Recepty
dadka123
15. apr 2007

Máte niekto recept na Kebab?

Maminky, hladám odskúšaný recept na kebab 🙂
kili
15. apr 2007
dadka, myslíš gyros?
sisstin
15. apr 2007
kili: kebab je něco jiného než gyros :-p
froschka
15. apr 2007
dadka skoda recept ti nedam len sa idem pochvalit aky mnami som jedla,dostala som nan taku chut ze som draheho vytiahla do mesta a keby v nasom meste bolo zavrete tak by sme naklusali do druheho 😃

no ja sem nakuknem ci niekto nejaky recept napise bola by som aj ja vdacna 😃
sisstin
15. apr 2007
dadka: nakluš k Arabovi, at ti poradí :-N :-N :-N
kili
15. apr 2007
a čím sa líši kebab od gyrosu? ja som to nikdy nepostrehla.
sisstin
15. apr 2007
kili: podle mě je tam jiný maso =-)
froschka
15. apr 2007
u nas je to turkami premnozene a radsej sa ich nic nepytam 😃
froschka
15. apr 2007
kili kebab mas na takej tociacej sa palici nalisovane bravcove s hovadzim myslim no nejde mi to do hlavy lebo turci prasa nejedia....
sisstin
15. apr 2007
froshka: mimo téma..nebudeš pak prodávat nějaké těhul věcičky? :-p
kili
15. apr 2007
froschka, ale gyros je to isté, nie? možno sa líši druh mäsa, ale to je snáď jedno.
zuz11
15. apr 2007
ja robim trosku taky svojsky ale je dobry a vsetci ho chvalia 😃 oprazim papriku s cibulou ( nakrajanu papriku na male platky, cibulu na kruzky/ vyberiem a dam narychlo oprazit kuracie maso ktore som par hodin predtym nakrajala na male slizicky a namocila do pacu /olej, sol a korenie/ zmiesam a masova zms je hotova, dresing pripravujem z bieleho jogurtu do ktoreho dam cesnak podla chuti x-) snad bude chutit 😃
froschka
15. apr 2007
sistin vela origi tehu veci nemam,jedny tehu rifle ale to su uz neni pekne,dolu sa suchaju,ine nohavice mam 40tky bedrace a co sa tyka triciek kupovala som vzdy do acka strihu aj vacsie velkosti....aj saty su netehu 🙂 ale mam jednu uzasnu suknu XANKA z Genevy 🙂
sisstin
15. apr 2007
froshka: mně se strašně líbí ty šaty 😉
froschka
15. apr 2007
zuz jejeeeeee ako sa mas inak s Hanickou Leilinkou?
mna by najviac zaujimal ten dresing,tunajsi turci ho robia taky fajnyyyyyy
froschka
15. apr 2007
sistin ktore?ruzove ci cierne? cierne su H&M a ruzove len z butiku nejakeho
sisstin
15. apr 2007
frosha: všechny..u nás HM není..ani Blave ne :-| a nikam jinam se nedostanu..tu mají samé hrůůůůzy ]-(
zuz11
15. apr 2007
froschka, mame sa fajne ako sa len moyeme mat s takym mimcom 😃 ale to do tejto temy nepatri x-) inak mas krasne brusko, fesandy su fakt dost velke x-)

