky dlhšie na stole a teplom sa vona masla skiri viac a nik na to už nemá chuť
Do slaných bryndzových , syrových , rôznych na slano len palmarin .

janci27
4. nov 2024

Aj u nas doma, co si pamatam ako dieta, sa piekli vianocne kolace s Herou, lebo maslo bolo drahe, maslo islo len do urcitych druhov. Ja sice peciem vatsinou len s maslom, ale uz som robievala aj tak, ze som dala kombinaciu masla a maslovej Hery pol na pol. Ved vyskusaj z mensiej davky ako ti to bude chutit a uvidis.

isis234
5. nov 2024

@stankadu záleží aj od múky. A výrobca masla. Dávam Rajo

ekira1
8. nov 2024

Ja to miešam pol na pol s maslom. Mne sa čisto s maslom rozpadávajú I vanilkové rožteky a pod. Palmarin koľko stojí? 1,39€? Maslo je každú chvíľu za 2,39€, to až taká katastrofa nie je..

evansova
9. nov 2024

@luxus10 Áno, ak uz margarin, tak Hera. Najlepšie pol na pol s maslom, vtedy rozdiel necitit. Vyskúšané.

marca12
9. nov 2024

Ked si uz zvyknuta na maslo,tak to budes citit. Nevravim,ze sa zjest nedaju, donedavna sme jedavali s palmarinom a ako sme si pochutnavali. Ale uz ked sa naucis na chut masla,uz spoznas,ze zu ine.

mimusha3
9. nov 2024

Ahoj. Som cukrárka a na praxi sme vždy pri pečení používali nejaký margarín, nikdy nie maslo.
Pravdupovediac, zo školy som preč viac než 20 rokov, ale nemyslím si, že sa normy nejako zmenili. Ja do pečenia, aj do krémov používam výhradne maslo hoci sa s ním horšie (najmä v tuhých cestách) pracuje, ale ešte 5-7 rokov dozadu som najmä do lineckých používala Heru.

autor
9. nov 2024

@mimusha3 ďakujem a prosím ak chcem robit košíčky do formičiek a tie neskor plniť tak tam keby som dala maslo budú sa viac rozpadávať ? Tam môžem dať palmarin? Ešte som ich nerobila nikdy.

mimusha3
9. nov 2024

Do týchto ciest môžeš použiť akýkoľvek margarín (ja odporúčam skôr Heru potom, k palmarinu som si akosi nenašla cestu).

zuzubb007
9. nov 2024

Nie ak máš šetriť na masle, tak taký humus radšej ani nepeč

Strana
z2