Jednoduché pohostenie do práce
Ahojte, potrebujem nejaké nápady na pohostenie do práce pre manžela "príchodné". Je ich veľa 🤯 čiže niečo jednoduché čo mi nezaberie dva dni pripraviť.
To myslis vazne? Co keby manzel zapol svoje mozgove bunky, kedze sa jedna o jeho "prichodne"? Naco riesis? Ved ked sa mu rozsvieti, tak si to stihne aj pripravit.
Zeny zeny.....same sa pasujete a sluziace chudery....
Autorka,
A prečo chces ty za neho niečo pripravovať?
Autorka, aj on si bude na forach lamat hlavu nad tvojim "prichodnym" v tvojej praci?
To sa ešte robí?
Jaky hejt, chudak autorka😆
Tak asi nejde pri tejto príležitosti robiť nejaké posedenie, čiže za mňa nejaký koláč čo vie každý zobrať do ruky, nezašpiniť riad a ísť, napr. perník, bublanina, štrúdľa, keď už musí byť a je to tam zvykom (u nás sa nenosí vôbec)
Co znamena vela ludi? Kolko do toho chces investovat?
Daju sa objednat chlebicky, pagace, urobit pizza slimaky, salat, jednoduchy kolac ako struhany tvarohovy, pernik, atd
prichodne 😀😀 haha to je take vtierave .. ale ok neake zakusky , cupcake alebo donuts ... slane pecivo .. ale najlepsie nic a az sa otuka pozve ludi na pivo
@zmrzlinka2021 pretože ho ľúbim a ponúkla som sa ,že mu môžem niečo pripraviť. Je s tým nejaký problém? Akurát nemáme nápady čo. Keďže v takom veľkom kolektíve ešte nepracoval...
@tenerifka prepáč, ale sama si chudera. Ja som momentálne doma, na rodičovskom s našou dcérou, mám pokojné deti a času voľného celkom dosť. Sama som sa ponúkla, že niečo pripravím ak chce , žiadnu požiadavku nezadal, ani mi nič neprikazoval. Pre nás je akosi prirodzené robiť veci jeden pre druhého. On celý týždeň pracuje, od rána do večera. Cez víkend si chce užiť deti, ja si chcem zas trochu ticha vychutnať. On vezme deti v nedeľu do herne, ja pripravím na pondelok občerstvenie. Keď budem potrebovať ja, pôjde ma autom vyzdvihnúť alebo zaviesť ku kamoške, kaderníčke , do kina,zbehne so mnou na nákupy aj keď to nemá rád a nebude sa cítiť ako chudák preto, že pre svoju manželku niečo urobil.. a hej, predstav si, keď som otehotnela a odchádzala som z práce ja, tak išiel vyzdvihnúť koláče a ešte ich aj zaplatil a priniesol do mojej práce , keďže on piecť nevie a ja som sa v tom čase už nevládala motať v kuchyni...
@sisa_s 60 ich je. Ja by som radšej niečo pripravila sama, nerobí mi problém piecť, len nejaké tie nápady potrebujem .
tiez mi to pride vtierave :( inak v zivote som sa s tymto nestretla
Zeny to vazne 🙂 zas nemusime byt az take emancipovane, ze zhejtujeme autorku, lebo muzovi kolac chce upiect 😂
Ja by som spravila nejake muffiny alebo rychly kolac, pizza slimaciky, pagace, pripadne nejake rychle jednohubky ale teda ja nie som uplne sikovna v kuchyni.
Mna napriklad velmi bavi chystat jedlo muzovi do prace, spolu s desiatou do skoly pre syna. Je to pre mna relax ako celkovo varenie. Strasna chudera som .
On mi zas sam od seba chodi pre kvantum liekov do lekarne ktore ja ani neodnesiem alebo mi nedovoli ani nakup nosit.
No strasne 😵💫
Ale inak na uvitanie by som nenosila nic
Zalezi aky kolektiv, ale mne sa uplne najjednoduchsie pre chlapske kolektivy(ja sice do prace nechystam, ale oslavy robim rada) zda vykydnut kilo vlasaku/parizaku a k tomu cerstve pecivo😆
Ja som včera pripravovala manželovi do práce na narodeniny pizza slimáky, oskvarkove pagáčiky a perník.Stihla som to po práci za dve hodinky. A tiež som to robila dobrovoľne a s láskou 😀.
