Koľko mascarpone a tvarohu do dvojitej plnky torty?
Ahojte prosím idem piecť tortu 24cm korpusy 2 plnky. Plnka bude mascarpone tvaroh, jedna s nutelou druhá biela ovocie. Otázka ale prosím koľko dokopy nachystať mascarpone tvarohu aby som mala dosť? Na obter dám šľahačku s bielou čoko. Prosím aj toho koľko? Nikdy mi to riadne nevyjde tak prosím koľko dávate vy? Ďakujem
Záleží aj od hrúbky korpusov, vždy sa snažím davat rovnaku výšku aj plnky . Zväčša robím priemer 22,5cm a ked 2x plním dávam od 650g do 750g plnky( ked sa podarí viac, tak dám viac) . Niektorá je ľahšia, väčšinou bez šľahačky ťažšia tak tej ide viac . Tak napr na 2 plnenia toho priemeru 22 cm ,3xmascarpone,2x šľahačka, 2x tvaroh .
Na obterovy krem z bielej čokolády som našla minule na fb profil furt v kuchyni a tam ma aj postup , len je to mega sladké z bielej čoko, podla mňa sa to nedá ani zjesť, ale dobre to drží a pracuje sa s tým.
Jedna vrstva plnky určite 550-600 gramov, čiže cca 1200 dokopy.. a počítaj že aj navrch musíš dať plnku pod obter, aby si v obterovom kreme nemala odrobinky.. a keď dávam hnedú plnku do torty, robím obter na 2x, aby mi ta hnedá nezašpinila biely obterovy krém … ten spodný obter len taký tenučky, vrchný už hrubší … a na obter cca 800 gramov pri takej veľkej torte
Záleží aj od hrúbky korpusov, vždy sa snažím davat rovnaku výšku aj plnky . Zväčša robím priemer 22,5cm a ked 2x plním dávam od 650g do 750g plnky( ked sa podarí viac, tak dám viac) . Niektorá je ľahšia, väčšinou bez šľahačky ťažšia tak tej ide viac . Tak napr na 2 plnenia toho priemeru 22 cm ,3xmascarpone,2x šľahačka, 2x tvaroh .
Na obterovy krem z bielej čokolády som našla minule na fb profil furt v kuchyni a tam ma aj postup , len je to mega sladké z bielej čoko, podla mňa sa to nedá ani zjesť, ale dobre to drží a pracuje sa s tým.
Ďakujem žienky. Tak na pln
@20erika07 3 krat mascarpone male 250? Lebo mam veľké tak neviem keď dám 500g mascarpone 500 g tvaroh a 1 šľaha bude to dosť pevne? Ci radšej bez tej šľahačky?
Tuhosť krému závisí od obsahu tuku vo výrobkoch .. mascarpone ma okolo 40% tuku, veľmi dobre drží.. ja osobne používam mascarpone a polotucny tvaroh do plniek, šľahačku netreba, krém bude pekne držať .. čím bude tučnejší, tým bude pevnejší. Ale pozor, ak bude príliš hutný, už to nebude dobré.. dávam tvaroh a mascarpone v pomere cca 1:1
Tuhosť krému závisí od obsahu tuku vo výrobkoch .. mascarpone ma okolo 40% tuku, veľmi dobre drží.. ja osobne používam mascarpone a polotucny tvaroh do plniek, šľahačku netreba, krém bude pekne držať .. čím bude tučnejší, tým bude pevnejší. Ale pozor, ak bude príliš hutný, už to nebude dobré.. dávam tvaroh a mascarpone v pomere cca 1:1
@andaluzia12 tiež väčšinou dávam tvaroh a mascarpone bez šľahačky tak nedám ani teraz a dám pol na pol. Ďakujem
Ano 250g som myslela, prepáč. Ja dávam vždy šľahačku ale viac menej aby bol vzdušnejsi ten krem 🙂 nech sa podarí 🍀
Ďakujem za pomoc tortička bola výborná
Supeeer 🍾😘💪

Na obter vid fotka.. Na plnku by som kupila 3x mascarpone a 2x tvaroh ale daj pozor aby bol jemny tvaroh a nie hrudkovity...zavisi kolko plnky chces, ale ja vzdy radsej nachystam viac ako keby bolo malo 🙂 a hlavne nepreslahaj mascarpone