icon

Môže sa konzumovať naklíčené zemiaky?

6. jan 2026

Baby idem robiť granadír. Vytiahla som zemiaky, kupovala som ich ešte pred vianocami na šalát a majú klíčky. Môžem klíčky odstrániť a uvariť ich? Neotravime sa? 😃 Niekde som čítala, že také zemiaky sa už nemajú konzumoť, lebo obsahujú jed 😃. Ale mne sa nechce ísť do obchodu... Tak či je tu niekto, kto také skonzumoval a prežil 😃. Diky.

Strana
z2
anonym_e709c0
6. jan 2026

Prežila som

domka222
6. jan 2026

Ja keď občas vidím tieto články a štúdie,tak sa čudujem, že som prežila detstvo 😀

koniarova
6. jan 2026

Kľudne ich použi.

anonym_b10359
6. jan 2026

Keď si spomeniem, ako môj svokor skladoval zemiaky, to neboli klíčky, ale až korene na nich a prežili sme všetci a on už má 80r a je také zemiaky doteraz

autor
6. jan 2026

Diky, dala som ich variť ešte pred napísanim príspevku. 😃 Tak bude granadír.😃👍

adri266
6. jan 2026
@anonym_autor

Diky, dala som ich variť ešte pred napísanim príspevku. 😃 Tak bude granadír.😃👍

@anonym_autor Kdesi som citala, ze v takom pripade treba dat do vody rascu, ze ta posobi proti tomu jedu.

autor
6. jan 2026
@adri266

@anonym_autor Kdesi som citala, ze v takom pripade treba dat do vody rascu, ze ta posobi proti tomu jedu.

@adri266 aký elixír 😃👍

anonym_bee85b
6. jan 2026

@anonym_autor
Ja som len tak testoval AI , takze dokial nie su moc vraskave a makke a aby nechutili horke.
No to nekomentujem dedov hrob -zemlianku na zemiaky kde sa dalo kosit taka bola krasna zelena a prezili

bielasovicka
6. jan 2026

Ja som prežila. A to mam klíčky skoro stále na zemiakoch. 😄

milka41
6. jan 2026

Kličky odstranit a mozeš upraviť.ja som dnes na obed francuzske zemiaky,tiež zemiaky z vianoc kličky boli na vsetkych.

autor
6. jan 2026
@anonym_bee85b

@anonym_autor
Ja som len tak testoval AI , takze dokial nie su moc vraskave a makke a aby nechutili horke.
No to nekomentujem dedov hrob -zemlianku na zemiaky kde sa dalo kosit taka bola krasna zelena a prezili

@anonym_bee85b neboli makke, ani vráskavé. Nič im nebolo, len boli naklíčené, už sa chladia 🙂

anonym_396db6
6. jan 2026

Na jar mam v pivnici vsetky naklicene a to vela a kupodivu zijem 🙂

anonym_a3e1f1
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_bee85b neboli makke, ani vráskavé. Nič im nebolo, len boli naklíčené, už sa chladia 🙂

@anonym_autor ako chladia? Ty si ich varila v supke?
Ja osobne naklicene zemiaky nikdy nevarim v supke, ale osupane.

autor
6. jan 2026
@anonym_a3e1f1

@anonym_autor ako chladia? Ty si ich varila v supke?
Ja osobne naklicene zemiaky nikdy nevarim v supke, ale osupane.

@anonym_a3e1f1 na granadír v šupke..

anonym_a3e1f1
6. jan 2026
@anonym_autor

siska53
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Akurat sa neodporuca ich varit v supke aj s klickami. Ale ked klicky dokladne odstarnis a uvaris ich osupane, je to ok.

anonym_a3e1f1
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor na granatir si kludne mohla zemiaky osupat, na cibulke podusit a zmiesat s cestovinou. Su aj v tejto uprave dobre, nemusia sa varit len v supke.

januska12323
6. jan 2026

Nemáš jesť len klíčky, zemiak je v poriadku.

autor
6. jan 2026
@siska53

@anonym_autor Akurat sa neodporuca ich varit v supke aj s klickami. Ale ked klicky dokladne odstarnis a uvaris ich osupane, je to ok.

