icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

mamiaigi
19. jan 2014

@luciahromadkova prepáč myslela som do toho karameloveho krému čo si sem pridala 1. januára. Ďakujem

luciahromadkova
19. jan 2014

@mamiaigi takze ano cele maslo 250 g, len tento krem nemozes dat pod potah topila by sa ti, lebo je tam puding a mlieko.... pod potah daj len maslo vymiesane s cukrom a mozes dat pre chut 2 PL pudingu alebo 2-3 PL salka... ale musi tam byt vacsi obsah masla....

1234lubka
19. jan 2014

@luciahromadkova no, vies ja som uplny amater idem skusat svoju prvu,,,teda minuly rok som malemu na rocik upiekla lentilkovu-urcite vies aku a toho roku sa chcem pustit do niecoho noveho....a mam dilemu co robit ci kupit niekde fondan alebo marcipan alebo skusit doma vyrobit...vydela som v milk agre fondan taka mala tehlicka stoji 3 eura biela, ta by sa mala dat farbit ze? ale nieje to vela? v cukrarenskych potrebach sa da kupit asi uz aj farbene podla potreby ze? co by si mi odporucila? ked sa s toho nebudem vediet vysomarit tak upeciem korpus a odnesiem ku susede nech to dokonci :D ale chcela by som sama oskusat 🙂 neverim ze je to zlozite🙂 chcem len klasicky okruhly korpus potiahnut bielym fondanom a na to vyrobit taky jednoduchy autobus maly ich ma strasne rad 🙂 tu stranku som pozerala dobre recepty tam su 🙂 dakujem za odkaz

sirell
21. jan 2014

@1234lubka farbit sa da, ja som dala tekutu farbu (mnozstvo podla pozadovanej sytosti odtiena) k cukrikom pri roztapani.

vladiella
26. jan 2014

DIEVCATA, TU SA NEDISKUTUJE, ZAHLCUJETE TU STRANY TEXTOM, NA KTORY TATO DISKUSIA NIE JE URCENA!! Pochopte, ked tu clovek hlada konkretnu intormaciu ( recept ci fotopostup ), musi sa prelistovat vsetkymi stranami a citat vsetko... Straca sa cas! Tak to prosim dodrzujte! Vdaka

Ak potrebujete poradit a pokecat si, chodte sem!: https://www.modrykonik.cz/forum/spolocne-nazory...

Ak hladate fotopostupy ako zdobit tortu, tak sem, ale ani tam sa nediskutuje! Vkladajte len text a obrazky, linky s fotopostupmi!
https://www.modrykonik.cz/forum/recepty/marcipa...

Ak hladate recepty tak sem, ale ani tam sa nediskutuje!, nevkladajte iny text len recepty!!!: https://www.modrykonik.cz/forum/recepty/marcipa...

Diskusia fotopostupy a recepty sluzi len ako kucharska kniha na citanie a vkladanie fotopostupov a receptov!
Preto su pre marcipanove torty vytvorene 3 temy: rady- pokec, fotopostupy-fotopostupy ako zdobit tortu, recepty-recepty na kremy a korpusy, kolace .
Nevhorne prispevky budu nahlasene adminovi.
Este raz vdaka, ze dodrzujete toto zakladne pravidlo a tym i poriadok 🙂

voktoria
Odpoveď bola odstránená
jakelina
Odpoveď bola odstránená
matado
1. feb 2014

ahojte potrebujem radu dadka 212 sem dala recept Mascarpone krém od Mizulienky
v dvoch slahackach rozpustis dve biele cokolady, nechas zovriet, odstavis, nechas vychladnut a cez noc odstat v chladnicke. na druhy den das dva stuzovace slahacky, vyslahas, a pridas dve mascarpone. baby pridavaju maliny nechýba tam cukor? písala som jej IP, ale neodpovedá asi nemá čas robíte to niektora?

gelinka75
1. feb 2014

@matado ja to robievam, ta biela coko je velmi sladka, ale aj tak pridavam tak 100 gr cukru do slahacky ked rozpustam coko, radsej menej dat ako viac, pras, cukor mozes dat aj ked uz slahas na dalsi den podla chuti

matado
Odpoveď bola odstránená
blcha
Odpoveď bola odstránená
blcha
Odpoveď bola odstránená
blcha
Odpoveď bola odstránená
lokalistin
5. feb 2014

@adrika202 @mimcak nedavala som ho do receptov ..ale možem ho pisnuť sem ,snad to nebude vadiť emoticon

Korpus z acidka : na 26 cm formu ,prerezem dvakrat,teda mam tri platy emoticon

1 velké acidko 900ml 3,6% tuku (osvedčene mam z lidlu alebo rajo )
800 ml kryst.cukor
900 ml polohrubá múka
4 vajcia
2 dcl oleja
4 lyžice kakaa
2 lyžičky sody bicarbony
acidko + vajcia+cukor+kakao+olej+muka vsetko zmiesať ,to cesto je take redsie..pečiem na 180 st cca hodinu aj 10 minut ...plnim len na druhy den ,lebo je to dost krehke cesto emoticon

renataba
Odpoveď bola odstránená
renataba
Odpoveď bola odstránená
zz134
Odpoveď bola odstránená
vladiella
21. feb 2014

NEDISKUTUJTE TU ! Prosim. Vkladajte len recepty! Vid text vyssie s vysvetlenim a odkazmi na forum, kde Vam poradia. Tu sa rady nedockate a prispevky budu nahlasene adminovi ako nevhodne! Dakujeme za pochopenie.

