icon

Jem všetko ,čo vidím - raz za čas, zvyšok zdravo

oliviamae
3. okt 2018

Ahojte!!😉 Mávate aj vy niekedy šialenú chuť zjesť všetko,čo vidíte ?? 🙈 Ja teda áno a hlavne,ak ide o nezdravé jedlo🍕🙄 Snažím sa už dosť dlho stravovať najzdravšie ako viem a ako si myslím,že je pre mňa dobré takže žiadne éčka,kupujem hlavne bio a kvalitné potraviny atd...Hlavne od tej doby ,čo som schudla si na zdravú stravu a veľkosť porcií naozaj potrpím,ale niekedy,ked idem okolo MCdonalds,Starbucks alebo nejakej pekárne,kde pedávajú práve dopečený donut ,mám strašnú chuť zabudnúť na to,čo to obsahuje a vrhnúť sa na všetko😨....Nedávno som čítala o diéte na celý život s názvom 80/20,kde sa väčšinu času stravujete zdravo 80% a zvyšných 20% si doprajete čokoľvek na čo máte chuť. Alebo si proste raz do napr.3 mesiacov vyhradím jeden jediný deň,taký nezdravý deň 😅🙄 Takže to skúsim aplikovať a hned zajtra si doprajem všetko to ,na čo budem mať chuť!! Ked tak premýšľam ,už dlhšiu dobu mám chuť na croissant ,takže skočím do obchodu a kupím mini nutellu alebo niečo také plus jahody a vanilkový puding 😵😍 Takže prvé raňajky vybavené😂 Ďalej sa stavím v mcdonalds a starbuckse na nejakú kávu a veľké hranolky a snád bude aj mcflurry 😨 po ceste by som si chcela kupiť to ,o čom som už dlho počula a na čo som mala už dlho chuť ! a to trdelník plneny zmrzlinou a dalšími sladkosťami 😝 Tak a to je zatiaľ všetko ,čo ma napadá ...máte nejaké nápady na dobré jedlo ??? Sem s nimi

Strana
z2
dizajnerka
3. okt 2018

@oliviamae pizza 😀, hotdogy z ikey, vysmazany syr s hranolkami... 😀

lubik87
3. okt 2018

@oliviamae my máme s mužom raz za dva týždne švédske stoly v čínskej reštike..gulame sa odtiaľ .takže ja ti doporučujem činu :D bože už nech je piatok 😶 neboj sa dať si jeden deň v mesiaci alebo aj dva voľné 🙂 na zdravy ani kráse ti to neuberie 🙂 ale čo na to povie tvoj žalúdok na taký mix 😄

zuzu7612
3. okt 2018

@oliviamae A nebolo by lepšie si sem tam dopriať nejaký menší prehrešok, ako keď budeš tri mesiace dodržiavať všetko prísne a potom za jeden deň spáchať toľko zla?
No neviem, ale kopec robí aj psychika.
Napr. ja - keď nedržím diétu, tak ma sladkosti takmer nelakaju a zjem ich fakt veľmi málo.
No keď si dám záväzok, že napr. týždeň úplne bez sladkostí, tak to by si videla, aké chute mi vtedy idú. Sladkosti mi chodia stále po rozume a už je po diéte.
Takže v konečnom dôsledku zjem bez diéty menej sladkého ako pri diéte 😢

prevenar
3. okt 2018

@oliviamae nie nemame ...ak mas sklony k samo-poskodzovaniu, vyhladaj odbornu pomoc.

romiada
3. okt 2018

@oliviamae daj si jeden den v tyzdni (alebo mensia periodicita, ako uznas za vhodne) tzv."cheat day" - podvadzaci den..kedy si doprajes hocico. Zivot si treba aj uzit a vychutnat. Lebo to co pises bio,ziadne ecka, dieta....zavaňa ortorexiou (pre neznalych chorobna posadnutost zdravym jedlom). Podla mna ziadny extrem nie je dobry. Drzim Ti palce aby si nasla zlaty stred 😉
PS: nedavno som citala ze tolko odsudzovany glutaman sodny je naopak zdraviu prospesny. Tak teraz budme mudri. Furt sa riadit tym co americki vedci vypotia(ecka, glutamany, lososy, bio,stevia,kokosovy olej, bataty a spol...) ved to je na hlavu🙈🙈

moonlight1210
3. okt 2018

@oliviamae myslim, ze ked uz dietu 80/20, tak radsej maly prehresok raz-dva razy do tyzdna, ako celodenne hresenie raz za tri mesiace. Lebo z neho akurat dostanes hnacku, ked tolko veci do seba mlsne natrepes, aby si vyuzila prilezitost. 🙂

