Jedlá na Veľkonočný pondelok
Ahoj 🙂 čo všetko pripravujete na stôl na veľkú noc? 🙂 je mi jasné že každý má iné zvyky preto sa pýtam, možno sa nájde aj niečo chutné čo je pre nás neobvyklé.. Budú to prvé sviatky čo sme s partnerom konečne zvlášť tak sa chcem pripraviť na to skôr 😁😁
@mess123 u nás klasika zemiakový salat, k tomu na kúsky nakrájané údené mäso, šunky, klobásy, veľkonočný syrek z vajíčok , cvikla , chren, velkonocne pečivo (ten taky mäkký chlieb ako vianocka). No a barančeka a tohto roku asi upeciem mandlovy kolac. Deťom skryvame čokoládové vajíčka a sladkosti. Tento zvyk som si priniesla z Nemecka, príde mi to milé. My skryjeme vajíčka a sladkosti a oni to potom hľadajú a co nájdu môžu si nechať.
U nás klasika, zemiakový šalát, údené mäso, šunka, klobáska, vajíčka, hrudka, cvikla, slanina, tvaroh, veľkonočný koláč, alebo chlieb
No a samozrejme zákusky, ja robím tiramisu a jednoduchý piškótovy koláč s tvarohom a želatínou
Potom na prípitok zväčša fernet mame
Udene masko,salat z wifon polievky,vajicka klobaska,chren plus sladke-linecke,zltkove rezy a tatrankove gulky
Mäsový syrek, vajcova hrudka, údené, klobásy, šalát , cvikla, chren, syr, vajíčka, okrem toho vývar musí byť. A koláče u nás len na "dekoráciu" lebo nikto neje 😃 a ani nepije.
Klasika zemiakovy salat,cviklovy salat,udene maso,oblozena misa klobasa rozne druhy salam a syrov,syrova rolada,vajicka,chren.
Prosím recept na tú vajcovu hrudku, moja babka robievala (bola z východu), tu na dolniakoch to nepoznajú a chcem urobiť ďakujem
U nás obložená misa to bohaté stačí
@sweet20 tento rok urobím 👍
U nás nič nejako špeciálne, zemiakový šalát, udené mäsko, rezne a takéto. A koláč, žĺtkový rez, to je také tradičné. Ale nič nejako viacej neriešime, nerobíme. Mamina tá robieva ešte aj plnku a to nám nosí 🙂
Zvyknem robievat syrovu roladu https://www.mimibazar.sk/recept/12206/syrova-sa...

@mess123 ja neoslavujem veľkú noc,ale u mama chystala každý rok to isté..Obložené chlebíky,zemiakový šalát k tomu údené mäso, zvlášť na tanier nite,korbáčiky,klobásu, vajce na tvrdo,paradajky,papriky. No a samozrejme upečený barancek a pálenka 😂