Ktorý korpus je lepší pre mascarpone plnku?
torta s maskarpone plnkou, je lepsie robit korpus s maslom alebo bez?
pekarky poradte pls, ktory korpus je lepsi pre maskarpone plnku, korpus s maslom alebo klasicky piskotovy? dakujem
Piškótový
Určite piškótový, mascarpone je mastné samo o sebe .
Na akúkoľvek tortu dávam piškótu. Prípadne obmieňam klasický korpus s kakaom, s kávou, s makom, už aj s kokosom som robila (zamením diel múky za diel niečoho iného sypkého). Maslový korpus ani nepoznám - aký máš na mysli? niečo ako linecké?
Na akúkoľvek tortu dávam piškótu. Prípadne obmieňam klasický korpus s kakaom, s kávou, s makom, už aj s kokosom som robila (zamením diel múky za diel niečoho iného sypkého). Maslový korpus ani nepoznám - aký máš na mysli? niečo ako linecké?
@nikaeli veronika busova zvykne robit torty kde zacina vymiesanim masla napr https://kuchynalidla.sk/recepty/cokoladova-tort...
Je dobre spravit korpus, ktory ladi z chutou plnky. Mascarpone plnka nie je len jedna, zavisi od druhu plnky,.jej prichute a podobne, aky korpus zvolit. Na tvoju otazku sa neda jednoznacne odpovedat.
@dally55 piekla som na sobotu synovi k 15 a dostala som obrovskú pochvalu a neostalo nič. Čokoládový korpus( 8 vajec šľahať s 220g práškového cukru aj 5 minút do peny a potom pridať 240 g polohrubej múky, 2 lyžičky pdp a 4 lyžice kakaa. Na 180 st piecť asi 16-18 minút.)
Čučoriedkový džem, krém z mascarpone,šľahačky a gaštanového pyré a na každú vrstvu krému vrstvu cucoriedkoveho rozvaru. Hore čokoláda a nebo je na svete.
Určite piškótový korpus 😊
@dally55 piekla som na sobotu synovi k 15 a dostala som obrovskú pochvalu a neostalo nič. Čokoládový korpus( 8 vajec šľahať s 220g práškového cukru aj 5 minút do peny a potom pridať 240 g polohrubej múky, 2 lyžičky pdp a 4 lyžice kakaa. Na 180 st piecť asi 16-18 minút.)
Čučoriedkový džem, krém z mascarpone,šľahačky a gaštanového pyré a na každú vrstvu krému vrstvu cucoriedkoveho rozvaru. Hore čokoláda a nebo je na svete.
@avanka Uau tak toto je zaujímavá kombinácia, planovala som čokoládový krém asi s malinami ale vaša kombinácia znie skvele, na akú veľkosť ste to robili, a koľko platov vám vyšlo? Dakujem

klasicky piškotový.