icon

Katastrofa pri pečení vanilkových rožkov

avatar
kiarax
29. nov 2025

Dobrý večer, prosím, ak má tu niekto skúsenosť s týmto cukrovím, budem vďačná za radu. Dnes sme robili s babkou vanilkové rožky a úplne sa nám drolia a roztekajú na plechu. Cesto bolo zložené z: 250 g hladkej múky, 200 g Hery, 100 g mletých orechov a 100 g práškového cukru. V chladničke bolo cesto viac ako 1 hodiny. Už pri tvarovaní rukou sa nám zdali trochu mastné, ale pokračovali sme. Po vložení do rúry na 180 sa celé rozliali do placky. Chuťovo sú dobré, ale sú ploché a nezvyčajne sa drolia, takže sa nedajú ani chytiť bez toho, aby sa nerozpadli. Dali sme veľa orechov? Ak máte iný recept alebo viete, kde sa mohla stať chyba, veľmi vám budem vďačná.

avatar
a0
29. nov 2025

@kiarax na to množstvo hery malo orechov aj múky, preto boli mastné a roztopili sa. Inak z masla sú chutnejšie, než z hery.

anonym_d8e15f
29. nov 2025

Mate tam vela tuku a malo muky. Pri vanilkovych rozkoch je pravidlo 3:2:1. 300g hladkej muky, 200g masla, 100g orechov a cukor. Cukru menej, nie 100g alo ste dali vy, staci 50g.

avatar
0silvia0
29. nov 2025

@kiarax ja robim uz roky len tieto. Najlepsie ake som jedla a s cestom sa robi vyborne
https://www.mimibazar.sk/recept/35406/vanilkove...

avatar
ivkabojkasova
29. nov 2025

@kiarax ja robím už roky podľa tohto receptu a vždy sú super, len pozor, tesne po vybratí z rúry sú úplne krehké, treba počkať pár minút a až tak obaľovať: https://bonvivani.sk/recepty/orechove-podkovicky

anonym_d8c749
29. nov 2025

Joj, autorka, vela tuku v ceste ako uz baby pisali😕

avatar
kiki68
29. nov 2025

@kiarax vymenit heru za maslo ( aspon podla nasho receptu) a malo by to ist v poho

avatar
xenia65
29. nov 2025

@kiarax zdravim, ja robím roky podľa tohto receptu, niekoľko dávok naraz. 25 dkg hladkej múky, 21 dkg hery, 10 dkg mletých orechov, 7 dkg práškového cukru. Po zamieseni nechám aj 1-2 dni v chladničke. Potom si vytvarujem guľky 15 gramov, vytvarujem šúľok, namocim v hladkej múke a natlacim do formičky a vyklopim na plech vystlaný papierom. V práškovom cukre s vanilkovým cukrom obalujem po vychladnutí

avatar
enmery
29. nov 2025

Vyhod heru a daj maslo hlavne...

avatar
done
30. nov 2025

robili sme s herou a rozpadali sa, miesto hery sme potom dali heliu a boli o.k.

avatar
tinka3435
30. nov 2025

Nepomer múky a tuku ... Daj menej tuku

avatar
mirage
1. dec 2025
@done

robili sme s herou a rozpadali sa, miesto hery sme potom dali heliu a boli o.k.

@done s tymito "maslami" ma potom pecivo taku neidentifikovatelnu umelu chut

avatar
katka164
1. dec 2025
avatar
eeffka
1. dec 2025

Vela tuku, a nesetri na masle, inak su hnusne

anonym_dd4941
1. dec 2025
@anonym_d8e15f

Mate tam vela tuku a malo muky. Pri vanilkovych rozkoch je pravidlo 3:2:1. 300g hladkej muky, 200g masla, 100g orechov a cukor. Cukru menej, nie 100g alo ste dali vy, staci 50g.

@anonym_d8e15f to plati pri lineckom 321

anonym_d8e15f
1. dec 2025
@anonym_dd4941

@anonym_d8e15f to plati pri lineckom 321

@anonym_dd4941 ja robim aj vanilkove takto a vzdy mi ich kazdy chvali.

avatar
miroslavka1977
1. dec 2025

@kiarax ešte by som sa pozrela na to, odkiaľ bola hera. Lebo aj v tomto môže byť problém (okrem toho čo tu písali dievčatá)