Ktoré polievky majú deti rady?
Poraďte mi prosím polievky, ktoré majú deti rady
Ďakujem.
Syrové a trukovinové žiaľ nemôžme. Ďakujem pozriem.
všetky smotanove/kremove :D
@bellaa3007 nase vobec 😅
U nas moja paradajkova (lebo nie je presladena), a vyvar akykolvek.
Variacie vyvaru bud krupicove halusky, muslicky,rezance, zeneninova s paprikovou zaprazkou a hraskom alebo zas haluskami, vajicova s rascou, na kyslo zemiakova a supnem tam vajicka. Gulasova polievka, kelova s parkom, kyslu kapustu tiez pojedia obcas. No a strukoviny u nas veru idu vo velkom hlavne luskova
Ak majú detičky radi mrkvu tak skúsila by som mrkvovú z haluškami 🥰😇
Tekvicová, cuketovo-mrkvová, potom jarná zeleninková - mrkva, hrášok, zemiaky a pórik/cibuľka, z červenej šošovice, aj brokolicová s batatmi mala úspech
@liilia mrkva netolerujú (hnačky) a vajce alergia 🫣, mlieko alergia…
@nwnw lusková?
Naša má najradšej mrkvu zľahka opraženú na masle - zaliať vodou, pridať polku bujónovej kocky a cestoviny do toho. Túto môžem robiť každý týždeň a vždy ju zje.
A ešte má rada zemiaky na kyslo (ale bez octu - iba uvarené zemiaky a kyslá smotana s trochou múky).
@nevenka paradajka histamin zistili že nemá enzým vôbec ;(.
vyvar by u nas isiel 10 z 10 dni.... inak cesnakova (pozeram ze nemozes mliecnu verziu tak by som skusila bez mlieka), rozne zeleninove polievky s haluskami, tekvicova (zas teda bez smotany ale so zemiakom), moji maju velmi radi demikat
Ja dnes robím krémovu brokolicovú 🙂
Mrkvickovu.
@katkaseiner cesnakovú ti zjedli aj škôlkari?
U nás vývar, pórová, brokolicová, hrášková, tekvicová, zemiaková tiež moc nesadla už som dlho nerobila., červenú šošovicu a mrkvovú sme skúšali pár krát.
Slizikovu inu nezie
Paradajkovú
U nás naše deti najviac milujú: vývar, rajčinovú, vajíčkovú, pórkovú , brokolicovú, Frankfurtskú, Francúzsku, zeleninovú, cesnačku, hráškovú a cez leto a keď je horko ľúbia studenú jahodovú 🙂 znesú ešte viaceré ale toto sú u nás top
@samimami777 ako prosím pripravujete jahodovú? Ďakujem.
Vyvar aj kazdy den
Podľa tohto receptu 🙂 https://www.vitazel.sk/recepty/clanok/jednoduch...
Do tej jahodovej môžeš Inak aj trochu melónu pridať🥰Inak u nás sa docela v lete ujala aj studena polievka z uhorky. Môžem aj na ňu recept poslať 🙂
@samimami777 môžeš 🙂 už som o nej veľa počula, neskúšala som.
U nás je obľúbená fialová - krémová z červenej kapusty (a to kapustu neznášajú, ale v tejto podobe ju zjedia) 😁 https://doposlednejomrvinky.sk/polievka-z-cerve...

na mk je skupina - moje polievky...
u nás - vývar, syrová, strukovinové - aspoň na 5 spôsobov, zaleninové - tiež na 4 sp. robíme, guľášová, frankfurtská, ....