@romiada tiez uz som citala kadeco - mlieko zahlienuje/mlieko nezahlienuje, tepla citronova voda vypita rano vymyva toxiny a vyrovnava ph/citronova voda nema na telo skoro ziaden ucinok, kokosovy olej je najzdravsi na vyprazanie/kokosovy olej je najrakovinotvornejsi na vyprazanie, sadlo je fuj/sadlo je najzdravsie, ... a mozeme ist dalej.
Stale je cosi najprv super vhodne a zdrave, o rok uz to neplati a je to presne naopak.
Radsej sa riadit podla seba.

romiada
3. okt 2018

@moonlight1210 najlepsie bolo ked mi kamoska opisovala vymenny pobyt v Kanade: urobila nejaky kolac so smotanou alebo bublaninu tusim a tamten ich obtlstly synacik americky ze "eeeee" to nemoze ale hlavne ze si dal kazdy den 4burgre. Kamoska mu vravi,ze ale ved prave z toho priberas. A on uplne vazne: nie, z toho nemozem pribrat, ved tam je napisane na obale "low fat" 😂🙈

beky1813
4. okt 2018

A naco je dobre takto sa tyrat v strave a sem tam si nieco dobre nedopriat? Nedikazala by som takto fungovat.

dskjhfdlkdjhl
4. okt 2018

@beky1813 teraz je to moderne, tak preto😉

beky1813
4. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl jaj. Len by boli podaktore velmi prekvapene, ze to ich bio a bez eciek, nie je az take pravdive

beky1813
4. okt 2018

Ozaj. Cize uz nie su ovo vegetarian?

oliviamae
autor
4. okt 2018

@prevenar ty si zabil👍👏👏

oliviamae
autor
4. okt 2018

@romiada hej hej aj ja som minule čítala o tej posadnutosti zdr.jedlom,ale na druhej strane ,prečo sa o tých ,ktorí sa o seba starajú a záleží im na ich zdraví hovorí,že sú posadnutí ? Podľa mňa sú skor posadnutí tí,ktorí do seba pchajú coca cola atd... a ešte ,ak to dávajú aj deťom no hrôza :O Lenže tento svet hovorí: ješ zdravo si posadnutí ,ješ nezdravo- a to je v pohode...podľa mňa je to trochu choré 🙄 ale to je tak,100 ľudí 100 chutí

oliviamae
autor
4. okt 2018

@beky1813 svoje jedlo som si prispôsobila tak,ako mi to vyhovuje ;) vždy si doprajem (len napr. ked je nejaka oslava na ktorej sú koláče.....atd alebo ked idem po ulici a cítim vôňu trdelníka ...proste dostanem chuť ...

oliviamae
autor
4. okt 2018

@beky1813 všetci stále sme ! ;) Ale život je krátky na to ,aby som si raz za čas nedala,mám na to právo :D

mmoni89
4. okt 2018

Ja to robim trochu inak.Dva roky porok po porode stale 7kg navyse.Dala som si prisnu dietu trochu cvicila a kila ani nie za 3 mesiace dole.Odvtedy jem tak ze vsetko normalne (mam na mysli normalne varene jedla doma nie vysmazane a podobne,som celiaticka tak aj sladkeho malo )a mierou ale ked mam na nieco chut tak si to dam.A raz do tyzdna mam hladovku.A takto sa vaha drzi uplne v pohode

beky1813
4. okt 2018

@oliviamae ved si daj, treba si aj dopriat. Takze si len taky vegetarian, aby sa nepovedalo.

