Kuchynský robot

19. nov 2022

Ahojte gazdinky co doma vo celkom vyvarate,
chcela by som si kupit kuchynsky robot ale vobec sa v tom nevyznam, teda viem ze je rozdiel medzi vykonom a urcitymi funkciami, ale ...

Moja otazka je - aky je rozdiel medzi robotom za 60e a 750e?

Je v tom az taky super markantny rozdiel ze sa mi to oplati dat niekolko nasobne viac?

Bola by som rada za vase skusenosti s kuchynskym robotom dakujem krasne 😊

viestta
19. nov 2022

Vyrástla som v domácnosti kde sa robot využíval na plno. Ešte staručka ETA. Od šľahania piškóty až po odstavovanie malín na džem. Ja ho používam tiež, aj keď nemá až toľko funkcií ako ten starý mamin. Najdôležitejšie je nájsť mu miesto kde bude vzdy po ruke aj všetko príslušenstvo a netreba to dolovat kdesi hlboko v skrini. Ináč je to len o zvyku. Mne sa nelení nastruhat 2 uhorky na robote. Niekomu sa lení umývať všetko príslušenstvo co k tomu treba.

lenkakravcova
19. nov 2022

Ja ho vôbec nepoužívam.
Na šľahanie do koláčov používam dvojmetličkovy ručný mixér. Na mixovanie ovocia, zeleniny, kaši, zemiakov na placky alebo halušky, plniek do koláčov - malý smoothie mixér.
Kuchynský robot je na mňa ťažký (Bosch mum) a nechce sa mi ho celý stále vyberať odkladať, umývať.. Za mňa je to nepraktické.

slavomira236
19. nov 2022

Ja mám tiež starší etu tam vetsinou strúhaný zemiaky napríklad na halušky alebo keď niečo zavaram tak strúhaný tam...potom mám ešte novú éru tu som kúpila hlavne kôli kysnutemu cestu...ak pečiem len jeden koláč tak používam metličky do ruky...áno je rozdiel robot za 60 a za 400 napríklad ja som chcela veľkú misu a aby bol celokovivy nielen telo ale aj vnútro aby nebol plast

katica06
19. nov 2022

Tiež mám staručkú etu, babka dostala asi v r.1980, a používam ju dodnes. Za nič by som ju nedala. Je veľká, má veľa príslušenstva tak zaberie veľa miesta ale súčiastky kúpim aj dnes. Na malé práce, šlahanie miesenie mám niečo s Tesca za 19,90.

kulumulu123
19. nov 2022

Eta je topka mam novu stala par stoviek ale fici na 1000%. Odporucam vsetkymi desiatimi 👍

siska25
19. nov 2022

Ja mam tiez etu. Mam k nej aj vela prislusenstva, takze bola tym padom dost draha. Ono je to dost tazky a velky stroj, takze treba na to miesto. Mne len prislusenstvo zabera dva sufliky. Stroj mam v spajzi. Ak by som mala znova kupovat, uz by som nesla do tak sirokeho prislusenstva. Robot som dlho ani nepouzivala, prave pre tu kopu riadov. Vyhovoval mi viac rucny mixer. V podstate robot pouzivam, ak peciem nieco naraz vo vacsom mnozstve alebo robim tortu. Sekanie a krajanie tiez pouzivam iba ak napr. idem zavarat vo vacsom....Robot super kremy, tie s rucnym tak nespravim. Ak potrebujem mixovat, tiez pouzivam rucny radsej. Takze u mna ten robot az tak vyuzity nie je.

zltamyska
19. nov 2022

Máme drahší Kenwood a myslím, že asi najhlavnejší rozdiel je v tom, čo ten robot dokáže. Tento si vie poradiť napríklad aj s perníkovým cestom, čo si myslím, že by mohol niektorý lacnejší považovať za vraždu. Taktiež sú výhodou kovové komponenty, takže zvládne aj dlhšie miešanie. Tiež sa cena môže líšiť v závislosti od príslušenstva. Môj má dokonca aj integrovanú váhu, no bez toho si myslím, že je možné sa zaobísť

dievca
20. nov 2022

@katica06 my sme akurát včera doniesli starú ETU z chalupy,mám k nej už len struhadlo na zemiaky,slahac s metlickami,kovový hak a mlyncek na mäso.Prosím Vás s tým hákom na kysnuté cesto to ide dobre?Skusala ste to s ním?

3009
20. nov 2022

Ja mám robot Bosch mum 5 1000W a nedám na neho dopustiť. Predtým som mala tiež Bosch ale slabší. U mňa sa používa skoro denne. Má bohaté príslušenstvo. Mám ho v drese po ruke, takže za mňa najlepší.

katica06
20. nov 2022

@dievca ani nie, na to používam ten s Tesca, možno som len nebola dostatočne trpezliva