Majú rôzne druhy cestovín rôznu chuť?
Ahojte ženy, pomôžte nám vyriešiť dilemu. Ja tvrdím, že cestoviny chutia rovnako. Môj muž tvrdí, že každé chutia inak. Bavíme sa len o tvare, nie o zložení a podobne. 😄 Týždeň sa kvôli tomu "hádame"
jasnacka, ze chutia inak, hlavne lacne a drahsie (bez vajickove a vajickove) je velky rozdiel, plus z akej psenice su urobene
tvoj muz ma pravdu
Podľa ma majú inú chuť 🤣 nezjem nič iné okrem špagiet a aj to len jeden určitý druh.
Čisto chuť nie, od toho istého výrobcu je to ten istý recept ale môže to ovplyvniť pocit podľa toho koľko omáčky sa na tom zachytí alebo ako sa to je.
@lucik194 bavíme sa len o tvare, nie o zložení 🙂
Keď sa bavíme o tvare, rôzne tvary rôzne nasávajú omáčku, takže aj keď v ceste rozdiel nie je, vo výslednom jedle byť môže.
@thereisabear to áno, máme vyhradený tvar na každé jedlo 😄 ale či si dám čistú špagetu, alebo fussilu chuti mi to rovnako
Tak pre mňa chutia inak resp. Iný zážitok z chuti mám
Chuť majú rovnakú, ale ja mám tiež vyhradené cestoviny, ktoré používam k určitým jedlám. S bolonskou omáčkou by som si nedala penne, ale špagety. Minule som robila cestovinový šalát s kuracím mäsom a zeleninou a volala som mužovi, nech kúpi tie mašličky farfalle, že ostatné cestoviny, čo sme mali doma sa mi k tomu nehodili, ale on že mám dať aj penne 😅. Alebo k paprikášu sa hodia z cestovín len kolienka.
Nie, cisto len cestovina, bez omacky chuti rovnako. Ved je to z toho isteho cesta, len tvar je iny.
Potom je ale rozdiel napr. v znackach, z akej su muky a samozrejme, co ku ktorej cestovine podavas. Ale cisto len tvar sa chutou nelisi.
PS. Tiez sa moj chlap o tom so mnou hadal, ze kazdy tvar chuti inak 🙂
Chutia rovnako. Ale ja presne viem, čo myslím. Mne sa nehodia napríklad určité cestoviny k určitým jedlám a musím mať tie, na ktoré som zvyknutá, inak by to pokazí celé jedlo 😀
majú všetky rovnakú chuť...
iné sú od iného výrobcu... napr. špagety z jednoty - jednotárske a zn. Panzáni
to som prehliadla, ale jasnacka, ze maju v konecnom dosledku roznu chut, kvoli vyrobcovi, nie je muka ako muka
mozu byt semolinove vrtule od jedneho a potom od druheho vyrobcu tiez vrtule a nechutia rovnako
Autorka, čisto teoreticky máš pravdu, je to ta istá chuť, ale pre náš mozog je to predsa len trocha iná chuť, iný zážitok, ako pisali vyššie. To je ako keď to isté víno naleješ do horčicoveho pohára, nikdy nebude to tak chutiť, ako keď si dáš z pohára na víno.
Cestoviny nemajú žiadnu chuť :D
Teoreticky by cestoviny od jedného výrobcu s rovnakým zložením mali chutiť rovnako. Ale prečo sa potom robí toľko rôznych druhov? Vieš si predstaviť, dať si nedeľný vývar a mať v ňom namiesto tenkých rezancov napríklad kolienka? Cestoviny navyše jedávame väčšinou s omáčkami a každý tvar na sebe zachytí iné množstvo omáčky... Ďalšia vec je ten "psychologický efekt", kedy sú niekomu niektoré cestoviny nesympatické, napríklad preto, že ich má spojené s negatívnym zážitkom (makaróny zo školskej jedálne atď.)
No podla mna chutia rozne tvary rozdielne (su tam ale len minimalne rozdiely)- je to aj samotnym tvarom-predsa len kazdy tvar ma inu dobu varenia a inu schopnost nasavania vody...
Každá chutí inak, špegaty sú jemnejšie, pričom napr duté rurky (penne) su také drsnejšie, ku špagetám by som ešte vedela pripojiť kolienka, vrtulky, a motyliky.. zas aj tarhona chutí inak po uvarení, či slovenská rýža, takže áno, muž ma pravdu, že každá cestovina ma inu chut
Mne chutia inak, jedny mam radsej , ine nie
veď je to len múka a voda.A ja teda nevidím rozdiel ani vtedy,keď sú s vajcom alebo bez vajca.Tvar nemá vplyv na chuť ako takú.
O chutovych vnemoch sa vobec neoplati hadat 🙂 To ma proste kazdy nejako a chutovy vnem moze kludne byt ovplyvneny aj zrakom ci hmatom. Tvojmu muzovi mozu realne chutit kazde inac a tebe kazde rovnako a obidvaja mate pravdu 🙂
Ja osobne by som povedala, ze rozdiel medzi tvarmi vnimam. Na niektore tvary mavam realne vacsiu chut ako na ine 🙂
Ked pojdes do Talianska tam maju na kazdy tvar cestovin vlastny recept.
Mozno niektore su aj podobne,ale urcite sa neodlisuju jedine tvarom.
Takze sa to odrazi aj na chuti.
Ale ak mas na mysli tie supermarketove...to je ozaj iba tvar.
Chut rovnaka-v zmysle ,ci kupis biele spagetti,fusili farfale ci pene...chutia rovnako...
Spaödove budu chutit tiez rovnako kruzky ci slize
Vajecne ci bez vajecne...
Urcite to.iste
Chutovo mozu byt odlisne jedine koli zlozeniu.

Chuť nie, ale je to iný zážitok, na ktorom niekomu záleží a niekomu nie.