icon

Kedy začínate piecť vianočné pečivo?

dadikvk1
5. dec 2018

Zdravím vás žienky kedy plánujete začať s pečením? alebo ste už s nejakým druhom aj začali? kľudne ponúknite aj inšpiráciu 🙂

pekný deň prajem

Strana
z3
evinea
10. dec 2018

@stankadu dakujem krasne, cez vikend vyskusam, uvidim co to povie 🙂 Je jedno do akych formiciek to dam? Ci na to su nejake speci??

mogaa
10. dec 2018

@0silvia0 vanilkové rožky vyskúšam, ďakujem za recept❤

chovanova43
11. dec 2018

@asia83 dáš mi recept na tie medovníky? Dik

0silvia0
11. dec 2018

@mogaa rado sa stalo, potom napíš, či sa podarili 🙂

didusa1
12. dec 2018
didusa1
12. dec 2018

Všetky suroviny spolu zamiešať ručne kým sa všetky suroviny nespoja. Stačí nechať odležať 1 hodinu. Sú hneď mäkké 🙂 cesto je trosku mäkšie tak trošku ešte múky možno pridať. Alebo menšie vajíčka dat.

didusa1
12. dec 2018

Ja som už začala linecké zo 4 dávok 🙂 medovníky, vanilkové rožky a spodky na plnené orechové košický. Ešte musím lepené malé medovníčky, suhajdy, grilaz. A asi 22 alebo 23 budem piecť plnkove. Parížske rožky, čokoládovú roládu, orechovu roládu, dobošové rezy a idem sa pokúsiť aj medové rezy. 🙂 v cukrárni keď si objednáte na vianoce tak isto pečú v predstihu inak nemajú šancu

0silvia0
12. dec 2018

@dadulala vyskúšala som linecké podľa tvojho receptu a môžem odporúčať. Super cesto 👍

dadulala
12. dec 2018

@0silvia0 jej som rada ze chuti 😊

dadikvk1
autor
13. dec 2018

@dadulala skusim ich aj ja 🙂 a cestá treba nechat odlezat a potom na akej teplote piect a ako dlho?

zibizabka
13. dec 2018

Ahojte, ja som začala ešte na konci novembra s medovníkmi lebo som si robila chalúpku spojenú s adventným vencom. Samozrejme aj nejaké medovníčky na vianoce ostali . A minulý víkend som urobila linecké z rôznymi príchuťami ako kokosovú pod kokosky ako základ, čokoládové a kávové, ktoré naplním krémom. Z toho istého cesta som aj košíčky urobila. Urobila som už aj grilážky, vanilkové rožky, bielkové sucháriky. Ideme na pobyt takže som začala skôr aby som všetko stihla. Budem plniť až víkend pred vianocami. Ešte mám na pláne punčový rez pre manžela a potom už len guličky plnené s čerešňou a gaštanové úliky s likérom. Každý rok robievam linecké to musí byť u nás ale inak sa snažím obmieňať. Po minulé roky som robievala parížske rožky, šamrole, mini veterníky a kopu iných. Tento rok som sa krotila lebo mňa vždy niečo zaujme a potom máme 20 druhov koláčov ale zas porozdávam po rodine a kamarátoch

dadulala
13. dec 2018

@dadikvk1 ja si ich bezne robim v nedelu a postupne vytahujem z chladnicky a kazdy den peciem nieco.Lepsie je ked to chvilu v guli postoji v chladnicke.A kludne sa da aj 1/3 napr.spaldova muka.Peciem klasika na 180 C, ale pozor lebo najprv ze nie su a potom zrazu hned , rychlo prihoria 😆

dadikvk1
autor
14. dec 2018

Žienky a ako miešate cesto na medovniky,linecke a podobne..ručne alebo v el.mixery? mne sa to velmi rucne nechce ale neviem ci je to vhodne a ak aj mixerom tak aky nastavec? ja mam tri metlicku to je skor na piskotu a tekute cesta,potom na kysnute ten hák a potom tretia je lopatka to mi pride najvhodnejsie.

vroni
14. dec 2018

@dadikvk1, v kuchynskom robote, mam taku lopatku s dierami, ta vymiesi kazde cesto.

vroni
14. dec 2018

Takuto:

dadikvk1
autor
14. dec 2018

@vroni to mam aj ja takze v poho to urobi 🙂 som rada lebo rucne by sa mi to velmi nechcelo ale ak by sa inac nedalo tak sa obetujem 🙂 dakujem pekne za odpoved

dadikvk1
autor
20. dec 2018

Tak žienky dufam uz nieco mate napecene 🙂 a tie co ste piekli skor ze vam aj ostalo nieco lebo my sme piekli minulu sobotu medovniky,medvedie labky a linecke a dnes som piekla druhe kolo :D tak hadam to vydrzi ason do Štefana 🙂 aj ked prvé pokusy trosku nevysli ale o to ten druhý pokus vysiel lepsie 🙂

emmabenkova
18. nov 2023

Našla som výborný článok o tom, kedy začať piecť na Vianoce: https://svetoverecepty.sk/vianocne-pecenie-a-tr...

Strana
z3