icon

Máte recept na jednoduché zavárané uhorky?

jado14
25. jún 2015

Môj muž si nevie zvyknúť na naše "západňárske" sladko kyslé uhorky 😀 Preto Vás žiadam o recept, aby nakladané uhorky boli viac sladké ako kyslé. Po páru mojích pokusoch to stále nie je ono.Ďakujem vopred 😎

ujaju
17. sep 2018

@evittam Haha no jasné 😂😂😂😂 Ešte v trúbe na plechu s vodou som videla ale v umývačke isto nie 😀 To už potom môžem vyskúšať aj v práčke nie? 😀😀

maria584
17. sep 2018

@ujaju v umývačke sa bežne zavara. Ja som tam tiež robila ovocné kompóty.

evittam
17. sep 2018

@ujaju Neviem co ti je smiešne. Ano zavaram v umyvacke riadu. Nič sa nepokazilo.😉

maria584
17. sep 2018

@ujaju len tak mimochodom už som počula o tom, že niekto v práčke dokonca uhorky na zavaranie umýva..

vroni
17. sep 2018

@maria584, aj ja som take pocula. Uz dva roky zbieram odvahu na tie uhorky v pracke....
V umyvacke zavaram uz roky. Nejako mi unika, co je na tom, hahaha, take strasne smiesne...

mijo53
18. sep 2018

@vroni
@vroni
@maria584 ja som na vlastné uši počula ako trhovník z dolniakov hovoril, že mrkvu umývajú v miešačke na maltu

evittam
18. sep 2018

@maria584 Ja som tak raz urobila-kupili sme 15kg-max.5cm a boli strašne od blata-prsalo v tom období, ešteže sa stavila suseda-ta mi poradila-cista parada.😁😉

vroni
18. sep 2018

@mijo53, v miesacke tak maximalne mrkvovy salat. Pracka ma aj trojminutovy program plakania (s dlhym a), predpokladam, ze ten sluzi na umyvanie uhoriek, nie lanovy na 90 stupnov....

ujaju
19. sep 2018

@evittam Ja, že si fakt robíš srandu :D A to na aký program dávaš? Či klasika? Vážne som o tom ešte nepočula, že by sa to dalo. Akože človek sa učí celý život to nehovorím, možno to na budúci rok teda vyskúšam :D

evittam
19. sep 2018

@ujaju Na "hrnce" vacsinou vecer a nechám v nej vychladnúť do rana.

ujaju
19. sep 2018

@evittam zatvorenú ju necháš celú noc? Tak ďakujem teda za tip ja to vyskúšam nabudúce. Bude to asi jednoduchšie ako sa s tým babrať v hrnci 😀 Teda ak sa mi budúci rok podarí zohnať uhorky, musím sa skorej spamätať ako už na konci sezóny

simonahra
20. sep 2018

@ujaju našla si teda nejaké či nie? až nie tak teraz už vôbec ani keby si od niekoho zo záhradky vypýtala. teraz je zase sezóna jabĺk, hrozna, hrušiek, skús tie nejako na kyslo zavariť 😂😂😂 niektoré jablká sú kyslé aj samé o sebe, keď nepridáš cukor tak to máš skoro to isté 😂

vlasica19
24. sep 2018

@ujaju Ale nemusis tak len uhorky zavarat. Mozes aj normalne ovocne kompoty robit, napriklad ten jablkovy, to som ja mala hrozne rada ako dieta, vyjedala som ho napriklad aj s piskotami :D Alebo indiankami :D A uhorky budes nakoniec kupovat?

ujaju
27. sep 2018

@simonahra Ale kdeže, už som sa potom na to vykašlala, čo ja budem kade tade chodiť. Fuj to si neviem predstaviť dať ovocie do kyslého nálevu, to by bolo pekne hnusné. Čo prosím ťa vymýšľaš 😖
@vlasica19 Ved ano, jablkove v pohode, to mam teraz ešte čas a to vačšinou aj tak mama zavára, takéto veci tak si od nej radšej zoberiem 🙂 Mam už teraz na konci septembra inú možnosť? 😒

simonahra
28. sep 2018

@ujaju prosím ťa, to som zo srandy myslela 😂 to si neviem ani ja predstaviť tú chuť ovocia v takom kyslom náleve, to by bolo hrozné :D Ešte mi napadlo, že teraz by možno niekde cviklu ešte našla 🙂 To je tiež tak fajn na kyslo

mijo53
30. sep 2018

včera som bola v poľskom obchode so zeleninou a mali ešte uhorky za 1,19, z ktorých by sa dali naložiť rezy, Poliaci sú Poliaci, tí majú všetko, ja som napr. kúpila kapiu a naložila včera v oleji a sladkokyslom náleve ako na uhorky a len za 0,99 EUR, pekná, veľká

vlasica19
2. okt 2018

@ujaju To sa mas, ze ti aspon tie niekto iny zavari :D Co by som ja za to dala. No vidis, ze este mas inu moznost, niekde este uhorky maju len neviem ci niekde blizko teba. Len to uz je tiez otazne v akom stave tie uhorky budu :/

ujaju
3. okt 2018

@simonahra Cvikla sa práveže skôr robí tak na sladko. Aspoň u nás je to tak, neviem aký nálev používaš? Kupuješ alebo robievaš vlastný?
@vlasica19 Tak som z Liptovského Mikuláša takže by to nebola taká katastrofa ale aj tak už teraz v noci mrzne, teraz už podľa mňa ani tam nebudú 😒

