Mám zakrývať vývar pokrievkou pri varení?
?
Ja nechavam len malicko odkrytu.
Zakryvam, ale nechavam "pootvorene"
Da mi niekto dovod preco nezakryvat?Preco nechat vyvarat vodu vonku a doplnat ju?
Vždy varím zakrytý na úplne malom plameni.
@maminkadeticiek varieva sa nezakryty, ked chces zredukovat mnozstvo, ale chces viac chutovo vyraznu tekutinu, do omacok a ako zaklad do inych jedal.
Zakryty,ked zacne vriet,necham chvilu odkryty,kedze penu nezbieram-aby som nepozbierala vsetko dobre,co sa mi vyvari..ked sa pena rozpusti,stiahnem,prikryjem-ale necham pootvoreny,a varim dalej
@mirage Ok,rozumiem vysvetleniu.Zaroven vsak mozem.povedat ze ak date dostatok masa,zeleninu a dobre dochutite nie je potrebne vyvarat ziadnu vodu.
@denisah6 to musíš byť veľmi bohatá, variť vývar celú noc 🤭 a nie, neodparí sa voda, keď nie zakrytá, ja varím tak 5 hodín a je dobrý silný.
Len trošku odkrytú pokrievku nechávam, šetrí to energie a vývaru úplne stačia 2 hodinky.
@vyrovnanaosoba tak asi nejakym zazrakom sa u nas voda odparuje, ked varim nezakryty, ved to je fyzika 🙂
Robím vyvar v tlakovom hrnci. To je iná dimenzia, ani 10hodinivy pomaly varený tak nechuti. Ale predtým som varila poodkrytym voda
@mirage ako odparí sa, ale nie toľko, aby trebalo dolievať.
@mirage presne tak. Vývar sa v tlakovom nerobí
@vyrovnanaosoba moja osolena hovädzia voda
@ku_uk tak jedno je fotka a druhé chuť. Ale na výzor je pekná.
Tiež robím v tlakovom…neda sa to porovnať, chut uolne z kostí vytiahnuta. Tlakovy nosim aj na chaty a prázdne hrnce sú výsledok od kamosou, že chuti
@kukulienka999 kamosov
@vyrovnanaosoba tak nikoho neprehovaram, ja som to napísala autorke príspevku. Ale viem to porovnať, už nejakú dobu som sa snažila urobiť vyvar ako od babičky, aj som tu kopec príspevkov pridala lebo mi tam niečo chýbalo a babka tým že zomrela mi nikdy nedala “recept” potom mi viestta poradila upiecť kosti v rúre a to áno, keď mám čas a chut tak idem do toho. Ale v tlakovom mám za hodinu až 2 taký vyvar že dovi
@nikpa Tak podľa toho, aké masko a kosti, slepacia je aj po hodine dobrá, ale nechavam tak 2
Hodinky, nech to je ešte lepsie… a pri odpúšťaní treba byt opatrný a vypúšťať veelmi pomaličky tlak, lebo sa môže vyvar zakalit zbytočne. Keď vypúšťam pomaly tak je priezračný, vždy ho scedim cez sitko, lebo tam pláva ta bielkovina. Ja si tlakac nedám dopustiť. Šetrí mi to čas a aj energie
@mirage Stačí rešpektovať iný názor a iné životne skúsenosti, to je všetko co som tym chcela povedať.☺️ vy si varte aj 20 hodin, úplne v pohode a verim vám že musí byt vynikajúca polievocka…a že neveríte vy mne to mna nemusí trápiť, hlavne že v rodine sa hlavne moji súrodenci s ich detickami vedia zavďačiť prázdnymi hrncami a mna to baví raz za čas ich pozvať k nedeľnému obedu❤️
Zakryty
Mam sklenenu pokrievku, takze vidim, ako vrie. Vriet ma uplne pomaly.


@vasjar nie