Je natural vegeta vhodná pre dieťa?
je vhodná pre dieťa? ak ano pre aké staré?
co ja viem...... ja nejko neinklinujem k vegetam, magi ochucovadlam, bujonom a podobne. da sa to vsetko chutne a bez tychto veci
aka to je natural vegeta??? 😕 ak som varila pre malu nejake jedlo zemiacik zo zeleninou som jej nikdy nesolila dokial nemala 3/4 roka potom som pouzivala podravku alebo uz aj sol
kazda maminka si to urobi po svojom stare mamy taketo veci vobec neriesili co sa navarilo to dieta zjedlo
ja ju dávam v malom množstve, je tam len sol, sušená zelenina, a kvasnicový extrakt. jedlo už potom velmi nesolím, ozaj minimálne, a ešte dosť používam do polievok petržlen sušený
a naco davat dietatu do jedla vegetu?
ja dávam malej vegetu natural. asi tak od 15 mesiacov. podľa mňa je to ok. ale najskor od roka.
naco ??? to,ze je pisane,ze je natural neznamena,ze je zdrava.. ☹ ☹ Ja varim vsetko bez takychto chemickych mixov,nielen preto,ze mam celiakiu a nesmiem to,ale aspon citim ozajstnu chut jedla,aku to ma mat.. 😉 Ako keby nestacilo to kvantum alchymie,co je vo vsetkom ostatnom,comu sa neda vyhnut... 😒
existuje aj bez glutamanu DOBROTKA,ja davam ,ale len stipku 😉
Po roku by uz v malom mnozstve nemala ublizit (ak naozaj neobsahuje to co vyrobca slubuje), ale naco mu kazit chut ... nech sa nauci vychutnavat pravu chut jedal, skus radsej pouzivat oregano, majoranku, pazitku, ligurcek, bazalku, cesnak, por, cibulku ... ja mam v spajzi taku podobnu vec z dmka, tiez to neobsahuje ziadne nezdrave veci, ale velmi to vo vareni nevyuzivam, skor len ked sa ponahlam a nemam cas a silu majstrovat holandsku omacku k rybe, tak ukuchtim nejaku prisernost z masla, muky a dm vegety a kombinacie par byliniek a koreni, ale babatku by som to nedala 😉
to to neobsahuje glutaman sodny obsahuje IMP a to je to iste len v bledomodrom 😒
uvedomujem si ze my "dospelaci" mame uz skazeny jazyk a chute ale dieta neprotestuje ked mu dat jedlo ochutene len bylinami ci vobec.... ano je tazke varit denne na dva krat pre dieta a pre ostatnych ale zalezi na uhle pohladu... dieta si zvykne len na to co mu ponukneme my dospeli 😉
sprav maly pokus - opec kus masa len tak na kvapke oleja, "4 zrnka soli a 2 zrnka korenia"; druhy kus masa napackaj kadejakymi marinadami, paprikou ci inymi ochucovadlami co sa tvaria natur a porovnaj si chut samotneho maska ktore ti viac bude chutit....

precitaj si zlozenie, je tam nieco, co by si dietatu (v jeho veku) nedala? ak ano, tak nie je vhodna. konkretne pre 10-mesacne dieta nie je vhodna, jej hlavnou zlozkou je totiz sol (je uvedena ako prva v zlozeni)!