Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty
ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂
Kočky poradíte mi krém gaštanové pyré?
ahojte dievcata,
poradite mi prosim..kupila som v madarsku smotanu na slahanie,ale je len 30%na..nebude to vadit,ak idem z nej urobit karamelovy krem do torty..nebude riedky?nechcem velmi pridavat maslo..dakujem
@jorsulova super tortusa, len v zlej teme🙂))) debatky a fotecky dielok prosim sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/
oki dakujem 🙂
@dadka212 prosim ta, idem robit cokoladovy korpus na toru- moju prvu, aky rozmer formy mam pouzit na 6 vajicok
babenky, prosim vas idem robit cokoladovy korpus na tortu- moju prvu, aky rozmer formy mam pouzit na 6 vajicok?dakujem
torta na sposob schwarzwald, visne a slahacka podla @pristela
Korpus robim ako som pisala bud coko alebo kakaovy mramorak
Plnka :
7dcl višnoveho kompotu
250g práškoveho cukru /alebo podla chuti, ja davam menej /
3dkg Kukuricneho škrobu / može sa dat aj Zlaty klas abo vanilkovy puding/
3 šlahačkové smotany / ja dávam isto viac 4-5 /
5dkg praskoveho cukru / nedávam vobec/
1 vanilinovy cukor / ak viac slahaciek tak 2/
2 stužovace slahacky / ak dava, 4-5slahaciek tak tak isto aj stuzovacov/
rum / nedávam/
Vykôstkované a na polovičky rozdelené višne dať aj so šťavou do hrnca . Pridať kukuričný škrob , práškový cukor , uvariť a nechať vychladnúť.
Šlahačky, vanilinovy cukor a práškový vyšlahať do tuha so stužovačmi .
Korpus pokvapkat rumom , rozotrieť 1/3 višňovej hmoty , na to vyslahanu slahacku, prikryť korpusom a znova opakovať...
schwarzwald podla nelly75
KORPUS: 1 acidko, 350g krupicového cukru, 3 vajcia, 1 rovná PL sody, 3/4 pohára oleja, 2 PL kakaa, a hrst nastrúhanej alebo nadrtenej čokolády.
Naplň´: 3 šlahačky, 6 stužovačov, 1 kompot vykostkovaných višní, 3 lyžičky solamylu,
Všetky sypké prísady zmiešať, pridať tekuté a zamiešať. formu vymazať tukom a vysypať hrubou múkou. Pečiem pomaly na 150°C. Vychladnutý korpus prerezať na 3 časti a potrieť višňovým želé ( šťava z kompota a 3 lyž. solamylu povariť a nechať vychladnuť).
Zľahka potrieť šlahačkou, naukladať višne potrieť tenkou vrstvou šlahačky položiť korpus, nápln zopakovať.
orechovy korpus podla@broucek2
8 vajec, 160 g polohrubé mouky, 80 g ořechů a 240 g cukru - dělá se stejně jako piškot
ušlehat sníh, pak přidat cukr, žloutky a na konec mouku a ořechy
je to piškotové těsto a tato dávka je do 24 cm kulaté formy a světlý korpus dělám stějně, jen místo 8 dkg ořechů dám 8 dkg polohr. mouky. Jeho nevýhoda je, že moc neváží, tekže dorty na váhu z něj nejsou výhodou
puncove rezy
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35740
podla @vlada111 - rozvar- dávam do neho okrem tej klasiky ešte kocku masla a citr. a pomarančovú šťavu
recept na korpus podla @jakelina
Do šlehače dáme 6 vajíček, špetku soli a 250 g cukru krupice, necháme vyšlehat do tuhé pěny, ručně metličkou tam zašlehám dvě lžíce oleje a 110 gramů hladké a 110 gramů polohrubé mouky a v mouce rozmíchám 1/3 prášku do pečiva. Peču na 150 stupňů a pouštím ventilátor.
Na kakao odeberu mouku, na ořechovou verzi nechávám mouky stejně a přidám trochu ořechů, nevážila jsem, jenom tak odhadem.
Ahoj,jsem amatérka, už asi dva tři roky peču obyčejný dort z piškotu ozdobený jen krémem. Mohly byste mi prosím poradit, mám takový problém. Letos má tchýně 50 a chtěla bych,aby se mi konečně povedl. Vždycky mi těsto v troubě spadne. Můj recept je 8vajec,8lžic cukru,8lžic Pol.mouky a půl kypřícího prášku. Vyšlehám žloutky s cukrem do pěny, vmíchávám mouku a nakonec lehce vmíchám zvlášt vyšlehaný bílek, peču na 180st. a i když ten korpus nechám dojít v troubě,vím,že se nesmí hned vytahovat,tak i v troubě mi vždycky prostředek spadne
Poradíte mi prosím? Děkuji moc předem za rady.
