Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Máte dobrý recept na pizza cesto?

fairynika
18. mar 2012

maminy prosim dobry recept na pizza cesto ...vsade hladam skusam a stale nic dobre...uz to pomaly vzdavam...dakujem 🙂 🙂

stanulka75
18. mar 2012

ahoj.ak sa smiem podelit o svoju skusenost.ja som skusala vsetky mozne..a nic nam nechutilo tak ako langosove cesto..4dl mlieka 1 kocka kvasnic1 kavova lyz.cukru,pol kila muky hladkej 1 lyz soli,skbvasnic cukru a trochu mlieka si pripravis kvasok,ostatok uz dokopy,nechas kysnut,mas s toho na dva plechyy velke,krasne sa to da natahovat.takze sa ti lahko natiahne na celi plech ostatok uz podla chuti.

carodejnica
18. mar 2012

Najlepší recept na cesto na pizzu, aký poznám aj s blbuvzdorným videonávodom, navrch dávam všeličo, je na dva plechy a dobrá je aj na druhý deň... 😵
http://domacnost.sme.sk/c/4310008/minipizza-kto...
Je to vlastne len múka, voda, kvasnice, štipka soli a oregána.. 🙂 Kvások robiť netreba.

k_a_j_k_a
18. mar 2012

Ahoj, my sme vyskusali x ciest. Najlepsie nam vyslo, ak dam vsetko do piecky a necham 1,5 hodiny kysnut: 3/4 hrnceka vody, 2,5 hrnceka muky, 2pl oliv. oleja, takmer cela pl cukru, cj soli, cj susenych kvasnic. Inak, obcas davam aj med miesto cukru, prip. menim muku- klasicku, spaldovu, celozrnnu, raznu... Toto mnozstvo mas na dve stredne gulate pizze, nam to staci (MM jednu a ja s detmi jednu). Inak, my mame do truby pizza kamen a z toho je pizza genialna, krasne chrumkava. A este jedna vecicka, pizza sa ma robit kratko na 250C, najskor sa da zapiect cesto s paradajkovym zakladom a chvilku pred vybratim sa na to davaju ingrediencie. 🙂

lypka
18. mar 2012

ja som robila v picérke a tam sme dávali 1kg hladkej múky, 1 dcl oleja, 3 lyžičky soli, 0,5 litra vody a pol kocky droždia, ja to potom doma rozvážim na 4 rovnaké časti a pizza je na svete je fakt chutné 🙂 stojí to za vyskúšanie 😉

radustek
18. mar 2012

baby mam super recept na pizzu robim ho stale ale ja robim na ten pizza tanier ako original pizza z pizzerie moj muz sa jej nevie dojest.....tu je recept..800g hladkej muky 1 kocku drozdia tu modru 4,5dcl vlaznej vody 4 polievkove lyzice oleja a lyzicku soli zmiesat vsetko a nehat nakysnut potom rozdelit na 4 casti trosku rozvalkam je to rychlejsie dam na tanier a je to...fakt je super...kvasnice len rozmrvit rukov do muky....vyskusajte 🙂 🙂 🙂

katkav
18. mar 2012

ja robievam tuto, je proste vyborna http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14937

briketa
18. mar 2012

@fairynma Tajomstvo originalnej talianskej pizze je 65-percentna hydratacia cesta. To mam priamo od talianskeho pizze sefkuchara. Je jedno z kolko muky robis, vzdy musis dodrzat hydratacny pomer. Ked mas 500g muky, potrebujes 325g vody. Druha vec je muka. V Taliansku sa vola Tipo 00. Je extra jemna a ma vysoky obsah lepku co zarucuje spravnu spracovatelnost.
500g 00muky
325g vody
10g soli
3 g suseneho drozdia
Urobis cesto a das miesat 2min na pomale otacky, potom 5min na najrychlejsie a koncis 2 min na pomale. Cesto, zakryjes a nechas kysnut 1-11/2 hod. Potom stlacenim praskni vsetky vzduchove bubliny. Cesto rozdelis na tri 275g gule. Musi byt jemnucke a vlacne. Das do chladnicky odpocinut zakryte foliou. Samzrejme pizza je najlepsia z kamennej pizza pece.

mirka1011
3. máj 2013

@zuzkalenka diki za typ, chutilo nam, mnam 🙂

kozenka66
3. máj 2013

ja som skúšala toto a bolo super, tenučké a mäkké aj na druhý deň
http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkucke...

