Koľko kg torty potrebujeme pre 13 osôb?
Aku veľkú tortu, resp koľko kg stačí pre 13 ľudí? Čiže 8 dospelých a 5 deti... 2 kg je málo?
Autorka, este prihliadaj na to, ze ten "marcipan" byva dost tazky a mnohi ho aj tak nejedia, takze je ine, ci mas 2 kg "holu" tortu alebo potiahnutu.
@mandzula dám urobiť len nejakú ovocnú potiahnutu krémom a na vrch ovocie
Mne sa to zda vela. Kazdopadne povedz cukrarke pocet porcii nie vahu, podla toho ti odporuci velkost.
A este citam ze to je len na “dotuk” a bude obed, pohostenie a kolace atd. Tortu by som brala malu tym padom, pri takej nalozi si da kazdy maly kusok ak vobec (vacsinou si ludia daju kolac na aky maju chut). Ak by mi po takom obede este niekto predomna bachol 200g kus torty ani by som sa nedotkla :D
Tiez sa riadim priemerom torty, vzdy. Ak je velmi vysoka, davam mensie "trojuholniky", aby aj vladali zjest = ked tak radsej nech si daju duplu. V podstate ja peciem cca dva korpusy, asi 26cm, a torta je v klude na 15 porcii ak nie viac. Teraz to jedlo 7ludi jeden den a na druhy den 4 a este sme to dojedali dalsi den dva... Vysoka z tohto vyjde vzdy, aj okolo 20cm. Netusim kolko ma kil ta torta, ale malo nie = ved davam tam liter slahacky, a hadam 300-400g cokolady, podla toho ci robim ganaz a tak, este rozvar. Ale okolo 2kg to moze byt
@bg92
@simca06022011 áno bude to tak ku káve okrem obedu a ostatného pohostenie...

Viem, že to nie je lacne, ale urcite by som radsej objednala vacsiu. Niekto moze mat chuť na dalsi kúsok, mozno nie len jeden. Urcite by som objednala vacsiu, ved ak ostane hadam ju zjete na druhy den doma.