U nás sa hovorí prískočné a ja som ponúkla všetkých veterníkom a kolegyňa dvomi klasickými chlebíčkami. Keďže sme prišli spolu dve nové, tak sme sa takto dohodli. Zjedli, poďakovali a pohoda. Je nás ale len 30. A neber si k srdcu, čo tu píšu baby, muž sa ti za to isto nejako odvďačí.😉
Aj ja by som urobila pizza slimáky z lístkového cesta. Alebo mrazené minitky - sú rôznych príchutí. Poprípade kysnuté záviny, moravské koláče.
Inak u nás sa to tiež robí a vôbec to nie je vtieravé, práve naopak - vnímame to ako priestor na chvíľu si spolu sadnúť a spoznať sa o čosi viac. My sme spoločenský kolektív a radi medzi seba privítame nových ľudí 🙂
Ja som tiez muzovi napiekla na okruhle narodky bryndzove tycinky, pernik, venceky z odpalovaneho cesta... Musi to byt cosi take, co sa dobre vezme do ruky. Babovka, torta a moc kremove kolace az tak dobre nesli. Ak mas formu na minibabovky, tak tie... Pizza slimaky su najlepsie co najcerstvejsie.
Rýchli koláčik, pizza šneky, chlebíček. Pre mňa robota na par hodín. No o príchodnom som ešte ani ja nepočula. Ale tak keď to majú vo zvyku není co riešiť. Mne sa takéto správanie páči , prelomi to lady a aj vidno kto je aký do kolektívu.
a si si istá, že sa to v tej firme robí? Ja som v našej asi 15 rokov a zažila som to len raz. A keď už, tak ja by som spravila niečo jednohubkové na slano aj sladko (pizza slimáky + pudingové alebo škoricové)
@ukgirls tak je to tam zaužívané , pýtal sa na to keď prestúpil. Zas sú to ľudia , ktorých pozná okrajovo , menil len oddelenie s viacerými už spolupracoval, s niektorými chodil do školy neskôr aj na výšku, nevidím na tom nič zlé..
@majlo1234 sú zmiešaný kolektív, aj ženy majú, ja som rozmýšľala aj nejaké nátierky a k tomu nakrájať bagetky, ale to sa asi zle bude ľuďom brať.
@mirka0677 sú to policajti, nie firma, je to tam zaužívané.. tie pudingové myslíš slimáky? To znie celkom zaujímavo, niečo ako išiel hniezda ?
Pre 60tich ludi to je dost chystat. V takto velkych kolektivoch sa velmi uz nenosi nic pri prichode. Ale ak tak velmi chces,napiekla by som pagace,spravila kanapky pripadne nejaky jednoduchy kolac-cesto a navrch nejaku polevu. Nedavno kolegyna doniesla do roboty orechovy kolac. Asi jablka s orechami pomiesane a nejaka cukrova poleva bola navrchu,chutil vynikajuco.
Inak čo som ja zažila, tak príchodné sa nosí až po prvej výplate. Záleží aj na tom, či je to v tej danej práci aj zaužívané. To by som najskôr zistila. A rozhodla sa podľa toho ako to majú zaužívané. A záleží aj na kolektíve a o akú prácu ide.
Ak ich je 60 tak sprav cupcakes, a k tomu slane tycky/pizza slimaky.
Pre tolko ludi ale bude jednoduchsie objednat, dala by som spravit donuty/cupcakes/croissanty, slane pecivo na zobkanie spravis za poobedie i doma, aj pre tolkych.
V zivote som nepocula o prichodom, mate zistene, ze v tej firme sa to robi? Ja by som sa citila trapne a vtieravo 🤣 ako pocula som o odchodnom, na narodeniny a meniny, Vianoce, z dovolenky nieco doniest a prichodne? To pocujem prvy krat.
Ak je ich tak veľa, urobila by som dva - tri plechy nejakého koláča, hrnčekový alebo bublanina... Ktorý sa dá tam na mieste pokrájať.
Slané by som neriešila, podľa mňa koláč stačí.
No, ja som veru ziadne prichodne v ziadnej praci nenosila ;)

Čo ste nosili vy alebo kolegovia ?