icon

Mám zakrývať vývar pokrievkou pri varení?

vasjar
25. feb 2024

?

Strana
z2
babulkomale
25. feb 2024

@vasjar nie

denisah6
Autor odpoveď zmazal
maryetta
25. feb 2024

Ja nechavam len malicko odkrytu.

viestta
25. feb 2024

Zakryvam, ale nechavam "pootvorene"

maminkadeticiek
25. feb 2024

Da mi niekto dovod preco nezakryvat?Preco nechat vyvarat vodu vonku a doplnat ju?

patka06
25. feb 2024

Vždy varím zakrytý na úplne malom plameni.

mirage
25. feb 2024

@maminkadeticiek varieva sa nezakryty, ked chces zredukovat mnozstvo, ale chces viac chutovo vyraznu tekutinu, do omacok a ako zaklad do inych jedal.

tani777
25. feb 2024

Zakryty,ked zacne vriet,necham chvilu odkryty,kedze penu nezbieram-aby som nepozbierala vsetko dobre,co sa mi vyvari..ked sa pena rozpusti,stiahnem,prikryjem-ale necham pootvoreny,a varim dalej

maminkadeticiek
25. feb 2024

@mirage Ok,rozumiem vysvetleniu.Zaroven vsak mozem.povedat ze ak date dostatok masa,zeleninu a dobre dochutite nie je potrebne vyvarat ziadnu vodu.

liv1
25. feb 2024

@tani777 vyvari sa ti akurat vyzrazana bielkovina z masa. Kludne zbieraj, je to priam ziaduce

vyrovnanaosoba
25. feb 2024

@denisah6 to musíš byť veľmi bohatá, variť vývar celú noc 🤭 a nie, neodparí sa voda, keď nie zakrytá, ja varím tak 5 hodín a je dobrý silný.

zuzanazu85
25. feb 2024

Len trošku odkrytú pokrievku nechávam, šetrí to energie a vývaru úplne stačia 2 hodinky.

mirage
25. feb 2024

@vyrovnanaosoba tak asi nejakym zazrakom sa u nas voda odparuje, ked varim nezakryty, ved to je fyzika 🙂

ku_uk
25. feb 2024

Robím vyvar v tlakovom hrnci. To je iná dimenzia, ani 10hodinivy pomaly varený tak nechuti. Ale predtým som varila poodkrytym voda

vyrovnanaosoba
25. feb 2024

@mirage ako odparí sa, ale nie toľko, aby trebalo dolievať.

mirage
25. feb 2024

@ku_uk hm, mala som tlakový hrniec, a polievka z neho sa nechytala na pomaly ťahaný vývar, to bola len teplá osolená voda, aj keď tam bolo všetko, čo dávam do bežného vývaru.

liv1
25. feb 2024

@mirage tiez sa mi nechce verit, navyse pre naozaj kvalitny vyvar nielen chutovo je dobre aby nevrel.

vyrovnanaosoba
25. feb 2024

@mirage presne tak. Vývar sa v tlakovom nerobí

ku_uk
25. feb 2024

@mirage jasne 😁 a potom si sa zobudila

basulaak
25. feb 2024

@vasjar varim v kuchte.

ku_uk
25. feb 2024

@vyrovnanaosoba moja osolena hovädzia voda

vyrovnanaosoba
25. feb 2024

@ku_uk tak jedno je fotka a druhé chuť. Ale na výzor je pekná.

kukulienka999
25. feb 2024

Tiež robím v tlakovom…neda sa to porovnať, chut uolne z kostí vytiahnuta. Tlakovy nosim aj na chaty a prázdne hrnce sú výsledok od kamosou, že chuti

kukulienka999
25. feb 2024

@kukulienka999 kamosov

ku_uk
25. feb 2024

@vyrovnanaosoba tak nikoho neprehovaram, ja som to napísala autorke príspevku. Ale viem to porovnať, už nejakú dobu som sa snažila urobiť vyvar ako od babičky, aj som tu kopec príspevkov pridala lebo mi tam niečo chýbalo a babka tým že zomrela mi nikdy nedala “recept” potom mi viestta poradila upiecť kosti v rúre a to áno, keď mám čas a chut tak idem do toho. Ale v tlakovom mám za hodinu až 2 taký vyvar že dovi

nikpa
25. feb 2024

@ku_uk no tak toto jej ako maľovaný obraz, mňam. A takýto vývar nemôže chutiť inak ako vynikajúco. Musim aj ja skúsiť v tlakovou hrcni. Koľko ho tam zvykneš variť?

mirage
25. feb 2024

@ku_uk netreba byť útočný, varenie je vec, ktorú neoklameš. Všetky tie dobré reštaurácie, domáce kuchyne, nikto nevarí vývar v tlakovom hrnci, pozri kuchárky od Rettigovej, Julie Child, naše staré slovenské kuchárky. Dobrý vývar ťaháš hodiny.

ku_uk
25. feb 2024

@nikpa Tak podľa toho, aké masko a kosti, slepacia je aj po hodine dobrá, ale nechavam tak 2
Hodinky, nech to je ešte lepsie… a pri odpúšťaní treba byt opatrný a vypúšťať veelmi pomaličky tlak, lebo sa môže vyvar zakalit zbytočne. Keď vypúšťam pomaly tak je priezračný, vždy ho scedim cez sitko, lebo tam pláva ta bielkovina. Ja si tlakac nedám dopustiť. Šetrí mi to čas a aj energie

ku_uk
25. feb 2024

@mirage Stačí rešpektovať iný názor a iné životne skúsenosti, to je všetko co som tym chcela povedať.☺️ vy si varte aj 20 hodin, úplne v pohode a verim vám že musí byt vynikajúca polievocka…a že neveríte vy mne to mna nemusí trápiť, hlavne že v rodine sa hlavne moji súrodenci s ich detickami vedia zavďačiť prázdnymi hrncami a mna to baví raz za čas ich pozvať k nedeľnému obedu❤️

oli18
25. feb 2024

Zakryty
Mam sklenenu pokrievku, takze vidim, ako vrie. Vriet ma uplne pomaly.

Strana
z2