@krista1 pečeš i na vysokou teplotu. Maximálně 150 stupňů, raději dýl a při menší teplotě a nevymazávej boky formy, až ho vytáhneš z trouby, nechej trochu vychladnout, já ho vezmu a celý i s formou převrátím na pečící papír a nechám tak chvilku ležet, on se vyrovná a pak otočím, nožem objedu okraje formy, vyklopím a je.
Dělám recept co jsem psala o příspěvek výš. Ale i jiné, je jich spousta.
Baby pomooc. Viem ze je to mimo,ale surne potrebujem recept na grilazky bez orechov. Mate niektora prosiiiim?
@love232 ano je ten krem ako Pribinak, marcipanova masla drzi vodou🙂
ak mas este otazky, presun sa, prosim, sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/
na tejto stranke nediskutujeme, aby sme rychlo nasli recept, ked treba🙂)) dik
recept na roladu od@jakelina
upečeš, nemusíš rolovat, jenom necháš vychladnout. Dělám ji dvacet let a nikdy mi nepraskla.
5 vajíček
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa nebo ořechů
když chceš světlou verzi, tak dáš 7 lžic polohrubé mouky
špetka soli do bílků
Ušlehat bílky, žloutky ušlehat s cukrem a postupně po lžičích zašlehat mouku a když děláš kakaovou nebo ořechovou ty ořechy. Nalít na pečící papír.Peče se do růžova při 170 stupních, nepřesušit, ještě dojde na plechu. Nemotat
Nebeska amarettini torta
Cesto:
250g muky
1/2 cl PDP
75g cukru
1 balik Bourbon Vanilkovy cukor
3 zltka
175g masla
Napln:
250g Amarettini(ja davam polku amarettini a polku piskoty,lebo mi to bolo moc sladke)
5PL amaretto
2pohare jablkove kompotu(tu v nemecku su kompoty ako vyziva s malymi kuskami,takze ked chcete domaci dajte jeden pohar kompotu a jeden vyzivy ja tak robim nech je stavnaty)
Vrch:
3 bielka
125g cukru
a mozte si odlozit trosku amarettini pomrvene navrch na ozdobu,alebo mandlove lupienky
Muku s pdp zmiesame a dame do misky.pridame ostatne ingrediencie a vymiesame k fajnej posypke. 2/3 rozdelime na dno tortovej formy(26priemer)a pritlacime. Z ostatku vytvorima asi 2-3cm vysoky kraj.Amarettini a piskoty rozdrvime a rozdelime na cesto,pokvapkame amarettom a rozotrieme na to kompot.Vlozime do truby a pecieme asi 20 minut pri 160°C .Vyslahame bielka potroche prisypavame cukor ,natrieme na kompot posypeme mandlami,alebo amarettinami(nemusime) a dame zase zapiect pri rovnakej teplote este asi 15 minut.
Dobru chut!
prekladala som to z nemciny,tak dufam,ze sa to da pochopit.Ja som teraz davala namiesto masla margarin,ale nepaci sa mi to cesto,lepsie je s maslom, lepsie ztuhne
Ahojte zienky, chcem Vas poprosit o radu, pripadne skusenosti s gelovymi farbami Modecor v tube
http://www.pekarenjuno.sk/index.php?route=produ...
Myslite, ze budu vhodne na farbenie potahovky z MMF? Peciem len prilezitostne pre deti, tak by mi vyhovovali, ze su mensie. Mam uz odskusane gelovky sugarflair, su dobre , no pre mna velke a urcite ich nespotrbujem. Vopred dakujem 🙂
super super super-proste úžasné recepty

karamelova slahacka-
2 slahacky 33%, krystalovy cukor 6 lyzic, stužovač do šlahačky /želatinový stužovač za studena Dr. oetker/
zohriat 2 slahacky v jednom hrnci, 6 lyzic krystaloveho cukru upalit v druhom vyssom hrnci, ked bublinkuje naliat teplu slahacku, pozor bublinkuje a velmi aj ked je slahacka zohriata, ked studena este viac, preto vyssí hrniec, potom nechat karamel este rozpustit v tej slahacke na miernom stupni, odstavit, nechat vychladnut a dat do chladu na noc, potom vyslahat so stuzovacom do slahacky 1-2, do torty by som dala 1 stuzovac do slahacky a podla navodu zelatinovy stužovač za studena