Krémy do zákuskov

29. mar 2024

Dievčatá prečo keď robím krém do zákuskov, tak keď je napísané v recepte, že napríklad 250g masla, tak keď dám len toľko tak je to strašne riedke. Vôbec to nemá konzistenciu krému. Vždy musím dať navyše. Používam len maslo, žiadne náhrady. Len neviem prečo mám ten krém vždy riedky.

aj47456
29. mar 2024

Nikdy nedavam maslo do kremov.

Mascarpone, tvaroh, bielu cokoladu… pripadne niekedy slahackovu smotanu.

petulda333
29. mar 2024

Napis presny pomer co davas. Inak suhlasim s
@aj47456 nerobim maslove kremy

viestta
29. mar 2024

Mas dostatocne vychladeny ten zaklad, do ktoreho slahas maslo? Nezrazi sa ti to pri slahani? Vtedy krem zredne.

autor
29. mar 2024

Tak napríklad dnes som robila medové rezy podľa bonvivani. Uvarila som 4dcl mlieka, 4 pl polohrubej múky, 150g práškového cukru na kašu. Nechala vychladnúť a zmiešala s 200g masla. A bolo to riedke. Musela som dať viac masla a potom to už bolo ok.

petulda333
29. mar 2024

Podla mna staciko nechat vychladit,stuhlo by to

nafka0483
29. mar 2024

Najprv si vyslahaj maslo. Potom v druhej mise si preslahaj vychladnuty krem a do neho postupne pridavaj a zaslahaj maslo ;)

viestta
29. mar 2024

Do medovych rezov ide vyrazne redsi krem ako do inych zakuskov, pretoze medove platy vcucnu vlhkost z kremu a ten potom stuhne. Ked postoja, tak krem stuhne

gabus543
29. mar 2024

Plnku do medových robím len podľa nich už niekoľko rokov a ešte ani raz sa mi nestalo že som mala riedku plnk

paradajkova
29. mar 2024

Ja robim krem do medovych zo zlateho klasu + mlieko. Vychladnuty puding potom postupne pridavam k 250g masla (Maslo slaham kym kusok nezbledne). Dolezite je, aby puding bol uplne vychladnuty a nezacal pri mixovani roztapat maslo. Puding preto chladim v studenej vode. A druha vec, ze cukor zvyknem davat praskovy do masla. Nie do pudingu, lebo cukor puding zriedi.

Takto mam vzdy krem podla predstav.

osky
30. mar 2024

Presne ako sa pise vyssie...
Ja vyslaham maslo s praskovym cukrom do hladkej peny

A az potom zaslahavam postupne dobre vychladeny puding
/ten varim :300 ml mlieka na 1 sacok pudingoveho prasku! musi byt husty!A BEZ CUKRU! /
Cukor puding zriedi.
A este dolezita vychytavka.
Varechu /lyzivu/od pudigu neobliznut a neponorit znova do pudingu....aj vtedy puding zredne

nevenka
30. mar 2024

Ale to treba postupne zaslahat, do tuha, nie pridat maslo a zmiesat. Slahat. Ani kratko, ani dlho. To uz si musis odsledovat, aky mas mixer, ci slahac.
S maslom nikdy nemam problem, mne skor tecu kremy s mascarpone a slahackou, to je urcene podla mna na okamzitu a rychlu spotrebu, nie aby to stalo, do zakuskov davam prave maslo, ziadne nahrady. A dobre.