icon

Je trojročné vákuovo balené mäso ešte použiteľné?

22. feb 2025

Dobrý večer,odmrazovali sme mraziak a našli sme tam aj trojročné mäso. Originál zabalené,ako sa kupuje v modro-žltom reťazci vákuovo balené. Bude to ešte použiteľné, či to rovno vyhodiť?

gribka1
22. feb 2025

Ja by som to už nejedla, ale ani nemám skúsenosť.

lapersefona
22. feb 2025

Najprv som citala trojdňové 😁. Nie nejedla by som to uz

nika23t
22. feb 2025

Ani náhodou by som ho nejedla.

deti95060810
22. feb 2025

och to už nie...
ja by som to uvarila a dala psovi alebo sliepkam... možno.

betulinka1
22. feb 2025

Kdeze. Vyhod to.

moonlight1210
22. feb 2025

Trojrocne, to je veru dost, i ked je v mraziaku.

Ja mam pre toto na mraziaku tabulky.
Normalne tvrdy hruby papier (nastrihana zadna pevna strana z linajkovych blokov) oblepeny ciernou tabulovou tapetou a podlepeny stvorcovymi magnetkami z Kostikov (jogurty, kedysi decka zbierali spod viecok).
A tam pisem bielou kriedovou fixou, co je v mrazaku a kedy som to tam dala.

Lebo presne tvoj problem som mala, ze som pri cisteni mraziaku nasla naspodu zabudnute veci z roku pana. A mohlo to ist do kosa. Skoda toho.

evaachesa
22. feb 2025

Prepana tak to by som ani chvíľu neuvažovala. 🤢 My sme vyhadzovali cca 3 ročnú zmrzlinu a tá chutila fakt hnusne.

andreatytler
22. feb 2025

Ja myslim ze nie som fajnovka a zjem vela veci, ale toto nie. Aj napriek tomu vakuovemu baleniu to podla mna bude chutit a smrdiet priserne. Tiez to uz bude suche.

lneviemmeno
22. feb 2025

Určite nie. Vieš aj vygoogliť koľko vie vydržať rôzný druh mäsa v mraziaku. Ja ale maximálne 6 mesiacov držím mäso. Nerobievam zásoby. 3-ročné už dupľom nie

kaca222
23. feb 2025

@moonlight1210 toto je geniálne, robila som to už minimálne 5 krát, ale my sme blbci a nikdy to odtiaľ neodpíšeme, keď niečo berieme.. ani nezapíšeme, keď niečo dokúpime. Je to márne, je to márne 🙈😂

luccija
23. feb 2025

@moonlight1210 ty si aká precízna gazdinka😉
Ja lepim lepky do balíčka.Moj muž miluje odmrazovat mrazak aj v kuchyni aj v garáži a často som v tom, že tam niečo mám a on to vyhodi
@kaca222

saraxyz
23. feb 2025

@moonlight1210 ja si každé jedno mäso ktoré vložím do mrazničky znacim. Musí tam byť názov mäsa, mesiac a rok...ak nálepku nemá, tak varím psovi...a je jedno koľko to má mesiacov

Autorka, trojročné mäso rovno vyhoď.

moonlight1210
24. feb 2025

@saraxyz to ano, bez popisu priamo na baliku by som mohla len hadat.

Tabulky na dverach su moja pomocka, ako vediet, co v mrazaku mam aj bez otvorenia dveri. A ako je to stare (co treba uz rychlo spotrebovat) a co treba dokupit (odfotim si iba dvere mrazaku, ked sa ponahlam).

saraxyz
24. feb 2025

@moonlight1210 odfoť mi to prosím, ja sa učím už čo najmenej mať (teda dcéra vždy rieši, ona chce "čerstvé") a učí ma kupovať iba to, čo spotrebujeme🤣