icon

Marcipánové torty 2 - fotopostupy, recepty

peroli
30. máj 2012

Všechny možné foto-postupy, recepty na krémy a dorty sem... 😉

peroli
autor
6. júl 2012

jahůdky..

peroli
autor
6. júl 2012

medvídek 1/4..

peroli
autor
6. júl 2012

medvídek 2/4..

peroli
autor
6. júl 2012

medvídek 3/4..

peroli
autor
6. júl 2012

medvídek 4/4..

mishulle
8. júl 2012

@peroli asi jsem telátko, ale to u té první kytičky ten první kvítek navlíknu a složím a zbytek už jen navlíkám a "umačkávám" kolem tý kuličky

peroli
autor
8. júl 2012

@mishulle jestli myslíš hned ten první příspěvek na první stránce tak já myslím že jo.. ale fundovanější bude asi spíš @pristela @jakelina @vecernici a spol.. tak třeba poradí ony.. 😉

jakelina
8. júl 2012

@mishulle ano, dáš si kuličku hmoty na drátek a necháš přes noc zaschnout, aby ti to nesjíždělo a pak vykrajuješ ty okvětní lístky a tvaruješ kolem toho středu. Semtam potřeš vodou nebo jedlým lepidlem, aby ti to drželo u sebe a pak můžeš sušit vzhůru nohama, zapíchnout do něčeho - třeba polystyrenu a nebo dát do nějakého tvarovače - třeba plato od vajíček a ten drátek propíchnou skrz něj.

mishulle
9. júl 2012

@jakelina moc děkuju, už jsem to našla na youtube

monkka21
14. júl 2012

ahojte.som tu nova a v peceni uplny zaciaocnik.prisla som si po radu,ze ci ste uz niektora robili tortu v tvare muzskeho penisu 😀 sestra bude mat narodky a chcela by som jej nieco take spravit.budem vdacna za kazdy recept a postup.

dadka212
15. júl 2012

@monkka21 ahoj ja som robila https://www.facebook.com/media/set/?set=a.41041...
gulky som urobila v malých miskách a urobila som plát na plechu dala na seba pásiky a orezala, omaslovala no a potom som už ozdobovala...

mamina1978
16. júl 2012

Inspiracia z internetu.................... 😉 🙂

mamina1978
16. júl 2012

Stojan na POPS........ 😉 🙂

mamina1978
16. júl 2012

Bonboniera.............................. 😉 🙂

mrnous81
16. júl 2012

ahoj,v dortech jsem samouk a začátečník,na svém kontu jich mám všeho všudy asi 10 kusů.Kamarádka mě poprosila,zda bych jí neupekla dort pro jejího klučinu k 8.narozeninám - zadání je vojenská tématika.Takže nějaký vojáček s pistolý,popřípadně ještě tank nebo dělo 😉 Neměl by někdo z Vás nějaký nápad,nejlépe i fotopostup ??? Předem moc děkuji.

jakelina
16. júl 2012

@mrnous81 nakoukni na postupy na Dortománii, tam jich je spousta. 😉

dm1
17. júl 2012

tvaricka

iwulka23
20. júl 2012

Babenky,nenašiel by sa nejaký fotopostup-JEDNODUCHY..na MINNIE??

reruna
25. júl 2012
vera_vila
27. júl 2012

Bílý korpus z celých vajec - krásně nadýchaný, není problém mouku nahradit kakaem nebo ořechy či kokosovou moučkou a tím obměnit... krásně naskočí, je lehký, křehký, dá se mramorovat... klidně možno šlehat i dýl, já čas nehlídám...
# 200g krupicového cukru
# 4 vejce
# 100g mléka
# 100g oleje
# 290g polohr. mouky
# 1/2 prdopeč
# citr. kůra, vanilkový cukr
# - ušleháme celá vejce s cukrem (8min!), přidáme ostatní suroviny, pečeme na 180°C

mimcak
27. júl 2012

Ahoj strašne vás obdivujem aké krásne tortičky ste napiekli. 🙂 nadhera 😕 .Ja som uplne začiatočník mám iba 2 za sebou no celkom ma to baví,síce boli len take poťahované z maršmalow cukríkou,ale celkom sa podarili.No boli ,len biele,alebo posipané cukrikmi a dozdobené plnkou.Preto by som na vás mala otázočku ,aké farby používate na farbenie ozdôb a tort. Napr.urobím motýlika a chcem ho nejako vyfarbiť farebne nie jednofarebne. Alebo napr.urobiť červenú jahodu aku farbu do nej. Čítam vás už dlchšie no nikde som na to nejako nenatrafila.Pozerala som aj po nete no nevyznám sa v tom 😖 Gelové farby ,práškové.......,ale ktorá sa používa načo??? 😨 Chcem si niečo objednať z netu no neviem aké potrebujem a ktoré su dobré.Prosím poradte. A na akej stráneke ich kupujete..Vopred vám ĎAKUJEM a ešte jedna otázočka čím pripevnujete kvietky a postavičky o tortu aby to držalo.Používate nato to potravinárske lepidlo? Ja som to skúšalo cukrovou vodou,ale to mi nejako moc nedržalo,asi zlý pomer ,alebo čo? 😖

dadka212
27. júl 2012

@mimcak farby na farbenie hmoty sú najlepšie gélové a na suché farbenie a malovanie na torte sú najlepiše práškové....

mimcak
29. júl 2012

Ďakujem,a ked potrebujem namalovať oči a kolesa.Mám v pláne vláčik Tomáš.Použijem tu práškovu a ta sa nejako aj riedi,alebo iba tým práškom malujem?

dadka212
29. júl 2012

@mimcak riedi sa alkoholom vodkou napríklad, alebo aj vodou

mates22
29. júl 2012

@vecernicci mně to nefunguje ☹

vecernicci
29. júl 2012

@mates22 jasně, hodím to ještě jednou 😉 http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread...

mimcak
29. júl 2012

@dadka212 ďakujem za radu 😵 🙂 ,,

vcielka20
29. júl 2012

@peroli Ahoj robiš tieto postavičky i na predaj??