icon

Je už ideálny čas na robenie žĺtkových rezov, kokosových guliek a rumových mesiačikov?

alexandramb
9. dec 2022

Chcela by som cez víkend piecť tieto kolace, len neviem ze ci to nie je skoro. Mam pred termínom tak preto radšej skôr, ako nestihnút napiect vôbec. Zatiaľ mam medovniky, tie vraj vydrzia. Zaujímajú ma tieto druhy ci vydrzia do Vianoc, pripadne do Silvestra. Skladovala by som ich na balkóne. Ďakujem.

janka2927
9. dec 2022

Podľa mňa je ešte skoro

leni1977
9. dec 2022

Na tieto druhy je veľmi skoro.

0silvia0
9. dec 2022

@alexandramb radsej si upec medvedie tlapky, linecke a vanilkove rozky, tie su trvanlivejsie.

macekovam
9. dec 2022

@alexandramb 20.urobalebo aj 22.

srdeenko19
9. dec 2022

@alexandramb my robíme žĺtkove rezy úplne tesne, deň predtým, ako ich chceme jest. Predsa sú to surové vajíčka s cukrom. Rumove mesiačiky by nevadili aj par dni pred podľa mňa a ani kokosové guľky. Ale do Vianoc ešte dva týždne.

januska12323
9. dec 2022

@alexandramb ešte je skoro a vôbec by nevadilo keby nemáš nič.

alexandramb
autor
9. dec 2022

@macekovam to mam termín, preto to chcem stihnúť tento alebo budúci víkend

guiseppinka
9. dec 2022

@alexandramb tak ich urobis, ked sa vratite... Aj ked ja rafaello napr uz mam urobene. Zvysne netusim, kedy budem robit...

ajka0207
9. dec 2022

@alexandramb u nás vlani piekol muž :D

kvetinka75
9. dec 2022

ako dlho vydržia také zákusky ako kokosové gulky a pod? Ja som naučená pomaly už po 3 dňoch ich pchať do mrazáku.

kvetinka75
9. dec 2022

@guiseppinka a vydržia rafaellá? Neviem prečo mám ja takú úchylku že pomaly už po 3 dňoch takéto zákusky pchám do mrazáku, lebo mám pocit, že už už sa skazia

guiseppinka
9. dec 2022

@kvetinka75 mam ich vonku v chlade, spravene su uz 2 tyzdne urcite... Bed tam je susene mlieko, maslo a kokos. Uplne s prehladom na vianoce budu... Do mrazaku by som ich nedala... A linecke sme raz nasli v auguste a boli ok.

alexandramb
autor
9. dec 2022

@guiseppinka myslím, ze po návrate z nemocnice budem mat iné starosti nie vypekat,preto som si to chcela teraz napiect. Napeciem teda až budúci víkend.

guiseppinka
9. dec 2022

@alexandramb ja viem, ale asi zltkove vynechaj.. predsa len vajicka

kvetinka75
9. dec 2022

@guiseppinka suché to áno, ale také nepečené... pri tých vždy váham, veď to, že je tam maslo. Sú síce v chlade ale... Tak tento rok ak niečo budem robiť také, tak to nechám v chlade až do Silvestra

guiseppinka
9. dec 2022

@kvetinka75 inak nerozmyslala som nad tym pravdu povediac🙈😂

alexandramb
autor
9. dec 2022

@guiseppinka práveže na internete som nasla,že zltkove rezy patria medzi trvanlive kolace

nikiki29
9. dec 2022

@alexandramb ja byť tebou pár koláčikov objednám, alebo poprosím rodinu/kamošku, nech mi upečú 1-2 druhy rezov a zaplatím. Tieto čo píšeš by som určite nepiekla v predstihu. Naozaj si urob radšej len nejaké medvedie labky alebo vanilkové rožky…

nikiki29
9. dec 2022

@alexandramb inak úplne sa môže stať, že namiesto jedenia koláčov budeš 24. rodiť a myslím, že vtedy nikoho žiadny koláč zaujímať nebude 😊

alexandramb
autor
9. dec 2022

@nikiki29 bohužiaľ mám bezlepkovu a bezlaktozovu dietu, takže čo si nespravím sama to nemám a kolace pečiem hlavne kvôli sebe a synovi , nie kvôli nastevam

ukulela
9. dec 2022

@alexandramb zltkove rezy urcite nie. Napec si medovniky, linecke a pod.

nikiki29
9. dec 2022

@alexandramb bežne cukrárky pečú aj s týmito náhradami… takže by sa určite niekde dalo dohodnúť. Prípadne niekto z rodiny určite zvládne tvoj upravený recept. A suché si môžeš urobiť aj teraz. Ja by som si s týmto naozaj hlavu nelámala, každý, aj staršie dieťa snáď pochopí, že mama je v pôrodnici a nemáte na Vianoce žĺtkový rez, ale len medvediu labku 🤷🏻‍♀️

alexandramb
autor
9. dec 2022

@nikiki29 ďakujem za tip, viem aj o takej možnosti , ja som sa ale pýtala na niečo iné. Chcem si napiect sama, pretože vládzem, nechcem nikoho zaťažovať, keď nemusím a chcem si napiect tie druhý co som písala, preto som sa na ne pytala a nie na medvedie labky 🙂

veselo_neveselo
9. dec 2022

Kokosove gule ti urcite dva tyzdne vydrzia. Tam najviac zalezi od tuku, aky davas - ten jediny vie zmenit casom chut. Ked rastlinny, tak urcite vydrzia. Skladuj ich v nepriehladnej doze a v chlade a budu v pohode 🙂
Rumove mesiaciky nerobime, ale kukla som na recept a tam sa nema co pokazit, tak smelo do toho.
Zltkove by si mohla spravit cesto, dat do mrazaku, a ked budete pripraveni ho jest, tak dat zohriat do truby a dat polevu nan cerstvu - to by myslim mohlo fungovat. Ale prakticku skusenost nemam.

Krasne sviatky ti prajem, vela radosti!

macekovam
9. dec 2022

@alexandramb tak si objednaj koláče... Načo sa naháňať.. Keď nestíhaš... A budeš mat cerstve

kvetinka75
15. dec 2022

Nerobili ste.niektora nahodou burizonove gulky s karamelovych Salkom a s bielym cukrom? Bez toho aby ste upalili cukor na karamel? Mne to vzdy zhrudkovie a nemam na to nervy. Tak rozmyslam ze kupim karamelove Salko a vsetko ostatne zmiesam spolu - cukor necham v povodnom stave neskaramelizovany.