icon

Jete potraviny, ktoré obsahujú hmyz?

16. mar 2025

Ja som všetky posunula ďalej, jednoducho mi je z toho zle....ako napr. Kinder čokolada, lidlova nutela, Jacobs velvet káva či jahodový puding Dr. Otker, lidlove manuky a keksíky, balená šunka....Cele telo ma svbelo a nikto nič nezistil až raz mi niekto povedal že to môže byť z jedla ..stiahla som si aplikaciu Stop hmyzu a vyradila čo obsahovalo hmyz....svrbenie prestalo.

stanulienkat
16. mar 2025

@vevesh v Nutele je uplne najmensi problem nizka kvalita kakaa, ktoreho tam je akurat pod necht. Je to mastny, cukrovy potravinarsky odpad, ktory je 100x skodlivejsi ako ktorykolvek hmyz.

bessie12
16. mar 2025

@viestta 😱 hosťom na svadbe by som chcela dat mini med. To som, ale humusak. Dávať im včelie grcky 😱😂

petracandle
16. mar 2025

Ty si skombinovala 2 veci - nový zákon ("môžu pridávať" čiže kde pridajú tak to bude vypísané v zložení) a hoax o žabe na obale 😃

A mne to vôbec nevadí. Nepredstavuj si to tak, že odoberú červíky niekde z mŕtvoly 🤦‍♀️😃

A po druhé, vieš koľkokrát si už zjedla hmyz a ani si nevedela. Koľko potkanov si zjedla v paštekách či párkoch..

vevesh
16. mar 2025

@rozculena ale ona sa bavila vseobecne, kedze to nie je jedina takato mnamkovska prisada v jedlach. Ruku na srdce, vela ludi ani nevie, co sa skryva za niektorymi prisadami. Ani ja som nevedala- ja som vzdy stopovala zelatinu (a to by si sa divila, kde vsade je). A ano, viem, ze karmin je napriklad z mravcov, ale to neznamena, ze to je mnamka, ktoru chcem konzumovat, aj ked v peknom obale.

viestta
16. mar 2025

@bessie12 len im ho daj. Lepsie ako mydlove srdiecka.

vevesh
16. mar 2025

@stanulienkat ano, lenze tym odpadom sa stala "vynovenymi recepturami" v poslednych rokoch (alias zvysit zisk na ukor kvality, cize viac cukru, viac palmoveho oleja, menej kaka, nekvalitne kakao- taky bol postup tych inovacii) -plus je uplne ina Nutela pre slovensky trh a ina pre nemecky trh, dokonca je rozdiel v zlozeni pre hotely/nemocnice/stravovacie zariadenia a ina volnopredajna pre konecneho spotrebitela v nemecku.🙄🙄

viestta
16. mar 2025

@janai1 vies, ze aj mne to napadlo? Nam daju arabsku gumu ako lestidlo a Nemcurom fajnovy selakovy lak

bessie12
16. mar 2025

@viestta tak to určite. Mydielka ci napríklad nejaké magnetky sú úplná zbytočnosť podľa mňa. Jedného dňa by to tak ci tak skončilo v koši. Radšej ten med. Ten sa aspoň využije.

rozculena
16. mar 2025

@vevesh a čo máš pre boha proti želatíne?
Karmín nie je z mravcov🙄

janai1
16. mar 2025

@viestta ale pozor, v zložení ho nenájdeš ani v nemecku iba niektoré deti ho tam vedia nájsť 😂

vevesh
16. mar 2025

@janai1 zalezi, co si pod kvalitou predstavujes🫣🫣🫣nemci platia menej za jedlo, nie su ochotni za niektore veci platit tak ako slovaci (oni to nechaju v regale, ak nie je akcia "podla gusta" a bit sa zatial nebiju🤪), ale ano, aj v nemecku sa ubera na kvalite s tym, ze sa maju maximalizovat zisky- nemecka nova milka sa ti topi uz na pokladni🙄🙄🙄 a produkty sa zacali zahadne zcvrkavat (teda ich hmotnost...)🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

sense
16. mar 2025

Nekupujem ani Lidl nutelli, ani Kinder čokoládu, tak mi je to jedno ale určite mi ukážes obal kde je to napísané v zložení napísané....
Pretože tebou uvedené potraviny nemajú nič spoločné so zdravou a vyváženou stravou ani bez hmyzu a preto máš z toho problemy

viestta
16. mar 2025

@janai1 neviem, ja este stae nakupjem len na Slovensku, obcas v Cesku a uz davno som nebola na nakup ani v Madarsku

