icon

Kurča na kapuste - celé zle

gejb
5. feb 2023

Prosím o rady. Dnes som robila kuracie stehna a prsia na kys.kapuste + zemiaky. Ihnačak všetko šupol na plech a nezakryte piekol 50 minút. Vravím si, brnkačka. Ja mam po hodine stehna gumové,tvrdé, nedá sa ani koža oddeliť (letia do koša) a zemiaky surové...čo som mohla spravit zle ?

brigit8
5. feb 2023

@gejb ja to vždy pečiem aspoň 1 a pol hodiny a vždy zakryté

veselo_neveselo
5. feb 2023

Zakry, podlej bujonom a este popec!

marianarem
5. feb 2023

@gejb Mne sa tiez vzdy zda, ze tito televizni kuchari varia a pecu vsetko akosi kratko 🙂 Ja tiez peciem kura hodinu a pol

gejb
autor
5. feb 2023

Takže som to vysusila.... 🥲

ropucha6
5. feb 2023

@gejb podlievala si to vodou?

gejb
autor
5. feb 2023

@marianarem a zakryté alobalom?

taminka1986
5. feb 2023

@gejb malo si piekla,podlievam a peciem dlho pod alobalom lebo zemiaky su z kysloty kapusty dlho tvrde

gejb
autor
5. feb 2023

@ropucha6 asi deci vody, a poukladala som navrch aj kúsky masla...

marianarem
5. feb 2023

@gejb Ja zakryvam a na konci odokryjem.

liusa82
5. feb 2023

Ale ide aj o to, že každá rúra nepečie rovnako.Na jednej to môže trvať dlhšie,na inej kratšie

gejb
autor
5. feb 2023

Ďakujem za rady, nabudúce teda spravím tak ze hodinu a pol zakryté alobalom. A zemiaky radsej uvarím..zdajú sa mi moc kysle.. ešte šťastie, že máme aj rizoto zo včera 😁

ropucha6
5. feb 2023

@gejb asi malo vody, oni to tam nevraveli, ale podla mna tam islo este pocas pecenia dost vody.

ropucha6
5. feb 2023

@gejb ale inak dik za tip, uz som super hladna 🙂) mozno buduci vikend

mondolina
5. feb 2023

@gejb
dala si do vyhriatej trúby? na koľko stupňov?

janetinka27
5. feb 2023

@gejb maso mas po hodine gumove, koza sa neda oddelit - asi su este nedopecene. mozno boli vacsie alebo ti rura nehreje rovnako ako jemu v tv. preco si ich vyhodila? mozno ich stacilo len dopiect.
zemiaky nezvyknem pripravovat s kapustou, su dlho tvrde, akoby sklovite (ale to sa nauci casom kazda, ktora vari)

gejb
autor
5. feb 2023

@mondolina do vyhriatej na 200...podľa návodu.

januska12323
5. feb 2023

Mala si zakryť a strčiť naspäť do rúry, prečo si to vyhodila?

gejb
autor
5. feb 2023

@januska12323 lebo boli malinke a úplne vyschnúte. Jest sa nedali.

januska12323
5. feb 2023

@gejb škoda 😔 ja tiež podľa TV variť nemôžem, oni povedia 10 minút a robí sa to aspoň polhodinu.

lukbe
5. feb 2023

@gejb ako píšu,zemiaky plus kapusta nejdú pri varení akosi dokopy,zostanú tvrdé, treba buď osobitne alebo trošku najprv uvariť,stačí 7 minút.

zdena1990
5. feb 2023

Neverím ani tej relácii Moja mama vari lepšie to sa nedá za taký čas uvarit ... Veď to musí byť surové najmä mäso hovädzie veď to potrebuje svoj čas

ivka21
5. feb 2023

@gejb krátko si piekla ja dnes na 180 som piekla takmer 2 hodiny a bolo normálne rozmrazene. Ale dosť aj záleží od rúry aku mas.

deti95060810
5. feb 2023

45 min? veľmi krátko...Ihnačák má možno špec. rúru...
vyhadzovať nemusíš, podlej vodou, alebo vývarom, prikry alobalom a pokračuj v pečení...

tykat
5. feb 2023

@gejb za 50min sa ti ani poriadne kost na stehne nezohreje, tiez milujem tie casy v receptoch. Ked nieco z masa surove hodia na pekac a ze 45min a papame tak to znamena ze min.1-1,5h piect zakryte a podliate a nakoniec 10-15min odokryte zapekat a sledovat nech to nevyschne.
A nabuduce by som zemiaky urcite predvarila (s kyslou kapustou nemaju sancu sa upiect do makka), kapustu mozno tiez najprv podusila a piekla urcite podliate a zakryte aspon hodku. A potom az dala zapiect.

danica2711
5. feb 2023

@gejb vrelo odporúčam zakúpiť hlinený pekáč (Römertopf), v tom sa ti nevysuší nič, všetko mäso sa v ňom upečie domäkka a je šťavnaté. Ja takéto kura robím tak, že na
spodok pekáča dám olej, pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, pokrájané šampiňóny, navrch kuracie stehná (dopredu namarinované), zaklopíš vrchnák pekáča, dáš do vyhriatej rúry a na takú hodinu pri 180° môžeš naň v pohode zabudnúť Potom odkryješ, ochutnáš, ak je mäkké, necháš odokryté trochu "vychrumkať" a mňam. Zemiaky pečiem zvlášť, chutia nám tak lepšie

malinovka333
5. feb 2023

Ja to varim tak ze dam naspodok pekaca kapustu potom zemiaky a nato maso.zakryte asi 1.5h na 200'c potom necham dopiect este vrch.nikdy sa neriadim.casom ale ak ma troska clovek skusenosti s varenim tak si robi podla seba.to si piekla na kolkatke ze sa ti vysusili?

osky
5. feb 2023

Surove zemiaky aj mäso do vyhriatej rury na 200?????
Ved to musi zhoriet Este pocas prvych 10 minut.
Odokryte musis dat do studenej rury,zapnut na Max.160 a tak pomaly grilovat...samozrejme podliat vodou.

cina1
5. feb 2023

ak myslis tento recept https://kuchynalidla.sk/recepty/pecene-kuracie-... tak tam, čo potrebujeme alobal bol, asi len zabudol, no 🙂

svokrinjazykmonika
5. feb 2023

@gejb ja pečiem iba kapustu na spodku, dám tam zo 6 plátkov bielej slaniny a na vrch normálne kura uložené. Pečiem odokryté asi hodinu na režim supergril. Každá rúra pečie inak. A zemiaky si spravím zvlášť varené.

isis234
5. feb 2023

@gejb podlievam to vodou tak, aby do polovice zemiakov bola voda. ( kura uložím na kapustu) Na vrch nakrájam na tenko maslo.... môžeš dať i masť. Zakryté alobalom na 200 st. 20 minút, potom dopečiem odokryté na 180 st. 1hodinu.