Kedy dať uvarené jedlo do chladničky?
Odkladate uvarené jedlo po 2 hodinách do ladnicky. Ja väčšinou až večer dávam. Aj keď sme boli malí tak to tak.naši robili, odkedy mam male dieta, tak dávam do ladnicky akonáhle to vychladne. Lebo zevraj sa to tak.ma.
5 l hrniec polievky mi chladne určite dlhšie ako pollitra polievky. Takže odpoveď - keď jedlo vychladne.
@livia1174 niekedy ho tam dám aj teplé, hlavne keď si prosím krabičky.
Taktiež, keď vychladne a idem okolo 🙂 neriešim úplne či je to okamžite alebo o hoďku neskôr, ale nenechávam ho vonku dlhšie ako je nutné, nech môžem spratať kuchyňu čo najskôr.... veľký hrniec s polievkou zvyknem dať do umývadla so studenou vodou, aby vychladol rýchlejšie...
Presne keď ide niekto okolo a je vychladnuté
Jedlo dávam do chladničky keď je vychladnuté.
jedlo cim skor schladim a tak do chladnicky. Ak ho necham pozvolne chladnut - hoc pri izbovej teplote 22 stupnov tak to chvilu potrva = histaminova bomba a nastartovanie hnilobnych procesov
Teraz môžeš dat rovno na balkón a keď vychladne tak do chladničky. Ak by sa to zjedlo na druhy den, tak nechám na balkóne.
Hneď keď vychladne alebo v zime na balkón, neviem si predstaviť pozerať na plné hrnce celý deň. Mám rada doma poriadok a to by ma iritovalo. Ale u nás našťastie málokedy sa to stáva, že niečo ostane. Porcie už mám v oku a doma máme radi každý deň čerstvo navarené.
Ja dávam aj teplé do chladničky a pohoda, a ano dodržiavam tie dve hodiny, prípadne ponorim hrniec do studenej vody a je, nebudem čakať 10 hodín kým to vychladne
ja nedávam nikdy do chladničky hrnce. vždy dám do nádob, a áno snažím sa čo najkôr jedlo dostať do chladničky. ja si neviem predstaviť, že niečo uvarím na obed a večer to dám do chladničky..mne to lezie na nervy a som v tomto "monk"...prekáža mi to aj u svokry, jedlo sa "povaľuje" v kuchyni aj po obede. tak poznamenám, že treba ho odložiť...
ja nedávam nikdy do chladničky hrnce. vždy dám do nádob, a áno snažím sa čo najkôr jedlo dostať do chladničky. ja si neviem predstaviť, že niečo uvarím na obed a večer to dám do chladničky..mne to lezie na nervy a som v tomto "monk"...prekáža mi to aj u svokry, jedlo sa "povaľuje" v kuchyni aj po obede. tak poznamenám, že treba ho odložiť...
@anonym_8b36d8 u mojich svokrovcov sa uvarene jedlo povaľuje do noci na sporáku. Či sú to rezance s tvarom alebo halušky s bryndzou, maso hocičo, vždy to je vonku až do večera, niekedy odkladajú aj o 22:00 jedlo do chladnicky, veľa krát etse otvorené že nezkriju pokrievkou, takéte jedla na druhý deň u nich už nejem. Ale teda veľa krát obed dovaria o 15;00 plus mínus.
@anonym_8b36d8 u mojich svokrovcov sa uvarene jedlo povaľuje do noci na sporáku. Či sú to rezance s tvarom alebo halušky s bryndzou, maso hocičo, vždy to je vonku až do večera, niekedy odkladajú aj o 22:00 jedlo do chladnicky, veľa krát etse otvorené že nezkriju pokrievkou, takéte jedla na druhý deň u nich už nejem. Ale teda veľa krát obed dovaria o 15;00 plus mínus.
@anonym_9f1236 no za mňa katastrofa..
@anonym_9f1236 no za mňa katastrofa..
@anonym_8b36d8 aj za mna.. zo začiatku som neriešila ale potom mi to začalo vadit, u nich aj ťažko odložiť jedlo, lebo vždy plna chladnička a bordel v nej, preto som sa im do toho nestarala a neodlozim to ja

@livia1174 keď vychladne. Čas nestopujem. Je rozdiel pár kúskov mäsa na panvici alebo veľký hrniec gulášu.