icon

Máte osobnú kuchárku?

lianka123
30. apr 2017

Ahojte. Nemate niekto osobnu kucharku? Dost nestiham varit a rozmyslam ci nieco take existuje. Ustipacnych komentarov sa prosim zdrzte 😉 diky

moni244
30. apr 2017

😀

lilyianka
30. apr 2017

@lianka123 ja mam doma kuchara...osobneho 🤣🤣 ale varim aj tak ja 😅

lianka123
autor
30. apr 2017

Tu som asi na zlom fore 😂

deti95060810
30. apr 2017

osobný kuchár? nie o tom som ešte nepočula a myslím že viaceré tak isto...

sykorkauhliarka
30. apr 2017

co tak menu z restiky? asi to bude lacnejsie...

emilia25
30. apr 2017

Kupte si obedy v skolke v skole.u nas si tak babicka jedna chodi kazdy den s obedarikom do skolky a varit teda uz nemusi nic.

janinah
30. apr 2017

@emilia25 že by školka varila pre zdravú mladú osobu? len preto,že nestíha? 😉
existujú donášky z reštaurácií,semtam navar a semtam si daj priniesť

rebeka7501
30. apr 2017

tak ako existujú opatrovateľky alebo ženy, ktoré chodia upratovať, tak určite sa dá nájsť i taká služba.

nikawero12
30. apr 2017

@lianka123 ja osobnú kuchárku nemám, ale ak by som bola na tvojom mieste, tak by som sa popýtala v okolí a snažila sa osloviť nejakú čipernú pani na dôchodku, alebo nejakú nezamestnanú pani a dohodla sa s ňou, že či by mi podľa potreby neprišla domov niečo uvariť.

bluka2
30. apr 2017

Jasne, ze nieco take existuje, najma v rozvojovych krajinach, kde su velke rozdiely medzi roznymi socialnymi vrstvami. Velakrat maju zeny z lepsich rodin (povedzme ucitelia, obchodnici) niekoho na vypomoc s domacnostou a to zahrna aj varenie
...spat u nas: niekedy sa oplati si z menzy vziat nielen obed ale aj veceru na neskor 😉

sissy27
1. máj 2017

@lianka123 osobná kuchárka je asi blbé pomenovanie a podľa mňa sa neoplatí finančne, ale pani na výpomoc v domácnosti je bežná vec aj u nás. Nie len navarí, aj uprace či ožehlí, vyzdvihne dieťa zo škôlky, proste podľa dohody. Buď skús osloviť nejakú dôchodkyňu / ženu na RD / atď. v okolí, alebo pozri stránky domelia, karpatské gazdinky, rukkie, ja spravím....

petah82
1. máj 2017

z jedalne. spytaj sa na ZS v okoli. vacsina toto poskytuje.... normalne si zaplatis obedy a vyzdvihnes si ich s obedarom.
@lianka123

lianka123
autor
1. máj 2017

Dakujem za podnety. Asi nieco vyskusam. Tu nejde o obedy. To mi nosia domov. Skor maa otravuje ist do potravin a stale dokolecka riesit co sa bude jest na ranajky etc.. vsak poznate to

majaxy
1. máj 2017

@lianka123 neviem si spomenúť kde som videla takú stránku že čo na ranajky, aby to nebolo dokolečka to isté, skús vygoogliť. A možno by si nemala hľadať osobnú kuchárku, ale gazdinú. Nejakú dôchodkynu, ktorá je sama, a bude dokonca rada ked vám môže byť k dispozícii

lianka123
autor
1. máj 2017

@sissy27 domeliu som skusala. Ale nic prevratne som nenasla

deti95060810
1. máj 2017

@emilia25 babička si chodí sama? U nás rozvážajú - denesú domov zo škôlky...

deti95060810
1. máj 2017

@lianka123
takáto sranda - kuchárka asi nie je lacný špás a my nie sme na tom až tak finanč. super aby sme si to mohli dovoliť. Takže varím ja, nakupujem tiež ja....

lianka123
autor
1. máj 2017

@deti95060810 uplne chapem

lianka123
autor
1. máj 2017

@majaxy suhlasim, len tu su same mlade rodiny. ziadni dochodcovia

zuzana76
1. máj 2017

@lianka123 a zavisi aj podla toho ako ste vyberaví, ci mate niekto specialnu dietu a pod. Lebo navarit a vymysliet nie je problem, ale ci sa to bude aj konzumovat, asi by som dala inzerat, ze hladam pani na vypomoc s varenim, ale lacny spas to nebude, si myslim, ak by to malo zahrnat aj spominane nakupovanie

emilia25
1. máj 2017

@deti95060810 ano sama si chodi s obedarikom vzdy kolo 11.

majaxy
1. máj 2017

@lianka123 Možno treba zajsť do nejakého klubu dôchodcov, aj ked tam majú svoje aktivity, ale by ti možno poradili

meluela
1. máj 2017

@lianka123 to asi skor gazdina na celkove vedenie domacnosti .. urcite su take aj na sk, ale asi sa odporucaju skor na zaklade osobnej skusenosti, resp. su to pani co aj upracu, alebo opatrovatelky deti s rozsirenymi kompetenciami .. u susedov som videla ze opatrovatelka riesi aj mensie nakupy, vynasa smeti, navari detom veceru. mne dost pomaha tesco potraviny domov, treba to sice naklikat ale mozes z oblubenych potravin alebo z predchadzajucich nakupov si to navolit. alebo dat pevne pravidla clenom domacnosti, ranajkuje sa vzdy musli s jogurtom, tak mas doma vzdy jednu pixlu musli a dostatok jogurtov

juliet86
1. máj 2017

Staci si najst gazdinu. Su take. Popytaj sa v okoli. Mozno inzerat na profesiu brigady studetntske weby ci urad prace. Alebo sa popytaj v podnikoch v okoli kde ti chuti jest. Ak mas cash tak najdes

lija22
1. máj 2017

@lianka123 najdi si na fb nejaku vasu miestnu skupinu na brigady. ja som tak nasla perfis opatrovatelku a ona mi aj robila nakupy. som si ista, ze sa ti ozve vela zien, ci uz nezamestnanych alebo na materskej. tiez si viem predstavit zienku co by mi hlavne nakupovala a navarila kazdy druhy den

lianka123
autor
1. máj 2017

@meluela mam opatrovatelku. Perfektnu. Ale chcem aby sa venovala malemu. Skusim fakt niaku gazdinu

lianka123
autor
1. máj 2017

@lija22 idem do tej nasej skupiny 🙂

karolos
5. máj 2017

my doma máme putovná, od manželky a jej matky

bona_dea
5. máj 2017

raňajky sú snáď to najjednoduchšie na vymýšľanie.... ja mám dosť depresie z večere, a to zatiaľ živím len sama seba a občas priateľa 😀

inak, zrovna včera som prehlásila, že keď budem veľká, budem mať upratovačku. Ja dokážem pochopiť takéto myšlienkové pochody. Myslím, že toto ešte len u mňa začne keď budem mať dieťa.... 😀