Krém na boky torty

niika9
21. aug 2019

Ahojte. Potrebovala by som radu. Mužovi idem piecť tortu na oslavu, ktorá bude v sobotu. Tortu som robila asi dvakrat v živote takze s tým nemám vôbec skúsenosti. Vedeli by ste mi poradiť tuhý krém na vrch a boky torty aby sa mi netopil? Torta bude naplnená krémom mascarpone so šľahačkou a v recepte podľa ktorého idem tortu robiť je že z tohto krému mám potrieť aj vrch a boky torty. Ale aj keď spravím cheesecake tak sa mi tá plnka topí tak sa ju bojim dať na vrch torty aby mi všetky ozdoby nepopadali. Vedeli by ste mi poradiť ak s tým máte niekto skusenost?

miricka77
22. aug 2019

@niika9 Ja robim torty casto a potieram swiss meringue kremom,ja pouzivam recept od lorny.Je to tam super vysvetlene.Bielka miesas-neslahas nad parou,kym v zmesi udrzis prst,potom vyslahat a dat maslo.Parkrat sa mi urobil trochu redsi ale staci dat zachladnut,znovu preslahat a je z toho krasny krem,super sa s niim robi a drzi jak slak.

patha155
22. aug 2019

Toto co spomina lenka, sa vola parizska slahacka a ked sa takto robia torty, netreba ziadne umele stuzovace ani pudingy ani nic. Zbytocne. Cokolada so slahackou stuhne, po vychladnuti je husta ako puding. Mascarpone je huste, aj ked sa vyslaha. Ja este potieram korpusy stavou z kompota a nikdy mi krem nezisiel ani sa netopil. A to mam narodeniny 20.7 a syn 31.7. Aj muz 5.9. Vrch som este polievala ganachom a mega.

monicka144
22. aug 2019

@miricka77 A ono to aj dobre chutí? Lebo tiež zvažujem, že by som ho dala aspoň po bokoch. A ešte ma zaujíma, že či je ozaj biely 🙂

marketa1111
22. aug 2019

@zuzik307 ďakujem

ivi1808
9. mar 2022

@lenka188 ahoj, prosim ta, mozes mi poradit? Idem piect tortu, priemer 24cm a 3 korpusy. Chcela by som tu plnku co robievas, mascarpone,slahacka a cokolada. Vies mi povedat ake mnozstvo mi treba na plnku+potretie? Dakujeeeem ☺️

lenka188
10. mar 2022

@ivi1808 ahoj, ak tam budu 2 poschodia plnky a plus na potretie, tak ti bude stacit jedna davka, cize:
2 cokolady (2x 100g)
2 slahacky (2x 250ml)
500g mascarpone
To bude tak akurat 🙂

ivi1808
10. mar 2022

@lenka188 Dakujem krasne, a prosim ta, mozem to urobit aj tak, ze vyslaham slahacku, zmiesan ju s mascarpone a do toho dam roztopenu cokoladu a spolu to vymiesam?

lenka188
10. mar 2022

@ivi1808 neviem, co ti urobi ta slahacka ak tam das horucu cokoladu. Mozno budes mat riedky krem. Este som to takto nerobila. Ja osobne by som isla klasika postupom. Ale ak mas cas a dost surovin, ze mozes si dovolit vyskusat, co to urobi, tak skus. Ale ja tomu moc sance nedavam

ivi1808
10. mar 2022

@lenka188 nechala by som ju vychladnut. Ale ssi to urobim ako to robis ty, len som sa bala ci sa mi to takto podari