angelyana
4. okt 2018

buduce leto chod do turecka na ultra all inclusive-to ta vylieci z "pazravosti"😀
ked som tam videla tych nechutne tlstych Anglanov a Rusov, nabrala som si na tanier samu zeleninu a prisla som odtial o kilo chudsia. Takze ak mam aj chut na nieco nezdrave, vybavi sa mi pred ocami to plavajuce sadlo😖 (a nie, nemali nic so stitnou zlazou, ani hormonalnu poruchu...len zrali ako take prasce)
@oliviamae

danula.ch
4. okt 2018

@oliviamae všetko s mierou 🙂. Ziadne diety a ani prezieranie sa. To je dobre len tak na znicenie metabolizmu a keď sa ten raz pokazí, môžeš sa aj pokrajat a máš celoživotný problém s vahou. Ja sa tým riadim celý život. Normálne jem tradičnú kuchynu, dám si aj sladkosť keď mám chuť, ale neprejedam sa, hlavne večer nie. Dokonca neznasam ten pocit plneho brucha so všetkým tým odchadzanim plynov zovsadial 😀
Niekedy som skúšala ocistny deň, že len ovocné šťavy som píla, tak vydržala som do večera a potom som zozrala všetko, čo nezozralo mňa. Našťastie skoro som pochopila, že to nie je to správne pre mna

prevenar
4. okt 2018

@oliviamae neviem , ako sa stravujes , ale to co opisujes znamena ,ze si proste hladna. nemas dostatok kalorii, alebo nemas dostatok cukrov. zacni rano so smoothie min pol litra - 3 banany + cucoriedky ..ako alternativa -jahody, mango a pod. do toho trochu skorice + ryzove / mandlove mlieko ..skus do stravy zaradit viac ovocia a viac strukovin ..ryza + sosovica / fazula a pod. klasicke / sladke zemiaky, take veci zasytia na cele hodiny. ..a uvidis, ci samoposkodzovanie bude pretrvavat, alebo nie. drzim palce.

romiada
4. okt 2018

@oliviamae ved ano..chapem co si tym chcela povedat. Len kazdy extrem je na figu...lebo pri oboch v podstate nic ine v hlave neriesis len myslienky na jedlo. Tak som to myslela...ze aby ani jeden smer neovladal Tvoj/nas zivot na ukor vsetkych zazitkov a radosti zivota😉

romiada
4. okt 2018

@prevenar tym zaradenim vacsieho množstva strukovin zase riskuje ine "samopoškodzovanie" a to že vydusí samu seba plynmi 😂

popolusska
4. okt 2018

@oliviamae tiez si myslim, ze je to o psychike a navyku. Ja velmi na diety niesom, skor som si nasla system, ktorym sa viem riadit cely zivot bez toho, aby som mala pocit, ze mam fazy hladovky a potom zrania. Ak kupujes kvalitne potraviny a varis kvalitne domace jedlo plne bielkovin, dalsich zivin a vitaminov, tak by sa ti casom mali zmenit chutove pohariky - kvalitny syr, maso, dobre suche vino, plnotucny prirodny jogurt s medom a orechmi ti znacnu chutit viac ako horalky. A jest s rozumom - teda ked som uz syta, som uz proste syta a neprepcham sa do nemoty. Mne je uz z vone hranoliek naozaj zle, citim v nej lacny preprazeny olej z ktoreho mi obracia zaludok. Donut by do mna museli tiez napchat nasilu...uz len ta chemicka ruzova farba, jesiin... Na svadbach a banketoch pozorujem ludi, ako to seba trepu vsetky druhy dezertov a nechapem. Ktosi to tu uz pisal, ked vidim tie speky, prejde ma chut. Ale vsetko je v nastaveni v hlave, uz neviem predstavit napraskat do seba oreo keksy, alebo si pocukrovat kavu. U mna by asi dieta 80/20 nefungovala, skor som za to, aby si kazdy nasiel nejaku svoju chutovku, ktoru si obcas dopraje. Ale ani pod tou obcasnou chutovkou nemyslim spratat naraz 3 veterniky, skor kvalitne belgicke pralinky, dobru ciernu kavu s kuskom este kvalitnejsej cokolady...proste si stanov priority - bud si budes moct obliekat rifle velkosti 36 cely zivot, alebo si obcas skocis do MacDonaldu 😀. Poznam len malo zien, ktore daju oboje a ak, tak ktovie, ci aj v 60-ke zostane zdrave a fit...

beky1813
4. okt 2018

@popolusska zaujimave zmyslanie, cize clovek, co si sem tam skoci do mekaca, da si napr.kebab, langos, musi byt zakonite tucny?

popolusska
4. okt 2018

@beky1813 urcite nie 🙂. Ako som pisala, poznam zeny, ktore jedia cele roky kadeco a su stihle...ci su aj zdrave, resp., ci zostanu dlhodobo fit, netusim...statistika nepusti - najviac nas nicia ochorenia ako je vysoky tlak a rakovina...myslim si, ze sme fakt to, co (z)jeme. Ale ci clovek skoci do mekaca raz za cas,a lebo pravidelne, nemeni to nic na fakte, ze konzumuje jedlo, ktore mu nijako neprospieva a ktore telo proste nevie dobre vyuzit.

beky1813
4. okt 2018

@popolusska len tie ochorenia postihuju aj ludi, co jedia zdravo, nic nezdrave do ust nedaju

mrsmmd
4. okt 2018

@oliviamae hlavne opatrne, ak sa dlhsiu dobu stravujes zdravo a zrazu pride takyto cheatday, telo to dostane riadne zabrat a jedine co ti bude z toho zle, takze skor odporucam raz za cas dat si nieco nie az tak zdrave alebo maskrtu ako to riesit takymto sposobom akym si teraz napisala 🙂

popolusska
4. okt 2018

@beky1813 to je pravda, bohuzial ochoriet moze kazdy z nas... statistiky vsak nepustia - ak si udrziavas cely zivot stabilnu hmotnost a tlak, sportujes a stravujes sa pestro, vyzivne a s rozumom, pohybujes sa na cerstvom vzduchu a s mierou uzivas vymozenosti techniky, pravdepodobnost, ze sa dozijes v plnom zdravi vysokeho veku je proste vyssia ako v pripade, ze od 30 -ky bojujes s vysokym tlakom a cholesterinom, mas kolisavu hmotnost a prekysleny organizmus. Tato tema je isto na dlhsie - otazka autorky bola, ako sa vyrovnavame s potrebou jest aj nezdrave veci - tak som napisala svoju metodu - ze JA si neodopieram dobre a kvalitne jedlo, no nezjem nic, co preslo troma chemickymi upravami, alebo ma dobu minimalnej trvantlivosti pred otvorenim aj 10 mesiacov. A to nekupujem vylucne bio a eko a neviem ake z Afriky a Ameriky dovazane super-foods - proste pozeram, co je v danom rocnom obdobi v danom regione dostupne, nakupujem potraviny, ktore su podla moznosti v "povodnom" nespracovanom stave a pravidelne sa hybem. Ruzova cukrova poleva, alebo nedefinovatelna majoneza z mekaca mi po par rokoch takehoto zivota nechyba...preto za mna - ziadna 20/80 dieta 🙂 . Nikomu ale samozrejme neporucam, ze sa musi takto stravovat 🙂.

lacibo
4. okt 2018

@oliviamae to je jasné, že celý život sa obmedzovať v jedle nedá..ja to mám tiež tak ako ty - 80 / 20..stravujeme sa zdravo, ale pestro - čiže obmieňame jedlá ..väčšinu bio zo záhrady, málo cukru, nie veľa tuku.. ale dáme si aj rezeň so šalátom raz za čas..aj Mc Donalds..ja jem vždy na čo mám chuť, akurát mám šťastie že väčšinou mám chuť prirodzene na zdravé jedlo..a tiež j dôležité jes´t pravidelne, raňajkovať, nepiť sladené nápoje a iné veci..nielen výber jedál..posúď sama: dnes domáce bryndzové halušky so slaninkou, polievka z domácej tekvice - včera ryža s morčacím na zelenine, paradajková polievka (z domácej ˇšťavy)..

prevenar
4. okt 2018

@romiada ..pre zdravy a fungujuci traviaci system nie su strukoviny ziaden problem . 😉

Strana
z2