Mascarpone, šľahačka a maslo na potretie torty
Skusenejsie zeny...mozem dat dookola torty mascarpone+,slahacka+maslo? Nato poliat trochu coko. Bude to ok?
Plnku robim len klasicke mascarpone, slahacka. Vonku chcem trochu pevnejsie aby to bolo...len neviem, ci mozem dat maslo. Je to len pre syna, ale zase nechcem tortu pokazit 😁
Budem vdacna za rady.
@euka210 kombináciu šľahačka, mascarpone, maslo som nikdy nerobila, to maslo by som tam nedávala, lebo sa ti to s najväčšou pravdepodobnosťou zrazí. povolené maslo bude maž vyššiu teplotu, ako šľahačka a mascarpone. Ja som dávala čokoládovú polevu - ganache aj na krém mascarpone, šľahačka, čokoláda, či už biela, alebo tmavá, ale ty čokoládu nespomínaš. Asi by som tortu potrela swiis meringue krémom, to máš istotu, že bude pevný a dá sa dokonale uhladiť.
@anonym_0b3798 ok, mas pravdu asi by sa to rozfielnou teplotou zrazilo. Tak dam mascarpone a hore polejem cokoladou.
Ten swiss som uz pocula o nom, ale este neskusala s tym robit.
Vyšĺahať mascarpone so šlahačkovou smotanou, bez masla to by sa ti tsm zgrclo. Maslo sa šĺaha s praškovym cukrom a pudingom, alebo, len cisto maslovy krem ichuteny s orechami alebi kakaom.
Bud robim mascarpone so slahackou alebo ked pouzijem maslo, tak klasika so zlatym klasom. Dokopy radsej nie.
Áno, skoro vždy robím tak že roztopím bielu šľahačku s trochou masla a zamiešam to potom do takehoto krému, nech mám istotu aby to bolo trocha stabilnejšie a vždy sa všetci zalizuju 😀 (maslo sa roztopí len tak trocha aby zmaklo, ale nie je úplne roztopené) nie je to tam cítiť
Vyšĺahať mascarpone so šlahačkovou smotanou, bez masla to by sa ti tsm zgrclo. Maslo sa šĺaha s praškovym cukrom a pudingom, alebo, len cisto maslovy krem ichuteny s orechami alebi kakaom.
@anna777115 čisto maslový krém len ochutený kakaom, alebo orechami? To preboha ako chutí? Veď to musí byť mastné ako šľak
Áno, skoro vždy robím tak že roztopím bielu šľahačku s trochou masla a zamiešam to potom do takehoto krému, nech mám istotu aby to bolo trocha stabilnejšie a vždy sa všetci zalizuju 😀 (maslo sa roztopí len tak trocha aby zmaklo, ale nie je úplne roztopené) nie je to tam cítiť
@13uzivatelka11 bielu šľahačku s trochu masla? Nemyslela si bielu čokoládu?
@anna777115 čisto maslový krém len ochutený kakaom, alebo orechami? To preboha ako chutí? Veď to musí byť mastné ako šľak
@anonym_0b3798 Ano dakedy sa takto robili plnky do tort a ešte k tomu z margarinov a to bol teda záber na žlcnik.
@13uzivatelka11 bielu šľahačku s trochu masla? Nemyslela si bielu čokoládu?
@anonym_0b3798 ano čokoládu. Sekla som sa
@anonym_0b3798 Ano dakedy sa takto robili plnky do tort a ešte k tomu z margarinov a to bol teda záber na žlcnik.
@anna777115 brrrr, som 50+ ale takéto krémy sme v živote nerobili, ani som dodnes nevedela, že existujú
@anonym_0b3798 ano čokoládu. Sekla som sa
@13uzivatelka11 myslela som si
@anna777115 čisto maslový krém len ochutený kakaom, alebo orechami? To preboha ako chutí? Veď to musí byť mastné ako šľak
@anonym_0b3798 ano, robili sa take brutal maslove a ja take ako dieta som neznasala, lebo mi bolo potom stale zle.
Preto ja robim tortu na zelanie deti...bud mascarpone a ovocie, alebo coko puding + coko a maslo, ale maslo tak nevadi, ked je dobry pomer. Predtym som robila tvarohovu ci parizsku slahacku.
A potah z marsmellow a farbu aku dieta chce alebo poliat cokoladou. ...ale vekom sa mi uz nechce tak babrat a chcem co najjednoduschsie 😁🤷♀️
@anonym_0b3798 ano, robili sa take brutal maslove a ja take ako dieta som neznasala, lebo mi bolo potom stale zle.
Preto ja robim tortu na zelanie deti...bud mascarpone a ovocie, alebo coko puding + coko a maslo, ale maslo tak nevadi, ked je dobry pomer. Predtym som robila tvarohovu ci parizsku slahacku.
A potah z marsmellow a farbu aku dieta chce alebo poliat cokoladou. ...ale vekom sa mi uz nechce tak babrat a chcem co najjednoduschsie 😁🤷♀️
@euka210 ja robím akékoľvek, ako komu chutí, či šľahačka, tvaroh, mascarpone, ale napr. mojej susedke robím vždy plnku maslovú, klasika nad parou šľahanú, alebo pudingovú. Poťah len výnimočne, keď už tak Smartflex, kedysi som robila aj z Marschmellákov, ale už sa mi s tým nechce babrať.
@anonym_0b3798 ano, robili sa take brutal maslove a ja take ako dieta som neznasala, lebo mi bolo potom stale zle.
Preto ja robim tortu na zelanie deti...bud mascarpone a ovocie, alebo coko puding + coko a maslo, ale maslo tak nevadi, ked je dobry pomer. Predtym som robila tvarohovu ci parizsku slahacku.
A potah z marsmellow a farbu aku dieta chce alebo poliat cokoladou. ...ale vekom sa mi uz nechce tak babrat a chcem co najjednoduschsie 😁🤷♀️
@euka210 ja robím radšej tvarohový krém a ovocie, tvaroh zmiešam s hustejšim pudingom a roztopenou cokoladou, väčšinou čokoládový krém robím. Mascarpone už len so šľahačkou a cukrom vyšľahám a ozdobím vrch torty.

@euka210 kombináciu šľahačka, mascarpone, maslo som nikdy nerobila, to maslo by som tam nedávala, lebo sa ti to s najväčšou pravdepodobnosťou zrazí. povolené maslo bude maž vyššiu teplotu, ako šľahačka a mascarpone. Ja som dávala čokoládovú polevu - ganache aj na krém mascarpone, šľahačka, čokoláda, či už biela, alebo tmavá, ale ty čokoládu nespomínaš. Asi by som tortu potrela swiis meringue krémom, to máš istotu, že bude pevný a dá sa dokonale uhladiť.