vivusika
3. máj 2013

ja odkedy som našla tento recept, inú nerobím... decká tvrdia, že sa vyrovná pizzi z pizzerie 😀 https://www.youtube.com/watch?v=9DHS07RDyLI

obcansr
13. máj 2013

no ja robím 500g hl. muky, 200 ml vody, 1 droždie, 1 lyžička soli , 1 lyžička cukru a 2 polievkové lyžice oleja a je fakt super , nechám nakysnút a na plech dám ešte trocha oleja a natahujem 🙂) len tuto robím a je fakt dobrá

lulu1123
13. máj 2013

ja robim takuto:2biele jogurty,2hrnceky hladkej muky,2vajcia,1čl soli,1čl sody bikarbony..vsetko spolu vymiesat a cesto je tenke

natasha3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elena111
12. okt 2013

ahoj lypka@ skusila som tvoj recept na poviem ti pizza bola skvela neviem ako by bola v domacej trube ale v našej domacej piecke bola fantasticka takže robím už len tu tvoju 😵

klaudialip
12. okt 2013

ja som dostala recept na pizzu spolu s kupou sporaka: 0,5kg hladkej muky,1lyzica oleja,1lyzicka soli,kvasnice,2,5dcl studenej vody ale ja davam vzdy 3dcl.nechat vykysnut 40min.potom to rozvalkam a vyjde mi to na dva plechy,na 200stupnov dat upiect a vprograme pizza(je to ako keby taky ventilator)piect 6-8min

minnie55
12. okt 2013

ja mam super receptik, cesto je fantasticke: 300g hladkej muky, sol, 0,75 dcl oleja + kvasok (1/4 drozdia, voda, stipka cukru), voda.

zuzkat1
12. okt 2013

Ja som vyskusala kopec recepcov a tento je top:
1sus.drozdie
2Hrnceky cca 40stupnovej vody
3Pl oleja
1 a pol cl soli
4-6hrncekov muky polohrubej
Vypracujete cesto a nechate 15 min na teplom mieste hned potom date na plech. Toto je tak na 2 plechy.vodu davam postupne zavisi od muky kolko treba.je chrumkava a tenka.

bajana
12. okt 2013

mne sa osvedcil tento, ani som viac receptov neskusala

http://fitko.sk/strava-a-napoje/recept-na-domac...

yyyyanula
12. okt 2013

Ja robím podľa tohto, je výborné: http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkucke...

didi19
18. dec 2013

No ja mám super receptík včera som robila. Robila som ho z nemeckej múky takže si myslím že z našej bude tiež OK
Tu je dávka na dva pizze:
300 - 400 g hladká múka(ja som dala 400)
2 PL olivový olej
1 ČL soľ
1 ČL cukor
vlažná voda-jeden asi 2dl hrnček
1/2-droždie
1.) vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, droždie-namrviť a posypať cukorom-zaliať vlažnou vodou) zakryť utierkou dať na teplé miesto (ja dávam na radiator) ked nakysne kvások
2.) pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3.) cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút,alebo ja miesim mixérom-pridávame podla potreby vodu alebo múku,ked sa cesto pekne odlepuje vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (opäť dávam na radiator)
4.) cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem -(pozerám ho-závisí to od toho aký mám teplý radiator)
5.) cesto po nakysnutí rozdelím na dva časti a znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky ,ja dávam tak 0,5cm- cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
6.) cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh
7.) na pekáč dám papier na pečenie a položím vyvalkané cesto
8.) hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
pečte pri teplote asi 200 C, asi 10min.
Dobrú chuť!

dai
18. dec 2013

ja mam recept od @baby2008 a teda nedam nan dopustit - je strasne jednoduchy a rychly a pizza fantasticka - cesto je tenunke v strede a chrumkave na krajoch - peciem vo vyhriatej rure pri 280stupnoch asi 5-6 minut...

betkaa20
18. dec 2013

Ja davam miesto cistej vody zohriatu mineralku, dotoho drozdie rozmiesam a nalejem do muky. A cesto nechavam stat aspon hodinu v chladnicke. Cesto je potom super.

baby2008
18. dec 2013

tak teda odporucam skusit ten moj 🙂... ja z toho cesta carujem naslano aj nasladko uplne vsetko... kuk moj albumcek .. pre moju rodinku s laskou 🙂)) a pre moju rodinku s laskou II. presne toto je ono 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkucke...

11nika11
18. dec 2013

U nás robí pizzu mm a má rokmi overené cesto 🙂 mrkni môj album,včera som ho tam písala.

luckaprima
2. jan 2014

My sme sa kompletne zbláznili do pizze na dovolenke v Taliansku, fakt je úplne iná, u nás takú nenájdete a odvtedy sme asi rok skúšali všemožné recepty, nakoniec sme sa ustálili na tomto http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-margarit... robíme tenunké okrúhle cesto a navrch nič viac ako tam, obyčajná margherita mmmmmňam, je fakt skvelá, chrumkavučké a pritom vláčne cesto. No fakt na 1*** skúste. 🙂 🙂 🙂

ala85
3. jan 2014

včera som skúšala cesto podľa M. Ihnačáka a bolo super a jednoduché.
Kvások: 300 ml vlažnej vody, 1 droždie a 1 lyžička cukru - po 10tich minútach, keď sa robia bublinky pridáme 2 lyžice oleja, 1 lyžičku soli a 300 g hladkej múky (+ -). Mixérom a lebo ručne vymiesiť cesto a nechať vykysnúť. Pečiem 10 min/230C.

timea7
11. okt 2015

baby, vy ste aké šikulky! Na ja objednávam pizzu z pizzérie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a to je prosím pekne varenie a pečenie mojím koníčkom, ale keď mi ju urobia, chutí mi viac. Partner občas upečie. Idem sa hanbiť 😲 😲 😲 😲 😲

vladott
22. okt 2015

Ja mám recept na pizzu.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli