icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

luciahromadkova
24. mar 2013

karamelova slahacka-
2 slahacky 33%, krystalovy cukor 6 lyzic, stužovač do šlahačky /želatinový stužovač za studena Dr. oetker/
zohriat 2 slahacky v jednom hrnci, 6 lyzic krystaloveho cukru upalit v druhom vyssom hrnci, ked bublinkuje naliat teplu slahacku, pozor bublinkuje a velmi aj ked je slahacka zohriata, ked studena este viac, preto vyssí hrniec, potom nechat karamel este rozpustit v tej slahacke na miernom stupni, odstavit, nechat vychladnut a dat do chladu na noc, potom vyslahat so stuzovacom do slahacky 1-2, do torty by som dala 1 stuzovac do slahacky a podla navodu zelatinovy stužovač za studena

tinushka13
25. mar 2013

Kočky poradíte mi krém gaštanové pyré?

jankaviri
26. mar 2013

ahojte dievcata,
poradite mi prosim..kupila som v madarsku smotanu na slahanie,ale je len 30%na..nebude to vadit,ak idem z nej urobit karamelovy krem do torty..nebude riedky?nechcem velmi pridavat maslo..dakujem

jorsulova
27. mar 2013

konecne moja prva vydarena torta, ale krem nebol podla mojich predstav. Chcela by som nejaky lahky ovocny ale zaroven pevny aby netiekol, dajte rady prosim. Hocijaky ovocny

aduskatt
27. mar 2013

@jorsulova super tortusa, len v zlej teme🙂))) debatky a fotecky dielok prosim sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/

jorsulova
27. mar 2013

oki dakujem 🙂

zuzinka1982
27. mar 2013

@dadka212 prosim ta, idem robit cokoladovy korpus na toru- moju prvu, aky rozmer formy mam pouzit na 6 vajicok

zuzinka1982
27. mar 2013

babenky, prosim vas idem robit cokoladovy korpus na tortu- moju prvu, aky rozmer formy mam pouzit na 6 vajicok?dakujem

luciahromadkova
27. mar 2013

torta na sposob schwarzwald, visne a slahacka podla @pristela

Korpus robim ako som pisala bud coko alebo kakaovy mramorak

Plnka :
7dcl višnoveho kompotu
250g práškoveho cukru /alebo podla chuti, ja davam menej /
3dkg Kukuricneho škrobu / može sa dat aj Zlaty klas abo vanilkovy puding/
3 šlahačkové smotany / ja dávam isto viac 4-5 /
5dkg praskoveho cukru / nedávam vobec/
1 vanilinovy cukor / ak viac slahaciek tak 2/
2 stužovace slahacky / ak dava, 4-5slahaciek tak tak isto aj stuzovacov/
rum / nedávam/

Vykôstkované a na polovičky rozdelené višne dať aj so šťavou do hrnca . Pridať kukuričný škrob , práškový cukor , uvariť a nechať vychladnúť.
Šlahačky, vanilinovy cukor a práškový vyšlahať do tuha so stužovačmi .
Korpus pokvapkat rumom , rozotrieť 1/3 višňovej hmoty , na to vyslahanu slahacku, prikryť korpusom a znova opakovať...

luciahromadkova
27. mar 2013

schwarzwald podla nelly75
KORPUS: 1 acidko, 350g krupicového cukru, 3 vajcia, 1 rovná PL sody, 3/4 pohára oleja, 2 PL kakaa, a hrst nastrúhanej alebo nadrtenej čokolády.
Naplň´: 3 šlahačky, 6 stužovačov, 1 kompot vykostkovaných višní, 3 lyžičky solamylu,

Všetky sypké prísady zmiešať, pridať tekuté a zamiešať. formu vymazať tukom a vysypať hrubou múkou. Pečiem pomaly na 150°C. Vychladnutý korpus prerezať na 3 časti a potrieť višňovým želé ( šťava z kompota a 3 lyž. solamylu povariť a nechať vychladnuť).
Zľahka potrieť šlahačkou, naukladať višne potrieť tenkou vrstvou šlahačky položiť korpus, nápln zopakovať.

luciahromadkova
27. mar 2013

orechovy korpus podla@broucek2

8 vajec, 160 g polohrubé mouky, 80 g ořechů a 240 g cukru - dělá se stejně jako piškot
ušlehat sníh, pak přidat cukr, žloutky a na konec mouku a ořechy
je to piškotové těsto a tato dávka je do 24 cm kulaté formy a světlý korpus dělám stějně, jen místo 8 dkg ořechů dám 8 dkg polohr. mouky. Jeho nevýhoda je, že moc neváží, tekže dorty na váhu z něj nejsou výhodou

luciahromadkova
27. mar 2013

puncove rezy

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35740

podla @vlada111 - rozvar- dávam do neho okrem tej klasiky ešte kocku masla a citr. a pomarančovú šťavu

luciahromadkova
27. mar 2013

recept na korpus podla @jakelina
Do šlehače dáme 6 vajíček, špetku soli a 250 g cukru krupice, necháme vyšlehat do tuhé pěny, ručně metličkou tam zašlehám dvě lžíce oleje a 110 gramů hladké a 110 gramů polohrubé mouky a v mouce rozmíchám 1/3 prášku do pečiva. Peču na 150 stupňů a pouštím ventilátor.
Na kakao odeberu mouku, na ořechovou verzi nechávám mouky stejně a přidám trochu ořechů, nevážila jsem, jenom tak odhadem.

krista1
28. mar 2013

Ahoj,jsem amatérka, už asi dva tři roky peču obyčejný dort z piškotu ozdobený jen krémem. Mohly byste mi prosím poradit, mám takový problém. Letos má tchýně 50 a chtěla bych,aby se mi konečně povedl. Vždycky mi těsto v troubě spadne. Můj recept je 8vajec,8lžic cukru,8lžic Pol.mouky a půl kypřícího prášku. Vyšlehám žloutky s cukrem do pěny, vmíchávám mouku a nakonec lehce vmíchám zvlášt vyšlehaný bílek, peču na 180st. a i když ten korpus nechám dojít v troubě,vím,že se nesmí hned vytahovat,tak i v troubě mi vždycky prostředek spadne
Poradíte mi prosím? Děkuji moc předem za rady.

jakelina
28. mar 2013

@krista1 když korpus spadne, tak je málo upečený. Vyzkoušej třeba nějaký jiný recept.

jakelina
28. mar 2013

@krista1 pečeš i na vysokou teplotu. Maximálně 150 stupňů, raději dýl a při menší teplotě a nevymazávej boky formy, až ho vytáhneš z trouby, nechej trochu vychladnout, já ho vezmu a celý i s formou převrátím na pečící papír a nechám tak chvilku ležet, on se vyrovná a pak otočím, nožem objedu okraje formy, vyklopím a je.
Dělám recept co jsem psala o příspěvek výš. Ale i jiné, je jich spousta.

krista1
29. mar 2013

@jakelina díky moc,zkusím teda jiný recept,už jsem z toho na nervy,že se mi to pokaždé takhle stane,navíc je fakt upečený a i tak spadne v troubě.Ale zkusím dát na tvou radu a upeču jiný🙂

trnka77
30. mar 2013

@mishulle ahoj,koľko cukru dávaš do višnového krému?

zuzana_1
30. mar 2013

Baby pomooc. Viem ze je to mimo,ale surne potrebujem recept na grilazky bez orechov. Mate niektora prosiiiim?

love232
30. mar 2013

@dadka212 ahoj ten pribinackovy krem je chutovo aj "kvalitou " ako ozaj prinak??

love232
30. mar 2013

@aduskatt na svete sa mi paci taka masla okolo tej torty ;)) to normalne tak pekne drzi len ked to prilepim s vodou

aduskatt
30. mar 2013

@love232 ano je ten krem ako Pribinak, marcipanova masla drzi vodou🙂
ak mas este otazky, presun sa, prosim, sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/
na tejto stranke nediskutujeme, aby sme rychlo nasli recept, ked treba🙂)) dik

luciahromadkova
30. mar 2013

recept na roladu od@jakelina

upečeš, nemusíš rolovat, jenom necháš vychladnout. Dělám ji dvacet let a nikdy mi nepraskla.
5 vajíček
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa nebo ořechů
když chceš světlou verzi, tak dáš 7 lžic polohrubé mouky
špetka soli do bílků

Ušlehat bílky, žloutky ušlehat s cukrem a postupně po lžičích zašlehat mouku a když děláš kakaovou nebo ořechovou ty ořechy. Nalít na pečící papír.Peče se do růžova při 170 stupních, nepřesušit, ještě dojde na plechu. Nemotat

iwuska7
31. mar 2013

@dadka212 ahoj dadka k tomu pribinacikovi sa mozem spytat? ide tam kysla smotana? a tie creme ole uz urobene ci len vysypany prasok?

jakelina
31. mar 2013

@iwuska7 smetanu můžeš dát a nemusíš a jenom vysyp prášek

love232
1. apr 2013

@dadka212 na ten pribinackovy krem myslis dve slahackove smotany?

lokalistin
1. apr 2013

Nebeska amarettini torta

Cesto:
250g muky
1/2 cl PDP
75g cukru
1 balik Bourbon Vanilkovy cukor
3 zltka
175g masla

Napln:
250g Amarettini(ja davam polku amarettini a polku piskoty,lebo mi to bolo moc sladke)
5PL amaretto
2pohare jablkove kompotu(tu v nemecku su kompoty ako vyziva s malymi kuskami,takze ked chcete domaci dajte jeden pohar kompotu a jeden vyzivy ja tak robim nech je stavnaty)

Vrch:
3 bielka
125g cukru

a mozte si odlozit trosku amarettini pomrvene navrch na ozdobu,alebo mandlove lupienky

Muku s pdp zmiesame a dame do misky.pridame ostatne ingrediencie a vymiesame k fajnej posypke. 2/3 rozdelime na dno tortovej formy(26priemer)a pritlacime. Z ostatku vytvorima asi 2-3cm vysoky kraj.Amarettini a piskoty rozdrvime a rozdelime na cesto,pokvapkame amarettom a rozotrieme na to kompot.Vlozime do truby a pecieme asi 20 minut pri 160°C .Vyslahame bielka potroche prisypavame cukor ,natrieme na kompot posypeme mandlami,alebo amarettinami(nemusime) a dame zase zapiect pri rovnakej teplote este asi 15 minut.
Dobru chut!
prekladala som to z nemciny,tak dufam,ze sa to da pochopit.Ja som teraz davala namiesto masla margarin,ale nepaci sa mi to cesto,lepsie je s maslom, lepsie ztuhne

mata77
1. apr 2013

Ahojte zienky, chcem Vas poprosit o radu, pripadne skusenosti s gelovymi farbami Modecor v tube
http://www.pekarenjuno.sk/index.php?route=produ...
Myslite, ze budu vhodne na farbenie potahovky z MMF? Peciem len prilezitostne pre deti, tak by mi vyhovovali, ze su mensie. Mam uz odskusane gelovky sugarflair, su dobre , no pre mna velke a urcite ich nespotrbujem. Vopred dakujem 🙂

elzamalinova
4. apr 2013

super super super-proste úžasné recepty

zuzkat1
10. apr 2013

@dadka212 prosim ta ten pribinacikovy krem nemoze byt bez toho creme ole? Ked dam na korpus nevyteka?... Dakujem