Kedy začínate vianočné pečenie?
Ahojte kedy začínate piecť ? A čo najčastejšie ? Nechajme sa inšpirovať ! Ja mám zatiaľ na pláne: medovníky, vanilkové rožky, žĺtkové rezy, parížske rožky, likerové špice, grilážky, crinkles, guličky rumové a uvidím či sa ešte niečo pridá 🤣
@lucia147852 je stihla 177/61 pisala to vyssie. Neznasam ju uz ken z principu 😃 beriem ta do klubu? 😂
@lucia147852 už som písala, že 61 kíl a 177 cm
@simcucik a to ťa tak reálne baví?
Som jedina komu toto vianocne vypekanie pride uplne na hlavu?
@simcucik max 2tyzdne pred visnocami ja len rozky a linecke..tyzden pred vianocami polepim. Zltkove tesne pred vianocami no tohto roku neviem ci budu niet vajec s ak budu cenu pozenu nahor. Plus obliz prst som robila tesne pret vianocami tam tiez kopa vajec tak uvidime
Robievam medovníčky, linecké, laskonky ,štafetky, rafaello a Salkove orechy...všetko z polovičnej dávky a dávam aj švagrinej a svokre
nerozumie, nechapem… ako niekto moze jest mesacne, 3 tyzdnove alebo hoc aj 2 tyzdnove jedlo.
dva dni pred Vianocami upeciem. max za 5 dni to zjeme a hotovo. preco ludia jete stariny? to aj uvarenu ryzu, zemiaky (nepisem o mase) konzumujete mesiac?
zvlastne
@ivonadusa to vazne porovnavas zemiaky a suche pecivo? 😲
@ivonadusa a ty poznas rozdiel medzi trvanlivymi potravinami a varenym jedlom?
@zmrzlinka2021 hej mňa to fakt baví mám rada tú atmosféru všeobecne rada varím a pečiem veď sme ženy
Včera sme začali 😂 mame dve kila labiek, kilo vanilkovych rožkov a pol kila lineckého v pláne dnes upiecť, včera sme zamiesili. Ale neberiem to úplne ako vianočné pečenie. Dostali sme na to chuť tak sme si to upiekli aby bolo niečo ku káve. Na Vianoce zas upečieme niečo nevianočné, aby sme nemali stále to isté. Ale premýšľam ze by sme upiekli veterníky, uliky, šuhajdy, nejaký štedrák a ešte nejaký zákusok. Začneme asi 20. Keď sa do toho človek pustí je to hotové za dva večery. My toho pecieme veľa celoročne ale posúvame ďalej, lebo toto je kaloricky veľmi nevýhodne hobby.
tak tak, kazdy sme iny.
@simcucik tak s pohlavím to nesúvisí predsa. Ale super, že si sa v tom nasla
@really8 tak su ľudia, čo pritom relaxuje. Niekto chodí behávať, niekto sa venuje móde, niekto jazykom a niekto peceniu.
@zmrzlinka2021 raz za rok relaxuju? Mne nepride ze by pri tom relaxovali. Proste toto sialenstvo a obzerstvo mi hlava neberie. Uz vidim tie plne kose a psychozu v obchode
@really8 ale neplet toto a plne kose a sialenstvo. Ja sa tiez pecenim ukludnujem,skoda,ze nemam viac komu piect.
Spravim s detmi medovniky, tie robime zaciatkom decembra. A potom tak tyzden pred vianocami linecke a iselske.
@petulda333 na to aby si mohla upiect 15 druhov kolacov potrebujes plny kos. Idealne este na stedry den do obchodu lebo sak boze minul sa rum a este treba upiect opiteho izidora.
@simcucik Aj ja milujem vianoce ale take ake si robime doma s muzom. Sme obaja z domacnosti kedy sa pred vianocami muselo sialene upratovat a vypekat. Stale len pucung ako treba s niecim pomoct a urobit to a hento. Mamy dosli z prace a sup druha sichta. My pecieme iba medovnicky, upratane mame ako bezne cez rok ale napr stromcek mame kludne aj od zaciatku decembra.
@bessie12 Vsak ok beriem ze to ma niekto inak. Ale komu chuti dva tyzdne v kuse na 56 navsteve jest 40 viac menej tych istych kolacov?
krátko pred Vianocami... nie skôr ako 20.12.
pečieme 4 druhy - nepotrebujem aby deti vyzerali ako malé prasiatka...
rolády, nanukový , griláž, šatôčky z lístkového , vanil. rožky.... koláče obmieňam, nemáme každý rok tie isté.
@simcucik ja pečiem každú nedeľu... aj keď len kysnutý koláč ovocný a posýpkou na vrchu - aj ten deti zjedia...
@januska12323
pridavam sa ja rozvalkam jedno linecke aby si chlapci povyjkrajovali a to je vsetko
Predvčerom som “napiekla”, čiže objednala ako každý rok a vyzdvihnem si 23.12 😃 neviem piecť, nebaví ma to. Vždy na veľkú noc a Vianoce objednam krabicu pre návštevy, čosi si zobneme aj my, plus rodičia samozrejme vždy zasobia a je toho viac ako dosť. Ale sme len dvaja a malé bábätko. Keď vyrastie, zrejme sa nejakým medovnikom nevyhnem 🤦🏻♀️ (Boh ochraňuj moju kuchyňu).
@really8 nato ti plny kos netreba 😉

cca 22.12.