Jete potraviny, ktoré obsahujú hmyz?
Ja som všetky posunula ďalej, jednoducho mi je z toho zle....ako napr. Kinder čokolada, lidlova nutela, Jacobs velvet káva či jahodový puding Dr. Otker, lidlove manuky a keksíky, balená šunka....Cele telo ma svbelo a nikto nič nezistil až raz mi niekto povedal že to môže byť z jedla ..stiahla som si aplikaciu Stop hmyzu a vyradila čo obsahovalo hmyz....svrbenie prestalo.
Ty si skombinovala 2 veci - nový zákon ("môžu pridávať" čiže kde pridajú tak to bude vypísané v zložení) a hoax o žabe na obale 😃
A mne to vôbec nevadí. Nepredstavuj si to tak, že odoberú červíky niekde z mŕtvoly 🤦♀️😃
A po druhé, vieš koľkokrát si už zjedla hmyz a ani si nevedela. Koľko potkanov si zjedla v paštekách či párkoch..
@rozculena ale ona sa bavila vseobecne, kedze to nie je jedina takato mnamkovska prisada v jedlach. Ruku na srdce, vela ludi ani nevie, co sa skryva za niektorymi prisadami. Ani ja som nevedala- ja som vzdy stopovala zelatinu (a to by si sa divila, kde vsade je). A ano, viem, ze karmin je napriklad z mravcov, ale to neznamena, ze to je mnamka, ktoru chcem konzumovat, aj ked v peknom obale.
@stanulienkat ano, lenze tym odpadom sa stala "vynovenymi recepturami" v poslednych rokoch (alias zvysit zisk na ukor kvality, cize viac cukru, viac palmoveho oleja, menej kaka, nekvalitne kakao- taky bol postup tych inovacii) -plus je uplne ina Nutela pre slovensky trh a ina pre nemecky trh, dokonca je rozdiel v zlozeni pre hotely/nemocnice/stravovacie zariadenia a ina volnopredajna pre konecneho spotrebitela v nemecku.🙄🙄
@janai1 zalezi, co si pod kvalitou predstavujes🫣🫣🫣nemci platia menej za jedlo, nie su ochotni za niektore veci platit tak ako slovaci (oni to nechaju v regale, ak nie je akcia "podla gusta" a bit sa zatial nebiju🤪), ale ano, aj v nemecku sa ubera na kvalite s tym, ze sa maju maximalizovat zisky- nemecka nova milka sa ti topi uz na pokladni🙄🙄🙄 a produkty sa zacali zahadne zcvrkavat (teda ich hmotnost...)🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Nekupujem ani Lidl nutelli, ani Kinder čokoládu, tak mi je to jedno ale určite mi ukážes obal kde je to napísané v zložení napísané....
Pretože tebou uvedené potraviny nemajú nič spoločné so zdravou a vyváženou stravou ani bez hmyzu a preto máš z toho problemy
@janai1 ako, je rozdiel v akosti produktov. Nemecka milka nechuti ako slovenska a od svajciarskej maju obe na mile daleko. Takisto sol a cukor je menej koncentrovany, slovenska kola ma menej cukru a je tak ina. A takto to je s vacsinou produktov. Problem je, ze slovakom chutia nemecke produkty, ale nemcom tie slovenske nie. Ale to je sposobene aj " roznymi kulturnymi chutovymi bunkami" ( to nie je z mojej hlavy, ale oficialne vyjadrenie, preco vyrobcovia obmienaju zlozenie produktov pre rozdielne krajiny..).
Ešteže ste skoro všetky do cca roku 2000 jedli jogurty s juwimom😬
Aaaa,ďalšia čo sa naváža do viestty. To mi je hneď jasné z akej partie si 🤣🤣🤣 zase tupe trollovanie. A prečo si napísala ako anonym? Hanbíš sa za také sprostosti čo tu dávaš? No daj ktorá si ty z tých známych firiem čo tu dávajú takéto stupídne témy.
Ty si tu spomenula že nie vo všetkých potravinách označených zabkou je hmyz. Teda,že podľa teba žabka označuje aj potraviny s hmyzom. Tak mimo si ty. A nielen kvôli zabke 🤣🤣🤣
keď sa robili porovnávačky tovarov,tak práve Milka bola jediná,ktorá mala úplne rovnaké zloženie pre Slovensko aj pre ostatné trhy.
sol a cukor je menej koncentrovany? To mi prosím ťa vysvetli,keďže slovenská soľ už neexistuje,ako ju môžeš porovnávať s inou soľou? A cukor? Do toho slovenského sa čo mieša,aby menej sladil?
Slovenská cola nie je sladená cukrom,je sladená fruktózovo-glukózovým sirupom,a to je najhorší grc,čo existuje,je to horšie ako karmín alebo šelak.
https://www.nutriadapt.sk/zaujimave-cteni/je-gl...
A vieš o tom,že želatína je prirodzená výživa pre kĺby?
@vevesh
@rozculena pozri, ked solim nemeckou solou, staci mi stvrt lyzicka, pri slovenskej potrebujem 2. Pri cukri moj muz dava 8 -12 lyziciek sk cukru namiesto klasickych 4. Takisto kola, ked si das porovnavacku, ta slovenska je na chut ina a menej sladka. Moja mama sa z toho smiala, dokym sme jej nedoniesli dokaz - normalne muz zabalil kilo cukru, soli a dalsich potravin....
A co sa tyka zelatiny, ze nekonzumujem bravcovu, neznamena, ze nekonzumujem hovadziu alebo jahnaciu. Spiky kosti maju to iste, co zelatina, takze mas dost moznosti na vyber...
S cervikmi v ceresniach a malinach som v pohode, bzdocha v jahode mi az tak nechutila, ale dam jej este jednu sancu.
Viete co je zaujimave, ze ani krem na ruky Dave a Indulona neobsahuju hmyz 😃
Doverihodnost aplikacie nula

@vevesh v Nutele je uplne najmensi problem nizka kvalita kakaa, ktoreho tam je akurat pod necht. Je to mastny, cukrovy potravinarsky odpad, ktory je 100x skodlivejsi ako ktorykolvek hmyz.