dendy1
21. feb 2014

aký krém by ste mi poradili do torty potiahnutej marcipánom, svetlé cesto a plnka ovocná ( banán, alebo miešané ovocie). aký sa k tomu hodí ? dakujem.

jakelina
21. feb 2014

@dendy1 četla jsi příspěvek nad tím svým??? 😲 😲 😲

dendy1
21. feb 2014

@jakelina no áno dala som dotaz aj do tej správnej témy a jediná odpoveď bola tá tvoja. Tak ďakujem za pomoc.

jakelina
21. feb 2014

@dendy1 nikdo neodpověděl?? Tady nakukuje málokdo, když ti někdo hned neodpoví, ptej se znova. V pátek každá dodělává dorty a čte se málo, až třeba o víkendu. Já se taky někdy ptám i dvakrát či třikrát, než přečte někdo kdo ví odpověď. Určitě to není o tom, že by nikdo nechtěl poradit. Já jsem dotaz vůbec v tématu Marcipánové dorty neviděla. Prostě se to přehlídne. 😉
Určitě se hodí všechny krémy se šlehačkou, tvarohem a nebo mascarpone. 😉

vladiella
4. mar 2014

Recept na marshmallow fondat v ang.j. - fotopostup

Ingredients
16 oz mini-marshmallows,
2 lb powdered sugar,
1 tbsp water,
1 tsp corn syrup (optional),
1 tsp lemon extract (optional).
Yield: 3 lbs fondant

http://www.cakeboss.com/CakeStuff/Tutorials/Mar...

lilliaan
5. mar 2014

Ahojte, prosim vas, opat raz po roku sa chcem pokusit o marcipanovu tortu k synovym narodeninam a uz mam z toho riadny stres. Neviem totiz aku plnku dat do marcipanovej torty, vase recepty vyzeraju super, no tym, ze zijem v zahranici, nemam tu suroviny, o ktorych pisete.
Napr. nemozem zohnat tvaroh, ale mi odporucali, ze syr Ricotta je podobny. Nemate niektora skusenost, prosim.. PS: s tym creme ole nemam vobec skusenosti, ale mamka mi ho poslala... to ho mam tam len tak vmiesat? v praskovej forme.. ci sa to najprv vari? :-/

Chcela by som skusit tento recept:
2 slahacky vyslahat, pridat 500g makkeho tvarohu, 1 smotanu, 2 lyzice praskoveho cukru, 2 vanilkove creme ole.

dakujem za rady 😉

mimcak
5. mar 2014

@lilliaan pod do tejto témy tu ti určite niekto odpovie. su tam aj holky zo zahraničia tu ti neodpovie nikto tu su len recepty
https://www.modrykonik.cz/forum/spolocne-nazory...

potapka08
6. mar 2014

Ahojte baby chcem sa spytat viete mi poradit niaky krem z ktorym mozem natriet tortu celu aby sa mi K2 nelepila a dobre drzala?Dakujem velmi pekne

vladiella
23. mar 2014

I vy často bojujete s americkými recepty a proměnami "oz" na gramy, "cups" na mililitry?
Tato tabulka bude při převodu z anglo-amerických jednotek vaší pravou rukou!

Zdroj a další šikovné tabulky najdete na:
http://www.thekitchn.com/look-adorable-tea-bag-...

mamcas
25. mar 2014

Macrons:
3/4 hrnceka mletych mandli
1 hrncek praskoveho cukru
2 bielky z velkych vajec
1/4 hrnceka krupicoveho cukru

Mlete madle s praskovym cukrom dame do mixeru a 15 sekund mixujeme (pri tychto som to neurobila, ale asi to fakt treba, aby sa to poriadne premiesalo).

Bielky vyslahame kym netvori makke spicky, postupne vmiesame krupicovy cukor a vyslahame pevny sneh.

na 3x vmiesame dnu mandlovu zmes - preosiatu!!! aj napriek mixovaniu tam stale ostanu kusocky vacsie ako je vhodne pouzit, takze naozaj poctivo preosiat cez sitko je nutnost.

No a co je na celych makronkach najtazsie podla mna, je trafit hustotu - miesate dovtedy kym nie je cesto polohuste, teda robi stuzkovity vzor, ktory sa do 30 sekund strati. Je to podstatne preto, ze oni sa roztekaju na plechu a ked su huste, neroztecu sa (ako tieto moje) a su potom moc vysoke...

No a ked hmota je, tak sa len dava cukrarskym vreckom s dierkou 1cm (takym nadstavcom ci co to je) a robia sa male kruzky, celkovo by mala mat makronka asi 3cm, ja mam tieto trosku mensie.

Ked je peciaci papier okruzkovany, poriadne nim tresnite o stol a nechajte 30 minut stat. Potom sup do truby, cca 10-15 minut, zavisi zas od truby ako pri vsetkom. nechame trochu vychladnut a potom odlepujeme z papiera.

Co je pre mna zahada je, ze sa mi na nich stratila farba, ktoru som pridala do bielkovej hmoty. Stratila sa po upeceni, takze toto neviem ako vychytat :P skusim nabuduce viac farby emoticon

Ak som na nieco zabudla, opytajte sa ak chcete emoticon

jasanka24
26. mar 2014

@lucula73 prosim vas co je creme ole vanilkove to je nejaky puding alebo olej dostat to bezne v obchode? pri com to mam hladat dakujem

jakelina
26. mar 2014

@jasanka24 najdeš to u pudinků a je to v sáčku, tři příchutě. Vanilka, kokos a čokoláda. Určitě najdeš v každém větším marketu.