Jete potraviny, ktoré obsahujú hmyz?
Ja som všetky posunula ďalej, jednoducho mi je z toho zle....ako napr. Kinder čokolada, lidlova nutela, Jacobs velvet káva či jahodový puding Dr. Otker, lidlove manuky a keksíky, balená šunka....Cele telo ma svbelo a nikto nič nezistil až raz mi niekto povedal že to môže byť z jedla ..stiahla som si aplikaciu Stop hmyzu a vyradila čo obsahovalo hmyz....svrbenie prestalo.
@mizoko tak ja to zhrniem. Coca Cola sa na Slovesku už nevyrába. Vyrábala sa v minulosti v obci Lúky. Dosť daleko od Rajeckej doliny. Výrobca Kofoly má v portfóliu a pramenitú vodu Rajec. A sídlia v Rajeckej lesnej. Napriek tomu veľmi pochybujem, že tam ide pramenitá alebo teda minerálna voda.
@miskaska pramenitá voda nie je minerálna.Rajec je pramenitá voda,čiže voda z vodovodu,dalo by sa povedať.
Alebo odkiaľ si myslíš,že sa berie voda vo vodovode?
Jem iba hmyz a maso😂a este sushi
@miskaska A ešte doplním, dnes väčšina obyčajnej fľaškovanej pramenitej vody pod privátnymi značkami (minimálne v Kauflande, Lidli a Tescu) je z prameňa (vrtu?) CC-2 v Lúke. A CC znamená Coca-Cola, z čias, keď sa tam ešte vyrábala (v tej fabrike sme boli kedysi zo strednej školy na exkurzii).
Vieš o tom ze všetky červené cukríky (bezohľadu na to aké) obsahujú hmyz lebo daná farba sa vyrába z chrobákov?
@misanthropicdann uz ani karmin sa nevyraba len z chrobakov. Nahradza sa umelymi farbivami a tie su povazovane za skodlive vo velkych mnozstvach. Cize prirodny karmin je v konecnom dosledku zdravsia alternativa, aj ked je z chrobakov.
Dievčata prášok z lariev múčiara obyčajného ošetrený UV žiarením sa podľa najnovšej legislatívy môže pridávať do konkrétnych kategórií potravín. Je to napríklad chlieb, rožky, výrobky na báze cestovín, spracované zemiakové výrobky, syry a syrové výrobky, ovocné a zeleninové kompóty...atď. Akože jasne to mate všade napísane že to EU schválila tak ake či tomu verím.
@anonym_autor to je pravda červíky podľa zákona sa môžu používať v potravinách ,no čokoláda Kinder ich neobsahuje ani 1%

@mizoko určite do Coca Coly nejde Rajec. Prečo by tam dávali pramenitú vodu? Ide tam obyčajna voda, ktorá sa nasýti Co2.