@siska53 klíčky som odstránila. Varila som ich v šupke. Čo sa mi nebude zdať vyrežem. Zemiaky na granadír sa varia v šupke.

autor
6. jan 2026
@anonym_a3e1f1

@anonym_autor na granatir si kludne mohla zemiaky osupat, na cibulke podusit a zmiesat s cestovinou. Su aj v tejto uprave dobre, nemusia sa varit len v supke.

@anonym_a3e1f1 mne by tak nechutili

anonym_a3e1f1
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_a3e1f1 mne by tak nechutili

@anonym_autor ja varim aj tak aj tak (v supke ci osupane) a nie je v tom velky rozdiel. A kedze si to tak nikdy nevarila, nevies posudit, ci by ti tak chutili alebo nechutili.

anonym_a2a9cf
6. jan 2026
@anonym_autor

@siska53 klíčky som odstránila. Varila som ich v šupke. Čo sa mi nebude zdať vyrežem. Zemiaky na granadír sa varia v šupke.

@anonym_autor Ano, aj tak sa da, ze vyrezws a uvaris v supke. Ja som si uz nasla inu metodu, kedze mam.parnu ruru, uz aj na salat som si to vymyslela pre mna lepsie.

autor
6. jan 2026
@anonym_a3e1f1

@anonym_autor ja varim aj tak aj tak (v supke ci osupane) a nie je v tom velky rozdiel. A kedze si to tak nikdy nevarila, nevies posudit, ci by ti tak chutili alebo nechutili.

@anonym_a3e1f1 viem ako chutí osupany zemiak a zemiak v šupke. To mi stačí 🙂

anonym_a3e1f1
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale dobre no🙄nejdem sa dohadovat. Dobru chut. Ale bezne najdes recepty s udusenymi, uvarenymi zemiakmi.
Nabuduce ked budes mat naklicene zemiaky, mozno vyskusas, ale ty asi zo zasady nevyskusas🤣

https://www.lenivakucharka.sk/granadir/

https://bonvivani.sk/recepty/granadir

lala123
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to prvý krat pocujem

anonym_1d128f
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tiež varím vždy v šupke, jedla som aj ošúpané, ale rozdiel teda cítim. Nič vám nebude

autor
6. jan 2026
@anonym_a3e1f1

@anonym_autor ale dobre no🙄nejdem sa dohadovat. Dobru chut. Ale bezne najdes recepty s udusenymi, uvarenymi zemiakmi.
Nabuduce ked budes mat naklicene zemiaky, mozno vyskusas, ale ty asi zo zasady nevyskusas🤣

https://www.lenivakucharka.sk/granadir/

https://bonvivani.sk/recepty/granadir

@anonym_a3e1f1 áno, presne si to uhadla. 🙂Nič v zlom. Už sme po obede. Boli skvelé 🙂

anonym_bee85b
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Aj Taliani maju svoju verziu granadiru tiez vyborne vola sa to pasta e patate

anonym_b10359
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_a3e1f1 áno, presne si to uhadla. 🙂Nič v zlom. Už sme po obede. Boli skvelé 🙂

@anonym_autor napíšeš postup toho granadiru?

autor
6. jan 2026
@anonym_b10359

@anonym_autor napíšeš postup toho granadiru?

@anonym_b10359 zemiaky uvariť v šupke, dať vychladiť. Vyvariť fliačky, môžeš si urobiť aj domáce. Veľkú cibuľu nakrájať na jemno, osmazit na oleji (masti), pridať červenú mletú papriku, pomiesat, pridať uvarenú cestovinu, premiešať, k tomu pridať, ošúpané, pretlačený zemiaky, osoliť. Ak si zemiaky uvaríme večer, tak varenie granadíru trvá 15_20min. Ako prílohu môžeš dať k tomu uhorku, cviklu, hlávkový šalát

Strana
z2