icon

Medvedi cesnak - príprava a konzumácia

babulka82
27. mar 2014

Ako ho konzumujete alebo pripravujete,dostala som ho a neviem čo snim,ešte sme nikdy nepapali ,dik

zabka88
27. mar 2014

@babulka82

ahoj, mladé lístky môžeš pokojne na chlebík , samozrejme umyť, osušiť a posekať ako pažitku alebo cibulku

staršie lístky môžeš pripraviť na spôsob špenátu , alebo ak ho máš dosť veľa, tak si ho umy , osuš (poriadne, aby neostala ani kvapka vody) , posekaj, daj do čistej fľaše a zalej olivovym olejom. Nechaj luhovať 14 dní v chladničke, potom to preceď a olej môžeš skladovať aj rok v chladničke - používať do zálievok na šalát

alebo si môže spraviť tinktúru - očistené, posekané listy zaleješ vodkou a necháš 14 dní na teplom mieste, potom preceď a skladuj v chladničke - používa sa ako liek 30 kvapiek denne po jedle - je to super na krvny tlak, cievy a pod...

fajne
27. mar 2014

medvedi cesnak znamena pre naš organizmus na jar obrovsku zdravotnu bombu .Môžeš si ho najemno nasekat na chlieb potrety maslom alebo natierkou alebo dat do gulasu k masu pokrajany do polievky urobit pesto -do mažiara dame medvedi cesnak piniove oriešky alebo vlašske orechy slnečnicove semienka parmezan olivovy olej všetko pekne v mažiari rozmliagat nie rozmixovat -použijeme do cestovin masa na šalat atd ,ma všestranne použitie podla fantazie prajem dobru chut a vela zdravia

siska53
27. mar 2014

Ja ho milujem surovy,ale nasla,som u mamy v Slovenke recepty,tak ich chcem vyskusat. Kremova polievka,morcacie maso na kapii a medvedom cesnaku, pesto z neho je tam ako recept tiez..len cez telefon,mi,nejde pridavat foto.:((

babulka82
autor
27. mar 2014

@zabka88
@fajne
@siska53 vyskušam niečo z toho,dakujem.Asi najskor surovy na chlebik taky mi ide na chut.Vonia to perfektne. 🙂

siska53
30. mar 2014

Tu som skopcila recepty, to maso som vyskusala i v tofu verzii, polievku robim teraz. 🙂

adri266
12. apr 2014

@siska53 vydarila sa polievka? Idem zajtra vyskusat 🙂

siska53
12. apr 2014

@adri266 ano 🙂 aj deti zjedli 🙂) aj spizy boli super a i ta panvica bola super,pre mna s tofu verziou. 🙂
nam to chutilo a ja som ho priebezne pojedala surovy i pocas dna 🙂

adri266
14. apr 2014

@siska53 takze polievka vyskusana a od vcera som milovnickou tejto bylinky. Cesnak totiz velmi nemusim, mne velmi dlho smrdi z potu 😖 Ale po medvedom cesnaku nic, takze som rada. Chutila aj dcerke a manzelovi, takze polievku jednoznacne odporucam 🙂
Takisto na chlebiku mi chutil.

svetluska280
29. jún 2015

Aj tu som nasla nejake 🙂 http://medvedicesnak.sk/kategoria/recepty/