Môže byť 8 rokov starý džem stále dobrý?
Ahojte jedli by ste dzem ktory sa robil 8-9rokov dozadu? Nasli sme asi 20dzemov u babky.
Dakujem
@anonym_autor Pokiaľ nemajú na povrchu pleseň, nie sú stuchnuté alebo vyslovene skysnuté, tak je to v pohode. Cukor konzervuje.
Ani omylom, ani náhodou.
Ja nie.
Ja by som to nejedla urcite. Ale tak kazdy sme iny, co je pre mna nie je OK, pre teba moze byt.
áno, ak mu nič nie je, prečo nie. Tiež mám niektoré také v špajzi.
Zbadáš hneď keď otvoríš. Ak bol dobre zavretý pri otvorení pukne a na povrchu nebude žiadna pleseň.
Nejedla. Ale to som ja. Nič mu nebude, keď bol dobre zatvorený.
Nejedla lebo to je dosť dlhý čas, ale to som ja. Na druhej strane existujú ľudia čo aj keby našli na povrchu pleseň odoberú ju s lyžičkou preč a zvyšok zjedia
@anonym_autor vyhodila by som. My sme take 3-4 rocne kedysi davali uz do palenia.
Dnes som vyhádzala z pivnice džemy z roku 2023. Minuloročné som nechala a doložila nové, čerstvo zavárané. 8-ročné by som nejedla nič 🤢
ja som nasla 5rocne zavaraniny, uhorky ,lebo a tak, vsetko som vyhadzala... bala by som sa to jest

@anonym_autor Otvor, ochutnaj a uvidíš. Ak bude chuťou aj vôňou ok, tak kľudne.