icon

Marcipánové torty 2 - fotopostupy, recepty

peroli
30. máj 2012

Všechny možné foto-postupy, recepty na krémy a dorty sem... 😉

votrelcek
12. feb 2013

ahojte, nie som taka proficka v robeni tort ako vy tu kocky 🙂 chcela by som syncekovi k roku spravit torticku vlacik, viete mi niekto poradit nej.stranku s fotopostupom? dakujem

lucula73
12. feb 2013

@votrelcek skus sa opýtať v tejto teme..tu sú len recepty,teda povodne mali byť,aby to bolo prehľadnejšie......v tej druhej teme je diskusia......a napíš konkretne,aký vláčik?tomáš,či nejaký uni???
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/

votrelcek
13. feb 2013

@lucula73 dakujem skusim

hankyt
15. feb 2013

@hankyt cukrove vselico

lienka55
15. feb 2013

maminky cukrarky,potrebovala by som od vas pomoc,sestra sa dala na pecenie torticiek,cize je zaciatocnicka a chcela by pre syna urobit torticku s korytnackami,viete mi sem dat postp,navod,link ako si vymodeluje korytnacky,dakujem vam pekne.taketo nieco

ttammka
15. feb 2013

ahojte...chcem sa spytat nemate niekto recept na tortu,ktora je na strane 13???tak z lentiliek, cokolady atd..
dakujem

jakelina
15. feb 2013

@ttammka tu nahoře, to upečeš korpus, potřeš krémem nebo čokoládou a uděláš si ty dílky a zdobíš podle chuti. Tím co doma máš a nebo máte rádi.

luciahromadkova
15. feb 2013
lienka55
15. feb 2013

@luciahromadkova dakujem pekne

slnecnice1
17. feb 2013

@zumamina dnes sme prave robili cesto a skusali prve kvietky. Da sa s nim super pracovat, tak skus 🙂

ttammka
18. feb 2013

@jakelina dakujem za odpoved...ale ja som uplna zaciatocnicka v peceni torticiek a zatial ich peciem len podla receptov a chcela by som aj tuto upiect ale neviem ako tak preto zhanam recept a hladala som snad vsade ale nikde ho nemozem najst preto som sa obratila na tuto stranku...

jakelina
18. feb 2013

@ttammka není vůbec zač 😉

darinamilacova
19. feb 2013

@mamina1978 velmi pekné... 🙂

darinamilacova
19. feb 2013

krásne šikovné ručičky... 🙂

lokalistin
20. feb 2013

Ahojte tak vam sem hodim ten recept na dobosku je to od jednej chorvatky a je vyborna

DOBOSKA

Tak som ti to cez google trosku prelozila,no vies jak google preklada,snazila som sa to potom prepisat trosku zrozumitelneejsie,ale ak by si nieco nerozumela tak sa pytaj

Cesto:
9 žĺtky
220 g práškového cukru
9 bielka
180 g múky
Žĺtky s 1/3 práškového cukru vyslahat do peny.
Vaječné bielka so zvysnym práškovým cukrom vyslahat na tuhy sneh , a primiesat opatrne na tri krat muku vareskouZmiesat bielkovu a zltkovu cast.
Nakreslit si na papier na pecenie kruhy ake potrebujes(v recepte pisala,ze robi 25cm)a cesticko natenko na to natriet(2-3mm).Ona pisala,ze jej vyjde asi 10-11 platov, ale sú potom naozaj tenké.
Vo vyhriatej rúre (horný a spodný ohrev) asi 2 min. piecť Ak okraje začnú hnednúť, sú pečené.

Plnka

1/2 litra mlieka
3 žĺtky
45g Maizeny
250 g cukru
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
50 gramov kakaa
V troche mlieka rozmiesat zltka a maizenu.Ostatne mlieko s cukrom, aróma, a kakaom priviest do varu a primiesat zltkovu zmes. Prevarit nechat riadne povarit.
Schladiť na izbovú teplotu
300gr masla vymiesat a pomaly pridavat puding
120 g tmavej čokolády rozpustit vo vodnom kupely a primiesat do kremu(ja cokoladu nalamem na kusky a hodim este do horuceho pudingu miesam kym sa neroztopi a necham potom vychladnut).

Prvý list z cesta na dat na dosku(podlozku na ktorej bude torta) (s papierom na pečenie na vrchu)
Odstráňte papier a potrite tenkou vrstvou kremu.
Ďalšie plat cesta , odstrante papier na pečenie, opäť krém a tak ďalej. Posledná vrstva by mala byť krémová. Posledný list cesta si odlozte.
Dat asi na 1/2 hodiny do chladničky,Potom obrezat(ja neobrezavam ja to tak kremom zatlacim dorovna)a potret boky.Trochu kremu si este nechat pre dekoráciu.

Posledne cesto prisposobit noznicami na velkost torty aj s papierom,dat na pomastenu tortovu podlozku ztiahnut papier
150g cukru skaramelizovať do hneda, zamiešať do 1 veľkorysé lyžičku masla a pár kvapiek citrónovej šťavy. Nechajte variť znova.
Okamžite rovnomerne s maslom natretou paletkou natriet na plat
Namazany Delič torty (16 kusov) vtlacte do karamelu a nechajte vychladnúť po dobu 2 minút nechajte vychladnut. Potom zdvihnite opatrne. Z karamelu teraz s nožom vyrezať jednotlivé trojuholníky.
Nastriekat 16 kusov plnky a na to sregom poukladat tie karamelove trojuholniky
Torta chutí najlepšie, keď to má čas na odpočinok 1-2 deň.

lokalistin
20. feb 2013

Sorry zla tema dal som to aj do receptov 😖

luciahromadkova
26. feb 2013

inspiracie na torty rozne svadobne, detske, na rozne sviatky
http://m.pinterest.com/abitofsugar/

miskak1978
27. feb 2013

moja prva torta

luciahromadkova
28. feb 2013

inspiracie na svadobne, vianocne a ine torty
https://plus.google.com/photos/1155053372915958...

zuzka7512
3. mar 2013

@lamps prosím ťa,ako si uchytím tu stuhu(ten kúsok),keď ju preložím cez mašlu.. 🙂 ..neviem,či si ma pochopila...a potom ju ako pripevníš na tortu???ďakujem...

lamps
3. mar 2013

@zuzka7512 pochopila som, pripevním ju buď špendlíkom alebo obojstrannou lepiacou páskou 😅

zuzka7512
3. mar 2013

@lamps ďakujem... 😉

ivkaivka
4. mar 2013

ahojte, neviete mi poradiť, kde by som našla šablónu na dospelácku botasku? všade nachádzam len bábätkovské. vdaka

blcha
5. mar 2013

nemate neake postupy na psika a aj na mačičku??

elfka.elfka
5. mar 2013

@blcha myslis celu tortu ci len dekoraciu na tortu?

blcha
5. mar 2013

@elfka.elfka myslim len male marcipanove postavicky ako vymodelovat nasla som len jedneho psika 😉

elfka.elfka
5. mar 2013

@blcha ok, nemam pre teba konkretny link, ale ked si das di googlu : cat fondant tak ti vybehne kopec obrazkov... A to iste dog fondant. Tiez na youtube su krasne postupy , videla som tam psika , zadaj to iste a je tam toho veeeela 🙂

mamina1978
11. mar 2013

Moj vlastny postup na topanku ,,high heels´´ aj s konecnou tortickou 😉 🙂