Kde kúpim strukoviny bez lepku?
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť v akom obchode sa dajú kúpiť strukoviny bez lepku? Pretože na väčšine balení je napísané že môžu obsahovať glutén a aj keď som.hladala tak neviem nájsť balenie ktoré je úplne bez lepku.
V prvom rade strukoviny samy o sebe neobsahuju lepok, ale ak firma ktora ich bali a spracuvava aj lepok obsahujuce potraviny, tak na obaloch bude vzdy formulka moze obsahovat stopy po lepku, orechoch a pod. Ake je %, ktore je uz problem ? Pretoze ak ich preberies a preplachnes niekolko krat, tak aj stopove prvky redukujes na ninimum.
strukoviny bez lepku? Veď tie lepok neobsahujú. Alebo potrebuješ také, ktoré neboli spracované tam, kde sa mohol nachádzať lepok? Dosť nepresná formulácia. Ja strukoviny pred použitím oplachujem a namáčam vo vode. PRedpokladám, že ten lepok ak by sa tam nejaký dostal, tak už tam nie je. Ozaj asi veľmi malá šanca. že by boli kontaminované. Alebo potom kúpiť od záhradkára, ktorý oberie a hneď predá

@sally19 v beznom obchode len velmi tazko. Takmer na vsetkych je ta formulka: moze obsahovat stopy lepku. Kryju sa tak, kedze sa spracovavaju v zavode, kde moze prist ku kontaminacii. A veru casto krat sa aj najde nejake to zrno. Pri strukovinach je vsak vyhoda, ze da daju lahko prebrat. Staci teda pozriet, prebrat, preplachnut a celiatik by nemal mat problem. Ak zhanate vyslovene cisto bez lepku a kontaminacie, tak asi jedine cez internet, pripadne od nejakeho maleho pestovatela z dvora.