janai1
16. mar 2025

@vevesh ja ani nič. To len niektorí Slováci stále vykrikuju, že v Nemecku je kvalitnejší tovar a nám tu vozia iba 2. triedu 😂

vevesh
16. mar 2025

@viestta dakujem za rozsirenie obzoru, stale je to trieda hmyz, podcelade uz nemusim rozlisovat....🫣

vevesh
16. mar 2025

@janai1 ako, je rozdiel v akosti produktov. Nemecka milka nechuti ako slovenska a od svajciarskej maju obe na mile daleko. Takisto sol a cukor je menej koncentrovany, slovenska kola ma menej cukru a je tak ina. A takto to je s vacsinou produktov. Problem je, ze slovakom chutia nemecke produkty, ale nemcom tie slovenske nie. Ale to je sposobene aj " roznymi kulturnymi chutovymi bunkami" ( to nie je z mojej hlavy, ale oficialne vyjadrenie, preco vyrobcovia obmienaju zlozenie produktov pre rozdielne krajiny..).

vevesh
16. mar 2025

@rozculena my ako rodina nekonzumujeme bravcove. Nasi znami nekonzumuju naopak hovädzie- a je dolezite, ci a aka zelatina v produktoch je.

tetapetra
16. mar 2025

Ešteže ste skoro všetky do cca roku 2000 jedli jogurty s juwimom😬

mizoko
16. mar 2025

Aaaa,ďalšia čo sa naváža do viestty. To mi je hneď jasné z akej partie si 🤣🤣🤣 zase tupe trollovanie. A prečo si napísala ako anonym? Hanbíš sa za také sprostosti čo tu dávaš? No daj ktorá si ty z tých známych firiem čo tu dávajú takéto stupídne témy.

mizoko
16. mar 2025

Ty si tu spomenula že nie vo všetkých potravinách označených zabkou je hmyz. Teda,že podľa teba žabka označuje aj potraviny s hmyzom. Tak mimo si ty. A nielen kvôli zabke 🤣🤣🤣

rozculena
16. mar 2025

keď sa robili porovnávačky tovarov,tak práve Milka bola jediná,ktorá mala úplne rovnaké zloženie pre Slovensko aj pre ostatné trhy.
sol a cukor je menej koncentrovany? To mi prosím ťa vysvetli,keďže slovenská soľ už neexistuje,ako ju môžeš porovnávať s inou soľou? A cukor? Do toho slovenského sa čo mieša,aby menej sladil?
Slovenská cola nie je sladená cukrom,je sladená fruktózovo-glukózovým sirupom,a to je najhorší grc,čo existuje,je to horšie ako karmín alebo šelak.
https://www.nutriadapt.sk/zaujimave-cteni/je-gl...
A vieš o tom,že želatína je prirodzená výživa pre kĺby?
@vevesh

vevesh
16. mar 2025

@rozculena pozri, ked solim nemeckou solou, staci mi stvrt lyzicka, pri slovenskej potrebujem 2. Pri cukri moj muz dava 8 -12 lyziciek sk cukru namiesto klasickych 4. Takisto kola, ked si das porovnavacku, ta slovenska je na chut ina a menej sladka. Moja mama sa z toho smiala, dokym sme jej nedoniesli dokaz - normalne muz zabalil kilo cukru, soli a dalsich potravin....
A co sa tyka zelatiny, ze nekonzumujem bravcovu, neznamena, ze nekonzumujem hovadziu alebo jahnaciu. Spiky kosti maju to iste, co zelatina, takze mas dost moznosti na vyber...

22lucy
Odpoveď bola odstránená
mandzula
16. mar 2025

S cervikmi v ceresniach a malinach som v pohode, bzdocha v jahode mi az tak nechutila, ale dam jej este jednu sancu.

22lucy
Odpoveď bola odstránená
rozculena
17. mar 2025

@vevesh už druhý raz ti píšem,že slovenská soľ NEEXISTUJE!
Skončila v roku 2009,odvtedy sa na Slovensko dováža rakúska soľ od firmy,ktorá kúpila ochrannú známku "Solivary" a predáva tu rakúsku soľ pod slovenskou značkou.Takže.akú soľ to porovnávaš??

vevesh
17. mar 2025

@rozculena tu, co dostat v obchode.

vevesh
17. mar 2025

@22lucy ano, je - ide o koncentraciu - lebo tej menej slansej spotrebujes ovela viac a nevies sa dosolit. Aj v nemecku ju sem tam v akciach predavaju- vo "vyhodnom" kilovom baleni...🤷‍♀️

ktobytobolpovedal
17. mar 2025

Viete co je zaujimave, ze ani krem na ruky Dave a Indulona neobsahuju hmyz 😃
Doverihodnost aplikacie nula