ja robim ten dresing z bieleho jogurtu a je to fajnove, najskor som davala nizkotucny ale teraz davame uz obycajny a mojmu muzovi tak zachutil ze si ho robi aj do salatu x-)
kili
15. apr 2007
no my si robíme gyros a to ta, že pokrájame nadroblo brav.mäso okoreníme a opečieme tak aby bolo trochu vysušené. A potom pokrájame cibulu, papriku, rajčinu a spravíme hranolky a toto všetko si každý naaranžuje do arabského chleba + horčicu, kečup, alebo čo kdo chce a zatočí. Je to fakt moc super.
froschka
15. apr 2007
zuz hihiii no slecny sa mi tam rozvaluju to je ok,uz som pripravena nosit ruksak zo zavazim na chrbte 😃
dadka123autor
15. apr 2007
Kebab a gyros je asi niečo iné 😞 v meste som jedla na takej tociacej sa palici masko a bolo to mnam mnam.Objavila som kebab v mrazáku aj v lídli 😉 ale ja by som chcela sama skúsit spravit 😉
kili
15. apr 2007
dadka, oboje je mäso na točiacej sa palici, ale to nejak sama doma nespravíš, pokiaľ nemáš ten stroj. Ale ak sa to mäso nechá opiecť tak do vysušena, tak chutí trošku podobne. Aj keď mne nejde o to mäso, ako o tú placku do ktorej to nikde nedávajú, len do hnusnej žemle :-p , potom to chutí úplne inak.
nane
16. apr 2007
kebab a gyros je rozdiel!!! viem to, lebo zijem v krajine,kde je to tradicnym jedlom 😉
to nie je placka, ale pitta...ak ju nemate na slovensku, nahrada moze byt lybanonsky chlieb, je to podobne...naposledy som ho kupovala v Tesco...
gyros je to maso na palici a kebab sa pecie ako nase raznici, napichnes masko na ihlice, postavis ho nad uhliky, solis a polievas vodou, pomalicky krutis...pokial sa neupecie...tu v restike je to hotove za 15-20min...samozrejme, ze zalezi na velkosti/masko nakrajas na kocky/
binki
17. apr 2007
pravý kebab se dělá z jehněčího masa/(jehnečí je méně dostupné, dělám to z libového hovězího) které je omyté octem a naložené na koření, dávám mletý koriandr, pepř, trochu mletého kmína, sůl, trochu olivového oleje
narozdíl od gyrosu, který se krájí z jehly na tenoučké plátky, kebab krájím před osmahnutím na drobné kostky, osmahnu na olivovém oleji, doplním bílým jogurtem, chlebem pita a zeleninovým salátem (najemno okurky, rajčata, paprika, česnek, balsamikový ocet, pepř, sůl)
binki
17. apr 2007
jo a ještě lze doplnit grilovanou (orestovanou) zeleninou - zelené papriky (ne kozí rohy) a rajčata, používám stejné koření jako na kebab
lilly
17. apr 2007
pokial ja viem, gyros je grecke jedlo a kebab arabske. Obidve sa robia va tej velkej tociacej palici. Gyros davaju do placky so zeleninou, hranolkami a tzatziky omackou a kebab tiez bud do placky pitta alebo do takeho niecoho ako zemla, ale chuti to skor ako chlebove cesto, so zeleninou, jogurtovou omackou a stiplavym korenim
nane
17. apr 2007
no vy asi viete lepsie...ja zijem v tejto krajine 3 roky, pracovala som 1.5 roka v tradicnej restauracii....ale nevadi... 😃 😃
froschka
17. apr 2007
tak k tomuto by som povedala ze je mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam recept

Indický kebab
Ingredience:
500 g skopového nebo vepřového masa,

marináda:
2-3 lžíce jemně usekané cibule,
4 stroužky nakrájeného česneku,
1 lžička mletého koriandru,
1 lžička mleté kurkumy,
1/2 lžičky chilli,
1/2 lžičky mletého zázvoru,
1 lžíce ostré (francouzské) hořčice nebo hořčičného prášku,
1 lžíce olivového oleje,
sůl a citronová šťáva.
Příprava:
Do této marinády nakládáme na hodinu až dvě na kousky nakrájené skopové nebo vepřové maso, které pak napícháme na jehly a opékáme nad dřevěným uhlím nebo v pánvi na oleji.

skopirovane od
http://www.kuchtis.estranky.cz/stranka/tradicni...
iwis
17. apr 2007
tak tento recept vyzerá naozaj super 😃 len čo som si chute narobila 😃
froschka
18. apr 2007
nooo uz len ten spravny jogurtovy dressing a placku ci pittu
a ja by som to masko nechala cez noc v marinade,bude makkucke mnaaaaam
a asi si zajtra take neco ukuchtim ked sa dobre zobudim hehe
retaux
18. apr 2007
lilly má pravdu - aj my sme gyros jedli v Grécku. Dávajú ho do placky (asi sa to tam volá pita) so zeleninou aj hranolkami. A kebab by mal byť arabské jedlo. Určite je medzi tými dvoma jedlami rozdiel.

Začni písať odpoveď...

Odošli