Je trojročné vákuovo balené mäso ešte použiteľné?
Dobrý večer,odmrazovali sme mraziak a našli sme tam aj trojročné mäso. Originál zabalené,ako sa kupuje v modro-žltom reťazci vákuovo balené. Bude to ešte použiteľné, či to rovno vyhodiť?
Najprv som citala trojdňové 😁. Nie nejedla by som to uz
Ani náhodou by som ho nejedla.
och to už nie...
ja by som to uvarila a dala psovi alebo sliepkam... možno.
Kdeze. Vyhod to.
Trojrocne, to je veru dost, i ked je v mraziaku.
Ja mam pre toto na mraziaku tabulky.
Normalne tvrdy hruby papier (nastrihana zadna pevna strana z linajkovych blokov) oblepeny ciernou tabulovou tapetou a podlepeny stvorcovymi magnetkami z Kostikov (jogurty, kedysi decka zbierali spod viecok).
A tam pisem bielou kriedovou fixou, co je v mrazaku a kedy som to tam dala.
Lebo presne tvoj problem som mala, ze som pri cisteni mraziaku nasla naspodu zabudnute veci z roku pana. A mohlo to ist do kosa. Skoda toho.
Prepana tak to by som ani chvíľu neuvažovala. 🤢 My sme vyhadzovali cca 3 ročnú zmrzlinu a tá chutila fakt hnusne.
Ja myslim ze nie som fajnovka a zjem vela veci, ale toto nie. Aj napriek tomu vakuovemu baleniu to podla mna bude chutit a smrdiet priserne. Tiez to uz bude suche.
Určite nie. Vieš aj vygoogliť koľko vie vydržať rôzný druh mäsa v mraziaku. Ja ale maximálne 6 mesiacov držím mäso. Nerobievam zásoby. 3-ročné už dupľom nie
@moonlight1210 toto je geniálne, robila som to už minimálne 5 krát, ale my sme blbci a nikdy to odtiaľ neodpíšeme, keď niečo berieme.. ani nezapíšeme, keď niečo dokúpime. Je to márne, je to márne 🙈😂
@moonlight1210 ty si aká precízna gazdinka😉
Ja lepim lepky do balíčka.Moj muž miluje odmrazovat mrazak aj v kuchyni aj v garáži a často som v tom, že tam niečo mám a on to vyhodi
@kaca222
@moonlight1210 ja si každé jedno mäso ktoré vložím do mrazničky znacim. Musí tam byť názov mäsa, mesiac a rok...ak nálepku nemá, tak varím psovi...a je jedno koľko to má mesiacov
Autorka, trojročné mäso rovno vyhoď.
@saraxyz to ano, bez popisu priamo na baliku by som mohla len hadat.
Tabulky na dverach su moja pomocka, ako vediet, co v mrazaku mam aj bez otvorenia dveri. A ako je to stare (co treba uz rychlo spotrebovat) a co treba dokupit (odfotim si iba dvere mrazaku, ked sa ponahlam).
@moonlight1210 odfoť mi to prosím, ja sa učím už čo najmenej mať (teda dcéra vždy rieši, ona chce "čerstvé") a učí ma kupovať iba to, čo spotrebujeme🤣

Ja by som to už nejedla, ale ani nemám skúsenosť.