Je už ideálny čas na robenie žĺtkových rezov, kokosových guliek a rumových mesiačikov?
Chcela by som cez víkend piecť tieto kolace, len neviem ze ci to nie je skoro. Mam pred termínom tak preto radšej skôr, ako nestihnút napiect vôbec. Zatiaľ mam medovniky, tie vraj vydrzia. Zaujímajú ma tieto druhy ci vydrzia do Vianoc, pripadne do Silvestra. Skladovala by som ich na balkóne. Ďakujem.
Na tieto druhy je veľmi skoro.
@alexandramb radsej si upec medvedie tlapky, linecke a vanilkove rozky, tie su trvanlivejsie.
@alexandramb 20.urobalebo aj 22.
@alexandramb my robíme žĺtkove rezy úplne tesne, deň predtým, ako ich chceme jest. Predsa sú to surové vajíčka s cukrom. Rumove mesiačiky by nevadili aj par dni pred podľa mňa a ani kokosové guľky. Ale do Vianoc ešte dva týždne.
@alexandramb ešte je skoro a vôbec by nevadilo keby nemáš nič.
@macekovam to mam termín, preto to chcem stihnúť tento alebo budúci víkend
@alexandramb tak ich urobis, ked sa vratite... Aj ked ja rafaello napr uz mam urobene. Zvysne netusim, kedy budem robit...
@alexandramb u nás vlani piekol muž :D
ako dlho vydržia také zákusky ako kokosové gulky a pod? Ja som naučená pomaly už po 3 dňoch ich pchať do mrazáku.
@guiseppinka a vydržia rafaellá? Neviem prečo mám ja takú úchylku že pomaly už po 3 dňoch takéto zákusky pchám do mrazáku, lebo mám pocit, že už už sa skazia
@kvetinka75 mam ich vonku v chlade, spravene su uz 2 tyzdne urcite... Bed tam je susene mlieko, maslo a kokos. Uplne s prehladom na vianoce budu... Do mrazaku by som ich nedala... A linecke sme raz nasli v auguste a boli ok.
@guiseppinka myslím, ze po návrate z nemocnice budem mat iné starosti nie vypekat,preto som si to chcela teraz napiect. Napeciem teda až budúci víkend.
@alexandramb ja viem, ale asi zltkove vynechaj.. predsa len vajicka
@guiseppinka suché to áno, ale také nepečené... pri tých vždy váham, veď to, že je tam maslo. Sú síce v chlade ale... Tak tento rok ak niečo budem robiť také, tak to nechám v chlade až do Silvestra
@kvetinka75 inak nerozmyslala som nad tym pravdu povediac🙈😂
@guiseppinka práveže na internete som nasla,že zltkove rezy patria medzi trvanlive kolace
@alexandramb ja byť tebou pár koláčikov objednám, alebo poprosím rodinu/kamošku, nech mi upečú 1-2 druhy rezov a zaplatím. Tieto čo píšeš by som určite nepiekla v predstihu. Naozaj si urob radšej len nejaké medvedie labky alebo vanilkové rožky…
@alexandramb inak úplne sa môže stať, že namiesto jedenia koláčov budeš 24. rodiť a myslím, že vtedy nikoho žiadny koláč zaujímať nebude 😊
@nikiki29 bohužiaľ mám bezlepkovu a bezlaktozovu dietu, takže čo si nespravím sama to nemám a kolace pečiem hlavne kvôli sebe a synovi , nie kvôli nastevam
@alexandramb zltkove rezy urcite nie. Napec si medovniky, linecke a pod.
@alexandramb bežne cukrárky pečú aj s týmito náhradami… takže by sa určite niekde dalo dohodnúť. Prípadne niekto z rodiny určite zvládne tvoj upravený recept. A suché si môžeš urobiť aj teraz. Ja by som si s týmto naozaj hlavu nelámala, každý, aj staršie dieťa snáď pochopí, že mama je v pôrodnici a nemáte na Vianoce žĺtkový rez, ale len medvediu labku 🤷🏻♀️
@nikiki29 ďakujem za tip, viem aj o takej možnosti , ja som sa ale pýtala na niečo iné. Chcem si napiect sama, pretože vládzem, nechcem nikoho zaťažovať, keď nemusím a chcem si napiect tie druhý co som písala, preto som sa na ne pytala a nie na medvedie labky 🙂
Kokosove gule ti urcite dva tyzdne vydrzia. Tam najviac zalezi od tuku, aky davas - ten jediny vie zmenit casom chut. Ked rastlinny, tak urcite vydrzia. Skladuj ich v nepriehladnej doze a v chlade a budu v pohode 🙂
Rumove mesiaciky nerobime, ale kukla som na recept a tam sa nema co pokazit, tak smelo do toho.
Zltkove by si mohla spravit cesto, dat do mrazaku, a ked budete pripraveni ho jest, tak dat zohriat do truby a dat polevu nan cerstvu - to by myslim mohlo fungovat. Ale prakticku skusenost nemam.
Krasne sviatky ti prajem, vela radosti!
@alexandramb tak si objednaj koláče... Načo sa naháňať.. Keď nestíhaš... A budeš mat cerstve
Nerobili ste.niektora nahodou burizonove gulky s karamelovych Salkom a s bielym cukrom? Bez toho aby ste upalili cukor na karamel? Mne to vzdy zhrudkovie a nemam na to nervy. Tak rozmyslam ze kupim karamelove Salko a vsetko ostatne zmiesam spolu - cukor necham v povodnom stave neskaramelizovany.

Podľa mňa je ešte skoro