Ľahké obedy do práce na leto
Ahojte, čo nosíte do práce na obed? Hlavne teraz v lete niečo ľahké, nie moc omáčky a tekuté veci,keďže cestujem autobusom...
Ako dlho cestuješ? Mas tam chladničku?
Kup si kvalitne dozy na obed a nemusis vymyslat specialne jedla. Normalne si nosim aj polievky do prace. Dozy musia tesnit a byt termoizolacne, je ich na trhu fakt vela.
Ja nosim teraz väčšinou šaláty, Kuskus, zeleninu, tofu... Ale ako píšu, treba sa zamerať na kvalitné dózy a nemusíš vymýšľať.
Wrap a vnutri salat, maso, co chces. K tomuto uhorka, paradajka a vajco na tvrdo.
No nemusí to byť vyslovene varené jedlo, to budem mať na večeru dona. Skôr niečo také, aby to zas nebolo len chlieb so salámou, ale ani varené lebo mne stačí varené jedlo raz denne...
Nosim si rezne,fasirku/robim casto aj zeleninove alebo strukovinove/,tofu,vajcia na rozne sposoby,vela cerstve zeleniny,ale napr.aj zeleninove rizotto,alebo take cestoviny....nejaku omeletu-tam dam ozaj hocico...
S pecivom mozes toho kombinovt vela.
Taky vyprazany karfiol,cukina,hribiky...su s chlebom tiez super.
Salaty,pecene zemiaky...vselico....
Mame v praci kuchynku ale neprihrievam nic...
Obzvlast v lete je fajn aj rajcinova polievka vlazna.
A co sa tyka polievok-tie mozes kludne nosit v termoske na kavu.budu teple...
Ja si jedlo nenosim denne,chodim jest aj von....
Bulgurový šalát s tuniakom, pečivo k tomu výborné to je
Dobré nápady. Hlavne s tou polievkou v termoske. To mi nenapadlo. Tak ja nosím cestoviny s maskom, kaša a mäso, ryža atp
Ahoj, mne celkom chutili niektore jedla od macingovej - cviklovy salat, borsc bez masa, fazulky
Alebo potom zeleninovy sala s mozarellou atd
Topka zapekane kolieska baklazanu: na papier das trosku oleja, rozotries,mozes trochu posiolit, na to vedla seba naukladas kolieska baklazanu (ja nelupem)na kazde das koliesko paradajky abo pretlaku, na to syr akykolvek, posypat bazalkou alebo oreganomm talianskym korenim, ako mas rada, zapecies. Toto viem jest cele leto
Topka dva: obycajne papriky vydlabes, dnu das koliesko sunky abo parizera, suchu salamu,trosku slaninky,stiplavu klobasku, kusok syra alebo syrokremu, plnka je proste na tebe. Zapchas kolieskom sunky abo parizeru,aby sa to nevysypalo.das na panvicu s trochou oleja, prikryjes pokrievkou a po par minutach otocis, vonia cely dom, stavu zotries rozkom. A ked ta paprika este aj stipe, to je super
Ahoj, mne celkom chutili niektore jedla od macingovej - cviklovy salat, borsc bez masa, fazulky
Alebo potom zeleninovy sala s mozarellou atd
Topka zapekane kolieska baklazanu: na papier das trosku oleja, rozotries,mozes trochu posiolit, na to vedla seba naukladas kolieska baklazanu (ja nelupem)na kazde das koliesko paradajky abo pretlaku, na to syr akykolvek, posypat bazalkou alebo oreganomm talianskym korenim, ako mas rada, zapecies. Toto viem jest cele leto
Topka dva: obycajne papriky vydlabes, dnu das koliesko sunky abo parizera, suchu salamu,trosku slaninky,stiplavu klobasku, kusok syra alebo syrokremu, plnka je proste na tebe. Zapchas kolieskom sunky abo parizeru,aby sa to nevysypalo.das na panvicu s trochou oleja, prikryjes pokrievkou a po par minutach otocis, vonia cely dom, stavu zotries rozkom. A ked ta paprika este aj stipe, to je super
@janetinka27 ďakujem to isto vyskúšam... presne také niečo hľadám...
Ďakujem všetkým za tipy
Salaty, ale aj "salaty":
Ako zaklad cestovina, bulgur, quinoa, kuskus. K tomu zelenina, co mas rada ci co sa ti hodi, ja casto cervenu cibulu, rajciny, paprika, cvikla, hrasok, fazulove alebo aj hraskove lusky, mrkva, uhorka. Ale daju sa tam dat aj brokolica, karfiol, fazula z konzervy, varene zemiaky na kocky (obycajne i bataty) - proste.co len chces.
Dolozit orechmi, semiackami: vlasske, mandle, slnecnicove, chia, alebo aj zmes.
A na to nieco dobre, mozarellu, kozi syr, tvrdy syr na kocky, tuniak z konzervy, trochu udenej makrely. Masove vyrobky takto v lete mi v salate nechutia, ale sunka na kocky, alebo pikantnu salamu tam mozes prihodit. Mozes.dat varene vajco. Mozes dat oprazene tofu na kocky.
No a dolozit niecim zelenym, trochu rukoly, spenatu, alebo aj obycajneho salatu.
Ak mas chut, tak este to zaliat olivovym olejom, alebo zasypat bylinkami (staci obycajny petrzlen, alebo pazitka), alebo pridat trochu citronu.
Moznosti mas milion, poskusaj si rozne kombinacie. Proste rovnakym systemom to vyskladaj:
Zaklad, zelenina, bielkovina (syr, maso, tofu), zelene a semiacka. A mas kompletny obed, kazdy den iny. Netreba ani varit (cestovina 10 minut, kuskus 5, quinoa dobre asi 13) ani skladovat, poskladas z toho co mas prave doma.
Salaty, ale aj "salaty":
Ako zaklad cestovina, bulgur, quinoa, kuskus. K tomu zelenina, co mas rada ci co sa ti hodi, ja casto cervenu cibulu, rajciny, paprika, cvikla, hrasok, fazulove alebo aj hraskove lusky, mrkva, uhorka. Ale daju sa tam dat aj brokolica, karfiol, fazula z konzervy, varene zemiaky na kocky (obycajne i bataty) - proste.co len chces.
Dolozit orechmi, semiackami: vlasske, mandle, slnecnicove, chia, alebo aj zmes.
A na to nieco dobre, mozarellu, kozi syr, tvrdy syr na kocky, tuniak z konzervy, trochu udenej makrely. Masove vyrobky takto v lete mi v salate nechutia, ale sunka na kocky, alebo pikantnu salamu tam mozes prihodit. Mozes.dat varene vajco. Mozes dat oprazene tofu na kocky.
No a dolozit niecim zelenym, trochu rukoly, spenatu, alebo aj obycajneho salatu.
Ak mas chut, tak este to zaliat olivovym olejom, alebo zasypat bylinkami (staci obycajny petrzlen, alebo pazitka), alebo pridat trochu citronu.
Moznosti mas milion, poskusaj si rozne kombinacie. Proste rovnakym systemom to vyskladaj:
Zaklad, zelenina, bielkovina (syr, maso, tofu), zelene a semiacka. A mas kompletny obed, kazdy den iny. Netreba ani varit (cestovina 10 minut, kuskus 5, quinoa dobre asi 13) ani skladovat, poskladas z toho co mas prave doma.
@veselo_neveselo perfektne ďakujem, presne takéto niečo hľadám, čo zmiešame dokopy za pár minút, zdravé, chutné, lacne...a netreba na to žiadne zálievky? Stačí ten olej alebo citrón?
Zalezi co chuti. Povacsine staci trocha oleja a citron, lebo aj ta zelenina pusti trochu stavy.
Napriklad.cvikla je velmi stavnata, ta naozaj zalievku nepotrebuje.
Rajciny si zvyknem dvat bokom, a prihodit pred jedenim, ale pridavam k nim cibulku a jemny ocot, sol a korenie.
Ten zrnny zaklad mozes varit v ochutenej vode (ak pouzivas bujon), tak tiez dostane chut. Bylinky tomu daju tiez vonu.
Poskusaj, co ti bude chutit, casom najdes dobre kombinacie.
Neboj sa pouzivat rozne korenie, provensalske, talianske, cajun, poskusaj rozne zmesy, alebo si doma miesaj.
Zalezi co chuti. Povacsine staci trocha oleja a citron, lebo aj ta zelenina pusti trochu stavy.
Napriklad.cvikla je velmi stavnata, ta naozaj zalievku nepotrebuje.
Rajciny si zvyknem dvat bokom, a prihodit pred jedenim, ale pridavam k nim cibulku a jemny ocot, sol a korenie.
Ten zrnny zaklad mozes varit v ochutenej vode (ak pouzivas bujon), tak tiez dostane chut. Bylinky tomu daju tiez vonu.
Poskusaj, co ti bude chutit, casom najdes dobre kombinacie.
Neboj sa pouzivat rozne korenie, provensalske, talianske, cajun, poskusaj rozne zmesy, alebo si doma miesaj.
@veselo_neveselo ďakujem moc. Lebo ja nemám vôbec fantáziu vo vareni
sendvice na milion sposobov. salat. neviem co nevarene? aj omeleta sa vari.
sendvice na milion sposobov. salat. neviem co nevarene? aj omeleta sa vari.
@natalka13 nevšedné myslím že nie klasický varený obed. Ten si dám večer.
Ešte môžeš napríklad šalátovú zmes uhorku paradajku a do toho nejaký tunaikvy šalát
Alebo tortilly plnené mäsom tuniakom syrom praženicou.
V dmke je šošovicovo-cícerový kuskus. Stačí zaliať vodou z rýchlovarnej kamvice a niečo k tomu primiešať. Veľa bielkovín. Ja si k tomu dám ten tuniakový šalát rio mare a najedená na dlho.
No ja sa často v práci predstavujem na chrumkach, Margotke, Kofilke, banán. Ak majú v ponuke nieco, čo mám rada objednám si. Manžel len krúti hlavou v praci, že nič nechcem.
Cestovinovy salat s kuratom, kuskusovy/bulgurovy/quinoovy salat s cicerom a roznymi syrmi, toasty ak nechces “varti”, plnena tortilla
Nám teraz na jar zachutili tie "hotové" šaláty, čo majú v Lidli.
Majú rôzne a už len v podstate vysypem zo sáčku (ja aj opláchnem, hoci píšu, že netreba). A vždy dochutím ináč.
Základ je vždy olivový olej, trošku soli a citrónovej šťavy.
No a potom tie bylinky, ako píšu baby. Minule sme mali s mozzarellou, potom s balkánskym syrom, tiež som k tomu raz prihodila za dve hrste baby špenátu a cherry rajčiny, potom tuniaka z konzervy vo vlastnej šťave... Raz som dokonca z toho robila niečo na štýl "poké", lebo nám zostala ryža z predošlého dňa, tak som ju zohriala, zmiešala s tou zeleninou a na vrch som šupla plátok grilovaného kuracieho prsíčka. Dieťa sa až zalizovalo. Dieťaťu aj mne to veľmi takto chutí a aj zasýti. A v tomto teple sa nám iné nežiada. Chlap si robí vtedy svoje, on je mäsožravec.

nieco na sposob fasirka a meso? pecene kura s ryzou? pecene veci nemaju tendenciu sa rychlo kazit, skor omackoidne