Jedálniček na týždeň pre dve osoby za 50 eur: Tipy a nápady
Ahojte, dávam si výzvu: denné menu na týžden (po-pia) za 50 eur na 2 osoby. Máte nejaké tipy? Vďaka 🙂
kura-mas vyvar aj maso aj obrate z kosti na rizoto, nadstavis vela zeleniny, plus nohy s ryzou.
strukoviny-mas polievky a privarky.
zemiaky a kysla kapusta-mas kapustnicu
brokolica-mas zapekanu so zemiakmi.
este som v limite?🙂
cestoviny-spagety s oliv.olejom a cesnako,
granadir.
Ja si myslím, že každý deň obed za 10€ v pohode navaríš - pre dvoch.
Ak to myslíš 10€ celodenná strava pre dvoch, to je malo.
U nás teraz ide hustá fazuľová polievka so zemiakmi, sme dvaja a hrniec nám vydrží aj 3-4 dni, lacné, chutné a zdravé.
aj ranajky a vecere nielen obedy pre dvoch
asi narazas na temu kde to davali niektore ze to je ako ok suma a kto dava viac tak rozhadzuje
Aj keď urobí z kysnutého cesta napr. knédlik, langoše, šišky, koláče, tak na tom ušetrí.
To si znova TY čo chce šetriť ako vo včerajšej téme.
Komplet celodenná strava ci len obedy
Raňajky a večere:rožky s maslom+lekvár
Obedy a večere: cestoviny, strukoviny, zemiakový prívarok, halušky s kapustou
Dá sa, ale nebude to také vyvážené..chýbaju ryby, ovocie, zelenina, mliečne výrobky
aj vyvar hovadzi ked spravis v polievke, tak maso podavam ja so zemiakovou kasou z toho vyvaru a este k nemu pridam opecenu cibulku.
Ranajky chlieb, maslo, dzem, jogurt, prazenica, hlavne jedlo cestoviny s vajcom, cestoviny s makom/kakaom/kysla smotana a opecena slaninka... - kombinacii je milion, akykolvek privarok so zemiakmi/knedlou, halusky s vajcom a opecena slaninka, varene zemiaky bryndza opecena slaninka, polievka zeleninova (mrkva, cibula, petrzlen, zeller, kuracie zaludky a srdcia), ked varis domace halusky tak z tej vody urobit cesnacku, rizoto zeleninove, granatir...
Keď prídem na to, ako sa stravovať 50€ na týždeň zdravo, tiež si dám takú výzvu
Raňajky vlockove kaše s mliekom
Obedy kurča na x spôsobov a husté polievky
Večere vajicka
Musis v nedelu prist na obed k rodine a potom nech ta nabalia este aspon do polovice tyzdna a potom sa do tych 50 eur zmestis ako nic, aj ti zvysi na jogurt👍😃
(sorry nechcem sa nikoho dotknut ale musela som 🤭😅🙊)
@slovenka753 ale to je pre jedneho, aj to nie pre velkeho jedaka. u nas syn by ma zjedol hned po mozocku z karfiolu.
@slovenka753
@slovenka753 paprikáš so synčeka afrického 🙊😂 športy 😅😃👍
Ale super tipy inač 🙂😉
Granadír, fliacky s tvarohom, rizoto, vajíčka, šošovicový alebo hrachovy prívarok, rôzne zeleninové placky, husté polievky, sladké jedlá -buchty,palacinky.... Na raňajky/večere chlieb s maslom a syrom, ovsená káša, praženica. Obedy var na 2 dni, var iba zo základných potravín, vynechajú polotovary.
Daj si tam aj bryndzové halušky 🙂 najdrahšia je na tom celom asi bryndza. Na dve osoby ti stačí polovica a polovicu do mrazáku na nabudúce.
Podla mna 50e na tyzden pre 2 osoby je v pohode, ked si to naplanujes, ci? Ja sa snazim varit z masa 1krat tyzdenne (co vyjde na nejake 2 obedy), plus muz si da nejake cigaro/kridelka.. ale tych 50e mi pride uplne v pohode. Ak zaradis strukoviny, viac zeleniny, napr aj zapekanej...rozne natierky, vlocky, ..
Ja celkovo milujem tieto témy, opakujú sa tu pravidelne.
Žienky sa predbiehajú koľko malo minú, ale polku majú zo záhrady. Tiež čosi pestujeme, ale na zjedenie čerstvé.
Keď si vezmem, koľko stoja priesadky, kvalitný substrát a pod. Potom človek sleduje pomaly celu sezónu počasie (lebo má Kysuciach sú prízemné mrazy pomaly aj v júni, potom cely júl leje a sú plesne), v skratke, riadne sa to predraží a toto, nepočíta nikto.
Potom je tu druhá skupina čo má domáce maso a vo veľkom záváraju od uhoriek po cibule až egreše. Zas náklady +. Niekomu dá rodina. Toto všetko treba spočítať. A potom nikto nenavarí za 200€.
Samozrejme, domáce je zdravšie (aj keď vidím susedu ako strieka všetko odkraja proti plesniam, mandolinkam a pod. už si to rovno môže kúpiť take chemické).
@kofa77 akože celý karfiol by zjedol spolu s chlebom? No Holt asik veľa jete, alebo máte veľké kalorické výdaje.
My sme dvaja dospelý so sedavým zamestnaním, takže zase veľa kalórií nám netreba. Váhu mame v norme , čiže porcie mám nastavené ok.
@larinka552 no ja mám rada ryby 😂
@slovenka753 syn je pubertak, on proste je strasne vela, kludne zje cely karfiol a o 3 hodiny si robi druhu veceru. ale karfiol nie ako mozocek, ale obalovany a peceny v rure. a prejde cez neho vsetko ako cez prietokovy ohrievac. aj sportuje, nie intenzivne, ale hej. tak mozno maju ini normalne jeduce deti.
mne by to ale vydrzalo, ja jem malo.
@kofa77 ale ja mám jedálnicek nastavený na dvoch dospelých ľudí. Nemôžeš porovnávať s pubertiakom. Aj ja som jedla oveľa viac v puberte. Takže porovnávať neporovnateľne...
inac karfiol 1 ks je drahsi pomaly ak kuracie stehna len si ho tam nezaratala 😂
@mamina7070 jednoznačne je drahší... Bol v minulotýždňovom nákupe, ktorý sa hýbal tiež okolo 50 e.
Pondelok:
Ranajky: chlebik s natierkou manou ( smotanova natierka) a paradajkou
Obed: zeleninova polievka s haluskami - lidl mrazena zelenina s bylinkovym maslom, grenadir
Utorok:
Ranajky: chlebik, maslo dzem
Obed: vajickova polievka, pecene stehno so zemiakmi a uhorkovym salatom
Vecera: špagety aglio olio
Streda:
Raňajky: jogurt s rožkom
Obed: špenátová polievka s krutónmi, kuracia pečen s ryžou
Večera: palacinky s džemom
Štvrtok:
Raňajky: rožok, šunka, paprika, paradajka, vajce na tvrdo
Obed: frankfurtska polievka, kuracie na prirodno, zemiaky, mrkvovo jablkovy šalat
Večera: chlieb vo vajci
Piatok:
Ranajky: chlieb s tuniakovou natierkou, zvysna zelenina z predchadzajucich dni. ( paradajka, paprika)
Obed: paradajkova polievka s ryzou, buchty na pare
Vecera: prazenica, chlieb
@slovenka753 a ešte stále v tom nemáš všetky náklady, keďže máš domáce zásoby. Nie každý ich má a kúpiť musí všetko

Tym myslis 5 obedov pre 2 ludi?