icon

Koľko mascarpone a tvarohu do dvojitej plnky torty?

28. máj 2025

Ahojte prosím idem piecť tortu 24cm korpusy 2 plnky. Plnka bude mascarpone tvaroh, jedna s nutelou druhá biela ovocie. Otázka ale prosím koľko dokopy nachystať mascarpone tvarohu aby som mala dosť? Na obter dám šľahačku s bielou čoko. Prosím aj toho koľko? Nikdy mi to riadne nevyjde tak prosím koľko dávate vy? Ďakujem

avatar
malebiele
28. máj 2025

Na obter vid fotka.. Na plnku by som kupila 3x mascarpone a 2x tvaroh ale daj pozor aby bol jemny tvaroh a nie hrudkovity...zavisi kolko plnky chces, ale ja vzdy radsej nachystam viac ako keby bolo malo 🙂 a hlavne nepreslahaj mascarpone

avatar
20erika07
28. máj 2025

Záleží aj od hrúbky korpusov, vždy sa snažím davat rovnaku výšku aj plnky . Zväčša robím priemer 22,5cm a ked 2x plním dávam od 650g do 750g plnky( ked sa podarí viac, tak dám viac) . Niektorá je ľahšia, väčšinou bez šľahačky ťažšia tak tej ide viac . Tak napr na 2 plnenia toho priemeru 22 cm ,3xmascarpone,2x šľahačka, 2x tvaroh .
Na obterovy krem z bielej čokolády som našla minule na fb profil furt v kuchyni a tam ma aj postup , len je to mega sladké z bielej čoko, podla mňa sa to nedá ani zjesť, ale dobre to drží a pracuje sa s tým.

avatar
andaluzia12
28. máj 2025

Jedna vrstva plnky určite 550-600 gramov, čiže cca 1200 dokopy.. a počítaj že aj navrch musíš dať plnku pod obter, aby si v obterovom kreme nemala odrobinky.. a keď dávam hnedú plnku do torty, robím obter na 2x, aby mi ta hnedá nezašpinila biely obterovy krém … ten spodný obter len taký tenučky, vrchný už hrubší … a na obter cca 800 gramov pri takej veľkej torte

autor
28. máj 2025
@20erika07

Záleží aj od hrúbky korpusov, vždy sa snažím davat rovnaku výšku aj plnky . Zväčša robím priemer 22,5cm a ked 2x plním dávam od 650g do 750g plnky( ked sa podarí viac, tak dám viac) . Niektorá je ľahšia, väčšinou bez šľahačky ťažšia tak tej ide viac . Tak napr na 2 plnenia toho priemeru 22 cm ,3xmascarpone,2x šľahačka, 2x tvaroh .
Na obterovy krem z bielej čokolády som našla minule na fb profil furt v kuchyni a tam ma aj postup , len je to mega sladké z bielej čoko, podla mňa sa to nedá ani zjesť, ale dobre to drží a pracuje sa s tým.

Ďakujem žienky. Tak na pln
@20erika07 3 krat mascarpone male 250? Lebo mam veľké tak neviem keď dám 500g mascarpone 500 g tvaroh a 1 šľaha bude to dosť pevne? Ci radšej bez tej šľahačky?

avatar
andaluzia12
28. máj 2025

Tuhosť krému závisí od obsahu tuku vo výrobkoch .. mascarpone ma okolo 40% tuku, veľmi dobre drží.. ja osobne používam mascarpone a polotucny tvaroh do plniek, šľahačku netreba, krém bude pekne držať .. čím bude tučnejší, tým bude pevnejší. Ale pozor, ak bude príliš hutný, už to nebude dobré.. dávam tvaroh a mascarpone v pomere cca 1:1

autor
28. máj 2025
@andaluzia12

Tuhosť krému závisí od obsahu tuku vo výrobkoch .. mascarpone ma okolo 40% tuku, veľmi dobre drží.. ja osobne používam mascarpone a polotucny tvaroh do plniek, šľahačku netreba, krém bude pekne držať .. čím bude tučnejší, tým bude pevnejší. Ale pozor, ak bude príliš hutný, už to nebude dobré.. dávam tvaroh a mascarpone v pomere cca 1:1

@andaluzia12 tiež väčšinou dávam tvaroh a mascarpone bez šľahačky tak nedám ani teraz a dám pol na pol. Ďakujem

avatar
20erika07
29. máj 2025

Ano 250g som myslela, prepáč. Ja dávam vždy šľahačku ale viac menej aby bol vzdušnejsi ten krem 🙂 nech sa podarí 🍀

autor
5. jún 2025

Ďakujem za pomoc tortička bola výborná

avatar
20erika07
6. jún 2025

Supeeer 🍾😘💪