icon

Jedálniček na týždeň pre dve osoby za 50 eur: Tipy a nápady

29. jan 2024

Ahojte, dávam si výzvu: denné menu na týžden (po-pia) za 50 eur na 2 osoby. Máte nejaké tipy? Vďaka 🙂

Strana
z5
vanilkovazmrzka
29. jan 2024

Tym myslis 5 obedov pre 2 ludi?

kofa77
29. jan 2024

kura-mas vyvar aj maso aj obrate z kosti na rizoto, nadstavis vela zeleniny, plus nohy s ryzou.
strukoviny-mas polievky a privarky.
zemiaky a kysla kapusta-mas kapustnicu
brokolica-mas zapekanu so zemiakmi.
este som v limite?🙂
cestoviny-spagety s oliv.olejom a cesnako,
granadir.

daniela1911
29. jan 2024

Ja si myslím, že každý deň obed za 10€ v pohode navaríš - pre dvoch.
Ak to myslíš 10€ celodenná strava pre dvoch, to je malo.

lenka098123
29. jan 2024

U nás teraz ide hustá fazuľová polievka so zemiakmi, sme dvaja a hrniec nám vydrží aj 3-4 dni, lacné, chutné a zdravé.

mamina7070
29. jan 2024

aj ranajky a vecere nielen obedy pre dvoch

asi narazas na temu kde to davali niektore ze to je ako ok suma a kto dava viac tak rozhadzuje

petronelag
29. jan 2024

Aj keď urobí z kysnutého cesta napr. knédlik, langoše, šišky, koláče, tak na tom ušetrí.

alickapusinka
29. jan 2024

To si znova TY čo chce šetriť ako vo včerajšej téme.

sense
29. jan 2024

Komplet celodenná strava ci len obedy

marcellka32
29. jan 2024

Raňajky a večere:rožky s maslom+lekvár
Obedy a večere: cestoviny, strukoviny, zemiakový prívarok, halušky s kapustou
Dá sa, ale nebude to také vyvážené..chýbaju ryby, ovocie, zelenina, mliečne výrobky

denkatn
29. jan 2024

aj vyvar hovadzi ked spravis v polievke, tak maso podavam ja so zemiakovou kasou z toho vyvaru a este k nemu pridam opecenu cibulku.

kulumulu123
29. jan 2024

Ranajky chlieb, maslo, dzem, jogurt, prazenica, hlavne jedlo cestoviny s vajcom, cestoviny s makom/kakaom/kysla smotana a opecena slaninka... - kombinacii je milion, akykolvek privarok so zemiakmi/knedlou, halusky s vajcom a opecena slaninka, varene zemiaky bryndza opecena slaninka, polievka zeleninova (mrkva, cibula, petrzlen, zeller, kuracie zaludky a srdcia), ked varis domace halusky tak z tej vody urobit cesnacku, rizoto zeleninove, granatir...

lavender94
29. jan 2024

Keď prídem na to, ako sa stravovať 50€ na týždeň zdravo, tiež si dám takú výzvu

cafelatte
29. jan 2024

Raňajky vlockove kaše s mliekom
Obedy kurča na x spôsobov a husté polievky
Večere vajicka

slovenka753
Autor odpoveď zmazal
larinka552
29. jan 2024

Musis v nedelu prist na obed k rodine a potom nech ta nabalia este aspon do polovice tyzdna a potom sa do tych 50 eur zmestis ako nic, aj ti zvysi na jogurt👍😃
(sorry nechcem sa nikoho dotknut ale musela som 🤭😅🙊)

kofa77
29. jan 2024

@slovenka753 ale to je pre jedneho, aj to nie pre velkeho jedaka. u nas syn by ma zjedol hned po mozocku z karfiolu.

midka
29. jan 2024

@kofa77 mne sa to praveze zda celkom v pohode,, to ani my 2+2 nezjeme na veceru
1 cely karfiiol +3 vajcia +chleba - pre nas na veceru celkom dost

larinka552
29. jan 2024

@slovenka753
@slovenka753 paprikáš so synčeka afrického 🙊😂 športy 😅😃👍
Ale super tipy inač 🙂😉

patus_2
29. jan 2024

Granadír, fliacky s tvarohom, rizoto, vajíčka, šošovicový alebo hrachovy prívarok, rôzne zeleninové placky, husté polievky, sladké jedlá -buchty,palacinky.... Na raňajky/večere chlieb s maslom a syrom, ovsená káša, praženica. Obedy var na 2 dni, var iba zo základných potravín, vynechajú polotovary.

