icon

Je ryba mäso?

20. dec 2020

Nejem už rok mäso. Moja rodina sa s tym nie a nie zmieriť.
Citim sa tak lepšie,zdravšie,..omnoho. Keď som jedla mäso mala som traviace problemy aj horšiu menštruaciu ,veľa akne. Po vysadeni mäsa ma toto všetko prestalo trápiť. Pozorujem zmeny...a som s tim spokojná. Teraz keď sa už pozriem na mäso..chce sa mi zvracať a nadrapuje ma...hlavne pri predatave ako sa dostalo na náš stôl.
Robim to hlavne pre seba a pre tie zvierata. Viem že tym nejako vyznamne nepomôzem a maso sa bude stale konzumovať ,no ja niesom ochotná zaplatiť za tyranie zvierat. Je to ako keby si ludia objednaju najomneho vraha aby to spravil za nich (okrem toho dnesne maso ani nie je maso..je to len voda a chemikalie plus nejakych tych 70percent mäsa).Keby si ma podľa mna každy z nas zviera vlastnoručne zabiť, nespravil by to...tu by sa aspoň ukazalo kto ma akú dušu. (Tymto neutočim na ludi čo to konzumuju..iba nechcu vidiet/ignoruju co vsetko je za tym a obhajuju sa že im to chutí a bielkoviny potrebujeme...ak sa mylim opravte ma). Na mňa napriklad ani neplatí, že to robili naši predkovia..a? Musime ich napodobňovať?Sme snaď neandrtalci? Bielkoviny prijimam..ako napr. vajcia,syr...ale aj to postupne chcem vyradiť aby sa moje telo nezblaznilo kedže mäso som jedla nasilu dlhé roky lebo to je vraj veľmi zdravé.

Niesom ale úplne za nekonzumáciu mäsa. Mäso by sa mi osobne nehnusilo zjesť za prípadu,keď viem, že to zviera malo život. Je jedno že to je pre niekoho bezvyznamna sliepka,krava..su to duše ako mi ostatní -cítia bolesť,strach..všetko, nie sú nič menej ako my.
To zviera by som zjedla so svedomím,že doňho neboli tlačené žiadne tabletky na rast,že v nom prudila životna enegia..chapete ako to myslím. Pretože my si to ani neuvedomujeme,ale..to čo to zviera preživalo v ňom ostane -nasledne to zjeme a prijímeme tu negatívnu energiu co zaživalo zviera priamo do nášho tela. Zjedla by som to iba s podmienkou, keď jeho duša prirodzene opustí telo (prirodzená smrť)..Potom to už je len hmota bez duše...ale zato zdravá hmota pre môj organizmus. Nechala som ho žiť a oni mi dalo najesť sa zo svojho zdravého mäsa.

Moji rodičia ma nechápu v tomto a sú zastáncom konzumovania mäsa. Okey, neriešim..nech sú,veď každého vec nie? Nechávam ich žiť ako chcú, no oni mňa nie. Naschvál mi raz podstrčili mäso do pizze tak,aby som ho necitila na velmi male kusočky. Keď oni jedia mäso davajú mi ho pred ksicht so slovami: "dala by si si čo?". No mne je už z toho do plaču aku su bezcitni...voči mne.

Dneska som sa s nimi pohádala aj keď som sa tomu chcela vyhnuť no nedalo mi to. Začali ma presviedčať,že ryba nie je mäso,že aspoň to by som mohla jesť. Ja fakt nechápem z kadial toto ľudia majú? Keď ryba nie je mäso tak z čoho je? Z plastu?z hliny?nebodaj nerastie zo stromu? Ma niekto nejake logicke vysvetlenie?Je to živočich ,je to takisto zviera,je to živý tvor...

Už ma tak nahnevali že som im povedala,že sú sprostí a..už na to tu nebaví. Nemôžem sa v kľude najesť bez toho aby mi niečo vyčitali.

Strana
z3
autor
21. dec 2020

@hiro okej vy stw boli v minulom zivote zrejme ryba alebo pes keď tak viete dobre čo citia zvierata.

Neberem vam nazor..no pre mna len zamienka za to aby ste mohli konzumovat maso.

keralas
21. dec 2020

Ryba je ziva ze? Takze je to zivocich, z masa a kosti. To ze je to postne jedlo neznamena ze to nie je maso. Ja zasnem nad tym co si ludia dokazu robit a ako sa nedokazmee navzajom respektovat. A myslim ze nutit druheho cloveka aby jedol to co druhy povazuje za spravne je psychicke nasilie.
Drz sa, nedaj sa, na zaciatku som to mala podobne, rodina to vobec nechapala, tajne mi pridavali do jedal masove vyrobky. Po case zistili ze to nezmenim. Teraz to beru uplne v pohode, neriesia. Ak idem k rodine na navstevu, automaticky sa ma spytaju ci mi dane jedlo vyhovuje. Vegetariankou som uz takmer 10 rokov. Totalne zdrava a upravilo sa mi aj dost velke problem s travenim.

siasis
21. dec 2020

Ryba je maso a hotovo...ja som mala taketo patalie ked som bola tehotna a tlacila do mna mama maso teda pokusala sa 🤷‍♀️ uz som pocula ze ryba niciti bolest lebo nekrici....🤦‍♀️🤷‍♀️ argumenty hodne idiotov 🤦‍♀️ ale nejedz maso ak nechces je milion veci ako ich nahradit 🙂 kukni aj napr. dcerka.sk je vela dostupnych receptov....ja nejem ani moje deti a su zdrave , stastne,plne zivota a neumieraju od hladu 😂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
hiro
21. dec 2020

"Neberem vam nazor..no pre mna len zamienka za to aby ste mohli konzumovat maso." Ja sa nevyjadrujem ku konzumacii masa ani nehladam vyhovorky na jeho konzumaciu. A nakoniec moj nazor je bezpredmetny. Pisem co zistili vedci ktori sa tomu venovali a rozumeju strukture a funkciam mozgu daleko viac ako ja.
"okej vy stw boli v minulom zivote zrejme ryba alebo pes keď tak viete dobre čo citia zvierata" Pes je cicavec s velmi podobnym mozgom ako my takze sa da predpokladat ze funkcie jeho mozgu su skoro rovnake ako nase a napriek tomu maju vela odlisnych veci (uz len napriklad schopnost vidiet a vnimat farby). Ryba je uplne iny druh zivocicha a nemusel som byt v minulom zivote rybou aby mi to bolo jasne.

hiro
21. dec 2020

Este som zabudol podoktnut na toto: "okrem toho dnesne maso ani nie je maso..je to len voda a chemikalie plus nejakych tych 70percent mäsa"
- cerstve maso je maso (podla zakona tam ziadnu vodu nemas)
- vyrobok z masa moze obsahovat vodu a chemikalie (jedneho casu asi pred 10 rokmi som videl v Tescu predavat "akoze" kuracie prsia, nepamatam kolko % mali masa, ano boli natlacene vodou a bolo to oznacene ako vyrobok z masa, nie ako cerstve maso a za chvilu to aj tak prestali predavat)
- ak ide o ryby tak cerstve/chladene ryby su ryby, ak ide o mrazene tak su hlbokozmrazene 100% bez vody, su aj 80% aj s 50% vody, je to uvedene v obsahu na baleni

Strana
z3