icon

Môžem dať cesto na palacinky do chladničky?

vasjar
3. apr 2024

Ide o to, ze som mala v pláne dnes robiť, cesto som si spravila ale dnes to nevyjde

cheeta
3. apr 2024

určite áno.

stanulienkat
3. apr 2024

Jasne.

egonsk
3. apr 2024

@vasjar kokso to kolko dopredu robis to cesto? Ved palacinkove cesto spravis vtedy, ked uz sa ti olej ohrieva, ci? To nemas 15min na spravenie par palaciniek, alebo si ho spravila z pollitra mlieka pre celu rotu? hmm.. no neviem si predstavit ake do zajtra bude, ale skusit to mozes...

lalala2020
3. apr 2024

Nikdy som to nerobila, ale zisťujem, že sa to dá, nie je to žiadny problém

eternity24
3. apr 2024

@vasjar jasne, v klude daj do chladničky.

guudy
3. apr 2024

@egonsk palacinkove cesto sa ma nechat trosku odstat, aby mohol zacat lepok ‘pracovat’. Btw, bezne robim z 1,5 l mlieka a nie je to pre rotu. Sklop hrebienok, moc toho o palacinkach zjavne nevies…

guudy
3. apr 2024

@vasjar nic mu nebude, akurat ho budes musiet trochu nariedit 🙂

jana_eyre_2
3. apr 2024

@egonsk sme doma 5ti, keby som palacinky nerobila z 1l tak sa naje asi jedno dieťa.. a nie z 1l mlieka nemáš hotove palacinky za 15minut.. nie každý totiž stravuje len seba vieš 😉

jaskolka
3. apr 2024

@egonsk ty si asi veľa tých palaciniek ešte nerobil, však? Lebo podľa tvojho komentára si ich buď ešte nerobil(cesto musí trochu odstáť) alebo robil tak maximálne pre 1 človeka(pre viac ludi určite nestačí z 2 dcl mlieka, co by bolo hneď hotové, keď už sa olej nahrieva)
A áno kľudne môže byť cesto aj v chladničke jeden deň, nič mu nebude

jaskolka
3. apr 2024

Áno, môžeš, potom ho možno bude treba trochu zriedit, keby to veľmi zhustlo, ale inak mu nič nebude

mirage
3. apr 2024

@egonsk ukludni sa.

lady083
3. apr 2024

@guudy presne tak, lepsie je odstate

nevenka
3. apr 2024

@guudy ja robievam z 2 litrov, mame 3 deti vacsie a malicka uz tiez ochutna a zopar palaciniek ostane vzdy ako bonus na veceru, ci ranajky. Pre rotu by bolo z 10 litrov. ..🤭

natall113
3. apr 2024

@egonsk palacinkove cesto má ostať, vždy som ho zarábala ráno pred prácou a poobede robila palacinky, inak bežné z litra mlieka takže tento koment ti moc nevyšiel
Autorka kľudne odloz cestu sa nič nestane

lakebabe
3. apr 2024

@vasjar jasne nikdy ho neminiem naraz dorobím na druhy deň čerstvé palacinky z neho

egonsk
3. apr 2024

joooj zenske ako krasne ste sa do mna pustili 😁😁😁 ... autorka nepisala pre kolko ludi to ide robit, takze zbytocne na mna prskate zlc, nemam carovnu gulu a ani nevidim do hlavy autorky, aby som si dokazal predstavit ake mnozstvo konzumentov ma byt obsluzene.
Teda naopak ukazali ste tu teraz dokonale vasu domyslavost, lebo z neuplnych informacii ste vytvorili hotovy rozsudok pre moju sibenicu, ok, idem sa tam postavit a ako janosik aj na hak mozem vyskocit, lebo ja mam ciste svedomie a odpovedal som presne pre rozsah poskytnutych info autorom, nic viac, nic menej, co neplati pre ziadnu z vas, ktore ste sa do mna pustili 😅😅😅

guudy
3. apr 2024

@egonsk nebol si to nahodou ty, kto tu sebaisto vyskakoval, ze za 15 min ma hotovo?? To si si fakt ukazkovo domyslel.
A pisal si blbost ohladom pripravy, kedze cesto ma odstat, ako sme ti tu viacere pisali. 🙄

natall113
3. apr 2024

@egonsk a ty si si nedomyslel že robí pre celú rotu?

jana_eyre_2
3. apr 2024

@egonsk a ty si sa ukázal ako sa vieš uraziť keď nemáš pravdu 🤪 vieš celkom vtipné myslieť si že keď urobíš viac ako tri palacinky ide o celú rotu.. spýtaj sa mamy koľko minula mlieka keď ti robila palacinky.. 😉

egonsk
4. apr 2024

@guudy
@natall113
@jana_eyre_2 darmo sa vykrucate, cisto faktogrqficky sedi to, co som napisal, ze palacinky pre jedneho cloveka sa daju spravit aj bez odlezania cesta za 15 minut. Netreba si domyslat nevyrecene veci, lebo budete na urovni Korčoka 😁😁😁
Ak si chcete domyslat, mali by ste sa posunut este o jeden level, lebo ja osobne nemam najmensi problem ich robit na 2 panviciach naraz, co vysledny cas skracuje a v pripade extremu to viem aj na 3, ale nerad sa nahlim. 😅
Jo este posledny detail opakujem - zo zadania autorky nevypliva pocet ludi, cize ani cela rodina (moze mat 2 az X clenov), takze v uvahu sa ma brat pocet 1, je to cisto jasne kazdemu programatorovi aj matematikovi 🙂 Fakta su fakta.
Ak mam ist este hlbsie, tak " som si spravila" urcuje nepriamo tiez jednu osobu, lebo pre pocet vacsi ako 1 by to mohlo zniet " som spravila", iked chapane to vie byt aj v stave, ze sebe ho spravila, lebo ho bude pouzivat, kazdopadne jedna veta sa da vysvetlit roznymi sposobmi, ale ved nebudme detailisti 😉

suge
4. apr 2024

Ja bežne palacinkové cesto aj mrazím. Dokonca mám pocit, že z takého sú palacinky ešte lepšie ako z čerstvého.😋