lenkakravcova
29. jan 2024

Daj si tam aj bryndzové halušky 🙂 najdrahšia je na tom celom asi bryndza. Na dve osoby ti stačí polovica a polovicu do mrazáku na nabudúce.

queen_mary
29. jan 2024

Podla mna 50e na tyzden pre 2 osoby je v pohode, ked si to naplanujes, ci? Ja sa snazim varit z masa 1krat tyzdenne (co vyjde na nejake 2 obedy), plus muz si da nejake cigaro/kridelka.. ale tych 50e mi pride uplne v pohode. Ak zaradis strukoviny, viac zeleniny, napr aj zapekanej...rozne natierky, vlocky, ..

daniela1911
29. jan 2024

Ja celkovo milujem tieto témy, opakujú sa tu pravidelne.
Žienky sa predbiehajú koľko malo minú, ale polku majú zo záhrady. Tiež čosi pestujeme, ale na zjedenie čerstvé.
Keď si vezmem, koľko stoja priesadky, kvalitný substrát a pod. Potom človek sleduje pomaly celu sezónu počasie (lebo má Kysuciach sú prízemné mrazy pomaly aj v júni, potom cely júl leje a sú plesne), v skratke, riadne sa to predraží a toto, nepočíta nikto.
Potom je tu druhá skupina čo má domáce maso a vo veľkom záváraju od uhoriek po cibule až egreše. Zas náklady +. Niekomu dá rodina. Toto všetko treba spočítať. A potom nikto nenavarí za 200€.
Samozrejme, domáce je zdravšie (aj keď vidím susedu ako strieka všetko odkraja proti plesniam, mandolinkam a pod. už si to rovno môže kúpiť take chemické).

slovenka753
29. jan 2024

@kofa77 akože celý karfiol by zjedol spolu s chlebom? No Holt asik veľa jete, alebo máte veľké kalorické výdaje.

My sme dvaja dospelý so sedavým zamestnaním, takže zase veľa kalórií nám netreba. Váhu mame v norme , čiže porcie mám nastavené ok.

slovenka753
29. jan 2024

@larinka552 no ja mám rada ryby 😂

kofa77
29. jan 2024

@slovenka753 syn je pubertak, on proste je strasne vela, kludne zje cely karfiol a o 3 hodiny si robi druhu veceru. ale karfiol nie ako mozocek, ale obalovany a peceny v rure. a prejde cez neho vsetko ako cez prietokovy ohrievac. aj sportuje, nie intenzivne, ale hej. tak mozno maju ini normalne jeduce deti.
mne by to ale vydrzalo, ja jem malo.

slovenka753
29. jan 2024

@kofa77 ale ja mám jedálnicek nastavený na dvoch dospelých ľudí. Nemôžeš porovnávať s pubertiakom. Aj ja som jedla oveľa viac v puberte. Takže porovnávať neporovnateľne...

mamina7070
29. jan 2024

inac karfiol 1 ks je drahsi pomaly ak kuracie stehna len si ho tam nezaratala 😂

slovenka753
29. jan 2024

@mamina7070 jednoznačne je drahší... Bol v minulotýždňovom nákupe, ktorý sa hýbal tiež okolo 50 e.

petka552
29. jan 2024

Pondelok:
Ranajky: chlebik s natierkou manou ( smotanova natierka) a paradajkou
Obed: zeleninova polievka s haluskami - lidl mrazena zelenina s bylinkovym maslom, grenadir

Utorok:
Ranajky: chlebik, maslo dzem
Obed: vajickova polievka, pecene stehno so zemiakmi a uhorkovym salatom
Vecera: špagety aglio olio

Streda:
Raňajky: jogurt s rožkom
Obed: špenátová polievka s krutónmi, kuracia pečen s ryžou
Večera: palacinky s džemom

Štvrtok:
Raňajky: rožok, šunka, paprika, paradajka, vajce na tvrdo
Obed: frankfurtska polievka, kuracie na prirodno, zemiaky, mrkvovo jablkovy šalat
Večera: chlieb vo vajci

Piatok:
Ranajky: chlieb s tuniakovou natierkou, zvysna zelenina z predchadzajucich dni. ( paradajka, paprika)
Obed: paradajkova polievka s ryzou, buchty na pare
Vecera: prazenica, chlieb

lucia147852
29. jan 2024

@slovenka753 a ešte stále v tom nemáš všetky náklady, keďže máš domáce zásoby. Nie každý ich má a kúpiť musí všetko

Strana
z5