Máte recept na jednoduché zavárané uhorky?
Môj muž si nevie zvyknúť na naše "západňárske" sladko kyslé uhorky 😀 Preto Vás žiadam o recept, aby nakladané uhorky boli viac sladké ako kyslé. Po páru mojích pokusoch to stále nie je ono.Ďakujem vopred 😎
@simonahra Ale kdeže, už som sa potom na to vykašlala, čo ja budem kade tade chodiť. Fuj to si neviem predstaviť dať ovocie do kyslého nálevu, to by bolo pekne hnusné. Čo prosím ťa vymýšľaš 😖
@vlasica19 Ved ano, jablkove v pohode, to mam teraz ešte čas a to vačšinou aj tak mama zavára, takéto veci tak si od nej radšej zoberiem 🙂 Mam už teraz na konci septembra inú možnosť? 😒
včera som bola v poľskom obchode so zeleninou a mali ešte uhorky za 1,19, z ktorých by sa dali naložiť rezy, Poliaci sú Poliaci, tí majú všetko, ja som napr. kúpila kapiu a naložila včera v oleji a sladkokyslom náleve ako na uhorky a len za 0,99 EUR, pekná, veľká
@ujaju veď dobre, ja už nejdem nič vymýšľať ani nič podobne. veď tak proste kúpiš a čo? keby to nekupovali aj ostatní ľudia tak by to nepredávali a nevyrábali, lebo by na tom riadne prerábali. nie je to žiadna katastrofa. nie každý má proste možnosti a nie každému sa chce polovicu leta stráviť zaváraním uhoriek, ovocia a neviem čoho všetkého, sú horšie veci na svete a kúpiť zavárané uhorky v obchode
@ujaju Nema to uz zmysel podla mna. Tiez som uz nejake nakupila, robim si pomalicky zasobu, aby sme mali nejake doma ked bude treba, vela nam netreba lebo mame zase aj ine zavaraniny. Ale ked mame chut tak su aspon po ruke, v poslednej dobe kupujem tie zamocke, su fantasticke chutuvo a aj cena v pohode. Ked sa proste neda tak sa neda, sa tu nebudes trapit skrz nejake uhorky nie? 😅😀 V zivote su dolezitejsie veci
@simonahra Viem 😂😂😂 Len to je taký zvyk aj z domu, že všetky takéto veci sme robievali doma vieš. Ale tak čo no, kúpim a uvidím čo mi na to aj polovička povie, či mu nejaké budú chutiť 😀
@vlasica19 Tiež by som asi mala začať, aby sme mali keď aj pôjdem do pôrodnice nech má čo vyťahovať zo skrinky na zaváraniny 😂😂 Tie sú dobré? Chutia vám? Aké veľké sú tie poháre?
Babule neviete kde by som ešte teraz našla uhorky na zaváranie. Cez leto som spravila pár pohárov ale ani nevieme ako a sú fuč :D Posledný pohár nám zostal v poličke :D Tak by som chcela ešte nejaké na zimu dorobiť, aby bolo aj do šalátu, na chlebíčky, očka na silvestra potom a tak.
@bubbinaa ako baby písali, v poľsku možno ešte hej ale aj tak to už nie sú také uhorky dobré na zaváranie väčšinou. proste jesenné uhorky už nie sú také dobré ani chuťovo, chýba k tomu to letné slniečko si myslím 🙂 ale vyskúšať to môžeš, len neviem odkiaľ ste či to nemáte k poliakom na trhy ďaleko 😀
@mijo53
@simonahra Joj baby ďakujem ale zase sa mi neoplatí trepať do Poľska kvôli uhorkám keďže to máme dosť ďaleko. To už ma asi menej výde ako keby som si ich kupovala v obchode, strašne veľa by sme prejazdili a potom ešte tá robota 😀😀 Aj tak si neviem predstaviť aké sú jesenné uhorky, ešte som také nikdy nemala. Tak asi len čerstvé a budem kyslí nálev robiť, čo už 😅
@bubbinaa Vieš čo mi to ani nemáme tak ďaleko a aj tak som si povedala, že sa mi to neoplatí. Už len kvôli tomu aké tie uhorky sú, veď si zober len tú cenu. 50 centov za kilo... No ako asi tak môžu chutiť? Viem, že ten nálev tomu trochu pomôže, že chuť sa vylepší ale aj tak by neboli také chrumkavé ako majú byť a tie "žuvačkové" uhorky u nás nemusí asi nikto 😂
Heh, zachvíľu vianoce, čas zemiakového šaláta. Minule sme sa doma smiali, že som nás prakticky zásobila uhorkami na celú zimu 🙂 Aspoň budem mať pokoj, lebo v obchodoch počas predvianočného ošiaľu to bude asi kruté :D
@ujaju Tie su podla mna vynikajuce 🙂 Velkosti mas rozne aj uhoriek aj poharov takze mozes vyberat podla toho ci mate radsej vacsie alebo mensie uhorky a pohare ked ochutnanate budete aj tak kupovat len tie najvacsie 😂 Hentie mam hrozne rada 🙂
@lutomm Ani nehovor, uz teraz chodi kolko ludi po obchodoch, sa snazim co najviac darcekov objednavat z internetu aby som sa tomu vyhla 😂 Si zavarila?
@ujaju Hm to je pravda, všetky vieme ak to dopadá s touto lacnejšou zeleninou 😀 Ja by som to asi ani neriskovala aby som to nakúpila a potom by ani dobré neboli.
@lutomm Joj no ta sa u nás šalát na sviatky robí dvakrát, raz na vianoce, to sa urobí sa urobí plný hrniec a potom keď ho konečne dojeme tak sa musí urobiť ešte na silvestra 😅😅

@evittam Haha no jasné 😂😂😂😂 Ešte v trúbe na plechu s vodou som videla ale v umývačke isto nie 😀 To už potom môžem vyskúšať aj v práčke nie? 😀😀