Ahojte. Potrebovala by som radu. Mužovi idem piecť tortu na oslavu, ktorá bude v sobotu. Tortu som robila asi dvakrat v živote takze s tým nemám vôbec skúsenosti. Vedeli by ste mi poradiť tuhý krém na vrch a boky torty aby sa mi netopil? Torta bude naplnená krémom mascarpone so šľahačkou a v recepte podľa ktorého idem tortu robiť je že z tohto krému mám potrieť aj vrch a boky torty. Ale aj keď spravím cheesecake tak sa mi tá plnka topí tak sa ju bojim dať na vrch torty aby mi všetky ozdoby nepopadali. Vedeli by ste mi poradiť ak s tým máte niekto skusenost?
Toto co spomina lenka, sa vola parizska slahacka a ked sa takto robia torty, netreba ziadne umele stuzovace ani pudingy ani nic. Zbytocne. Cokolada so slahackou stuhne, po vychladnuti je husta ako puding. Mascarpone je huste, aj ked sa vyslaha. Ja este potieram korpusy stavou z kompota a nikdy mi krem nezisiel ani sa netopil. A to mam narodeniny 20.7 a syn 31.7. Aj muz 5.9. Vrch som este polievala ganachom a mega.
@miricka77 A ono to aj dobre chutí? Lebo tiež zvažujem, že by som ho dala aspoň po bokoch. A ešte ma zaujíma, že či je ozaj biely 🙂
@zuzik307 ďakujem
@ivi1808 neviem, co ti urobi ta slahacka ak tam das horucu cokoladu. Mozno budes mat riedky krem. Este som to takto nerobila. Ja osobne by som isla klasika postupom. Ale ak mas cas a dost surovin, ze mozes si dovolit vyskusat, co to urobi, tak skus. Ale ja tomu moc sance nedavam
@niika9 Ja robim torty casto a potieram swiss meringue kremom,ja pouzivam recept od lorny.Je to tam super vysvetlene.Bielka miesas-neslahas nad parou,kym v zmesi udrzis prst,potom vyslahat a dat maslo.Parkrat sa mi urobil trochu redsi ale staci dat zachladnut,znovu preslahat a je z toho krasny krem,super sa s niim robi a drzi jak slak.