Ktorá zrnková káva je vhodná do kávovarov?
Dobrý deň.Prosim Vás poraďte mi ktorá zrnková káva je dobrá do kávovarov? Ďakujem
Kavy Nero
Mne tiež rozdiel v cene kávy z pražiarne nezodpovedá väčšinou rozdielu chuti 😬 Alebo som len neobjavila ešte tú pravú... Ja sa z obyčajných káv vraciam väčšinou k popradskej, tam mi chutí teraz ich Brazília, potom k Tchibu, Alzacafe,... Ale fakt záleží na veľa faktoroch, kávovare hlavne, potom aj kvalite vody, inak chutí z tvrdej vody napr. 🤷
My sme tiež vyskúšali x značiek, kvalitných, aj lacných a za nás s mužom je výborná a najčastejšie kupovaná Segafredo Intermezzo, cenovo dostupná v KFLD, nie je kyslá, chutná, príjemná aróma... ale 100ľudí/100chutí 🤷♀️😊
Ahoj, mne sa najviac osvedcila lavazza caffe crema 8/10 ta je silna, na moj nizky krvny tlak je akurat 5/10 je slabsia, ale popri nej som kludne mohla aj zaspat. Tato je lahodna, dobre kremova s peknou penou.
Po segafredo som mala taku kyslastu prichut, z lidla bellarom, ta je velmi zla, mne sa absolutne nehodila, ale kazdy sme ini.
Este ja julius main ma dobre kavy.
Mne chutí z pražiarne Brazília, Keňa a Kostarika.. Vyskúšam tú Lor.. ale zlatý obal som ešte nevidela. Len zelenú, čiernu. Poprosím, kde to kupujete?
kupujeme od Kávoholik majú ocenené kávy Danubius Gastro Jánošík je v akcii momentálne
Za mna Lavazza Oro, Lidl Bellarom, Dmka bio 100% Arabica, Puro, Nero, tak z bezne dostupnych co mi chutili a dalo sa zmestit v akcii do 20€ za kilo. A urcite nechutili znacky ako Tchibo, Popradska, Julius Meinl a podobne preprazene a prekyslene fujkavy. Skusala som aj tie predrazene lunty, ale bol to hnus za nehoraznu cenu. A potom jedine z praziarni, kde si trosku priplatis, ale rozdiel bohuzial je. Ono ked sa pytas na kavu, tak je dobre zadat v akej cenovej kategorii hladas to naj z toho co ponukaju, lebo kazdy ma tu latku preferencii inak nastavenu 😊
Julius meinl prasident bar alebo Bristot Belluno Italia Crema Oro👌
Ale je pravda ze inac chuti kava z pakoveho kavovara ,inač z automatickeho kavovara atd....
ORO premium momentalne.
Vyhybam sa j.meinl kaviarnam.
@isis234 býva v akcii v Kauflande ,je to táto
https://m.alza.sk/EN/lor-crema-absolut-classiqu...
Mne najviac chutí od Trieste Crema
Skúšam priebežne slovenské pražiarne. Síce drahšie, ale dajú sa vystihnúť kadejaké akcie aj s 30% zľavami. Ak môžem doporučiť, tak zo Verticcio zo ZA, a dajú sa aj tam nájsť akcie a cenovo dostupnejšie kávy ako napr. Metropola alebo Bulvár, prípadne Office. A za mňa Kuba ✌️
Ja odporúčam pražiareň Veľké Zálužie , majú aj eshop 🙂. Káva je úžasná , čerstvo upražená a voňavá .. Majú toľko druhov , že si každý príde na svoje . 😍
Kava ti musí sadnúť, každá má inú chuť, silu ,vôňu. My pijeme lavazzu zlatú, ta nám chuti najviac .
@elia112 s velkym zaluzim sa mi prave stala taka vec...na agrokomplexe som si dala od nich kavu od baristu, vynikajuca a uzasna bola. Kupila som si ju domov a hnus :( potom som si este objednala od nich viacero kav, tak velmi som bola ocarena tou prvou a bohuzial nic :/ asi ich kavu si neviem pripravit alebo co
Doraz café, Sk praziaren Košice
V teste kav obstáli velmi dobre
Ale chut kávy zalezi od mnohych veci
Kvalita zŕn, prazenie, mletie, kvalita vody, typ mlynceka..extrakcia a podobne
Ta istá káva chuti v kaviarni vyborne a das si ju doma zo svojho stroja a neda sa piť
Komoditne kavy bezne dostupne v obchodoch...no..precitaj si testy, recenzie...
Puro a popradská 🙂
Akakolvek vhodna na pressa a v akcii..idealne aspon 40%😅
Segafredo Intermezzo
@alexalex1983 majú 2 druhy po 1kg - Barista Crema a Barista Espresso, obe mám rada
Mne zo zlateho zrnka nechutila, objednala som si tu sadu na skusanie a pre mna hnusna bola..Kupujeme z Praziaren Velke Zaluzie a teda lepsiu som este nemala..ja preferujem 100% arabica..tie mi od nich chutia vsetky, co som zatial skusala..kupila som raz v lidli, chcela som vyskusat..nasypem a v nej kamen 🤦♀️ keby si to nevsimnem, mam po kavovare..aj som im pisala a blokli si ma 😂😂😂 musis hladat, alebo aspon upresnit parametre..mas rada horku, kyslu,atd

@avanka áno lorka je výborná na tu som skoro zabudla a u kamarátky majú v kávovaru kávu z lidla nejakú čiernu a bola výborná