icon

Je pečivo z malých pekární lepšie ako z veľkých reťazcov?

5. dec 2025

Nakupeje pečivo v tých malých pekárničkach? Myslíte si že je to pečivo slané sladké zdravšie poctivejšie pripravené než pečivo v Lidl/Kaufland?

avatar
muchotrafka298
5. dec 2025

Je to uplne to iste pecivo, tiez sa to tam dopeka zo zmrazenych polotovarov.Pokial je nazov diskusie spravny a su tie pekarne s fornetami, co sa volaju Minit. Lebo obchodne retazce tiez vacsinou dopekaju z mrazenych.

anonym_2db53c
5. dec 2025

@anonym_autor si pozri niekedy aký zostane mastný sáčok.Je to polotovar s výživovou hodnotou nula.Predavaju ich mrazené v Kauflande a môžeš si ich upiecť doma

avatar
pikachu999
6. dec 2025

Beriem len v pekárni kde ho priamo vyrábajú

anonym_f7fff7
6. dec 2025

Podla toho, kde to vyrabaju, ak si sami, tak je urcite lepsie, ale naj je domace, vies co tam das a kolko

avatar
alenka58
6. dec 2025

@anonym_autor kupujem v pekárni s rodinnou tradíciou, produkty sa nedajú porovnať s reťazcami

avatar
muchotrafka298
6. dec 2025

Povodny nazov bol zmeneny.Autorka sa pytala na Minit tie male pekarne. Jasne ze pecivo z klasickej pekarne je lepsie ako dopekance z retazcov alebo Minit.

anonym_c450ae
6. dec 2025

@anonym_autor kedysi som si myslela, ze je, ale dnes už si to nemyslím, ani v tej pekárni už nenakupujem. Chlieb, rožky, koláče, makovky občas upečiem, ináč kúpim tam, kde práve som

avatar
domak2
6. dec 2025
@muchotrafka298

Povodny nazov bol zmeneny.Autorka sa pytala na Minit tie male pekarne. Jasne ze pecivo z klasickej pekarne je lepsie ako dopekance z retazcov alebo Minit.

@muchotrafka298 jasne to až tak úplne nie je, lebo človek netuší kde nakupuje suroviny kazdy jeden súkromný pekár a ako s nimi pracuje

avatar
muchotrafka298
6. dec 2025
@domak2

@muchotrafka298 jasne to až tak úplne nie je, lebo človek netuší kde nakupuje suroviny kazdy jeden súkromný pekár a ako s nimi pracuje

@domak2 to mas pravdu, lebo toto naozaj nevies. Ale za mna je urcite lepsie upecene klasicke pecivo a vybrate z mrazaku a upecene za 5 minut.

avatar
domak2
6. dec 2025
@muchotrafka298

@domak2 to mas pravdu, lebo toto naozaj nevies. Ale za mna je urcite lepsie upecene klasicke pecivo a vybrate z mrazaku a upecene za 5 minut.

@muchotrafka298 ono ak je to kvalitne hlboko zmrazené pečivo tak si myslím, že je to porovnateľné, ale realisticky vo veľkých reťazcoch nejaku veľkú kvalitu asi moc neočakávam.

avatar
tinka3435
6. dec 2025

V obchodoch sú väčšinou mrazené polotovary ktoré iba dopecu a v pekarnach sa v noci spraví ráno predáva ale či je to zdravšie neviem .Robila som to veľa rokov a veľa druhov pečiva bolo z prášku

avatar
princezna_bosorka
6. dec 2025

@anonym_autor co sa mysli malou pekarnou? V Ba mame Stareho otca, Yeme, Kruh, Bloombakery a vsetko pecivo (chleba, rozky, sladke/slane maskrty) su neporovnatelne lepsie. Ak myslis minit, tak to je dopekany fastfood ako kazdy iny.

anonym_2db53c
6. dec 2025
@princezna_bosorka

@anonym_autor co sa mysli malou pekarnou? V Ba mame Stareho otca, Yeme, Kruh, Bloombakery a vsetko pecivo (chleba, rozky, sladke/slane maskrty) su neporovnatelne lepsie. Ak myslis minit, tak to je dopekany fastfood ako kazdy iny.

@princezna_bosorka zmenilo názor témy pytala sa na minit dopekance.Ja kupujem pečivo a chlieb iba z Kvetoslavovskej pekárne, alebo v reťazcoch s nálepkou pekárne Penam a pod. .

avatar
krisbar
8. dec 2025

Staci si pozriet zlozenie