simonahra
19. okt 2018

@ujaju veď dobre, ja už nejdem nič vymýšľať ani nič podobne. veď tak proste kúpiš a čo? keby to nekupovali aj ostatní ľudia tak by to nepredávali a nevyrábali, lebo by na tom riadne prerábali. nie je to žiadna katastrofa. nie každý má proste možnosti a nie každému sa chce polovicu leta stráviť zaváraním uhoriek, ovocia a neviem čoho všetkého, sú horšie veci na svete a kúpiť zavárané uhorky v obchode

vlasica19
26. okt 2018

@ujaju Nema to uz zmysel podla mna. Tiez som uz nejake nakupila, robim si pomalicky zasobu, aby sme mali nejake doma ked bude treba, vela nam netreba lebo mame zase aj ine zavaraniny. Ale ked mame chut tak su aspon po ruke, v poslednej dobe kupujem tie zamocke, su fantasticke chutuvo a aj cena v pohode. Ked sa proste neda tak sa neda, sa tu nebudes trapit skrz nejake uhorky nie? 😅😀 V zivote su dolezitejsie veci

ujaju
31. okt 2018

@simonahra Viem 😂😂😂 Len to je taký zvyk aj z domu, že všetky takéto veci sme robievali doma vieš. Ale tak čo no, kúpim a uvidím čo mi na to aj polovička povie, či mu nejaké budú chutiť 😀
@vlasica19 Tiež by som asi mala začať, aby sme mali keď aj pôjdem do pôrodnice nech má čo vyťahovať zo skrinky na zaváraniny 😂😂 Tie sú dobré? Chutia vám? Aké veľké sú tie poháre?

bubbinaa
6. nov 2018

Babule neviete kde by som ešte teraz našla uhorky na zaváranie. Cez leto som spravila pár pohárov ale ani nevieme ako a sú fuč :D Posledný pohár nám zostal v poličke :D Tak by som chcela ešte nejaké na zimu dorobiť, aby bolo aj do šalátu, na chlebíčky, očka na silvestra potom a tak.

mijo53
6. nov 2018

@bubbinaa v poľských obchodoch a v obchodoch, kde vlastník pestuje uhorky a dodáva ich do vlastnej predajne, dokonca boli za 0,50 EUR, ale to už cítiť, že sú to jesenné uhorky, ťažšie na žalúdok, kúp si "znojemské " sú veľmi dobre alebo aspoň niekedy boli, dávno som ich nekúpovala

simonahra
16. nov 2018

@bubbinaa ako baby písali, v poľsku možno ešte hej ale aj tak to už nie sú také uhorky dobré na zaváranie väčšinou. proste jesenné uhorky už nie sú také dobré ani chuťovo, chýba k tomu to letné slniečko si myslím 🙂 ale vyskúšať to môžeš, len neviem odkiaľ ste či to nemáte k poliakom na trhy ďaleko 😀

bubbinaa
19. nov 2018

@mijo53
@simonahra Joj baby ďakujem ale zase sa mi neoplatí trepať do Poľska kvôli uhorkám keďže to máme dosť ďaleko. To už ma asi menej výde ako keby som si ich kupovala v obchode, strašne veľa by sme prejazdili a potom ešte tá robota 😀😀 Aj tak si neviem predstaviť aké sú jesenné uhorky, ešte som také nikdy nemala. Tak asi len čerstvé a budem kyslí nálev robiť, čo už 😅

ujaju
20. nov 2018

@bubbinaa Vieš čo mi to ani nemáme tak ďaleko a aj tak som si povedala, že sa mi to neoplatí. Už len kvôli tomu aké tie uhorky sú, veď si zober len tú cenu. 50 centov za kilo... No ako asi tak môžu chutiť? Viem, že ten nálev tomu trochu pomôže, že chuť sa vylepší ale aj tak by neboli také chrumkavé ako majú byť a tie "žuvačkové" uhorky u nás nemusí asi nikto 😂

lutomm
20. nov 2018

Heh, zachvíľu vianoce, čas zemiakového šaláta. Minule sme sa doma smiali, že som nás prakticky zásobila uhorkami na celú zimu 🙂 Aspoň budem mať pokoj, lebo v obchodoch počas predvianočného ošiaľu to bude asi kruté :D

vlasica19
21. nov 2018

@ujaju Tie su podla mna vynikajuce 🙂 Velkosti mas rozne aj uhoriek aj poharov takze mozes vyberat podla toho ci mate radsej vacsie alebo mensie uhorky a pohare ked ochutnanate budete aj tak kupovat len tie najvacsie 😂 Hentie mam hrozne rada 🙂
@lutomm Ani nehovor, uz teraz chodi kolko ludi po obchodoch, sa snazim co najviac darcekov objednavat z internetu aby som sa tomu vyhla 😂 Si zavarila?

bubbinaa
22. nov 2018

@ujaju Hm to je pravda, všetky vieme ak to dopadá s touto lacnejšou zeleninou 😀 Ja by som to asi ani neriskovala aby som to nakúpila a potom by ani dobré neboli.
@lutomm Joj no ta sa u nás šalát na sviatky robí dvakrát, raz na vianoce, to sa urobí sa urobí plný hrniec a potom keď ho konečne dojeme tak sa musí urobiť ešte na silvestra 😅😅

simonahra
4. dec 2018

@ujaju Rozumiem, sme tak proste naučené asi všetky, že sme videli maminy a babky všetky zavárať a tak mám epocit, že sme hrozné keď to tiež nerobíme ale podľa mňa je to zbytočné sebatríznenie, keď to ešte aj nie je tvoja vina, proste si to tento rok nestihla 🙂